Fit & Sweet

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.12.11
18:55

:)

Темата беше редактирана от DS* на 06.06.15 16:58.

07.12.11
19:08

А във фитнеса какви точно са ти тренировките и какви тези натоварващи упражненията за крака :) ?

Мнението беше редактирано от Блажка на 07.12.11 19:09.

07.12.11
19:17

Добави белтък към закуската, кашкавалът не вярвам да има 100 грама ;), използвай пълномаслено мляко, по-точно БДС стандарт, не махай жълтъците от яйцата и така.... залавяй се здраво с тренировките и се наслаждавай на промяната :)

Успех!

Поне според днешното ти меню, виждам, че се храниш честичко. В такъв случай бих ти предложил да не смесваш толкова различни видове белтъци в едно хранене (пример: пилешко + извара + яйце), тъй като затормозява храносмилането и забавя усвояването. Не е голям проблем, де... :)

Можеш да си ги разпределиш в едното хранене да ти е пилешкото, в другото яйца, а в третото (най-добре последното) можеш да забъркаш една смес от различни белтъци (примерно яйца + извара + кисело мляко), тъй като нощта е подходящо време за бавното им усвояване.

Препоръчвам ти да обърнеш малко повечко внимание и на закуската. Филия с кашкавал...не е закуска според моите виждания, макар ако се направи на скара да е супер вкусно. :)

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.12.11 19:19.

07.12.11
19:51

Благодаря на всички за полезните съвети и бързото включване:))По-принцип,да гледам да се храня често,защото имам ниско кръвно и сутрин ако не ям имам проблеми:)))иначе кашкавалчето сутрин е сигурно към 30 грама,знам ли:) а иначе утре ще постна кави са точно упражненията за крака,а някои са от сайта на фитнес инструктор(Руми)доста са добри,поне за мен де:)))

fire.is.my.nature

07.12.11
20:02

Браво, винаги се кефя на постоянни хора. И аз тренирам вкъщи предимно, имам си разработени “програми” така да се каже след толкова години ходене по аеробики и трениране от дискове. Общо взето ако се натоварваш достатъчно и не ти омръзва, ефектът е същия ;)

Ще следя дневника ти , а и сме с почти едни и същи показатели, ще ми е от полза :P :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 07.12.11 20:04.

07.12.11
21:22

ами да напълно си права,аз мисля,че виждам по-голям резултат когато всеки ден си тренирам вкъщи:)))радвам се,че ще следиш и се надявам да коментираш и да казваш къде греша:)))

07.12.11
21:42

Да, знам го и аз блог-а на Руми, даже доста от рецептите и съм пробвала. Но за себе си избирам днвника на Рони Колман ;)
Не заради друго, просто леките аеробни натоварвания не ми допадат, явно имам повече тестостерон.
Успех и от мен, между другото харесва ми тялото ти и направо не мога да си представя какво ще се получи, ако започнеш да тренираш здраво!

Мнението беше редактирано от Блажка на 07.12.11 23:39.

07.12.11
22:49

Всъщност Руми тренира доста здраво и изглежда уникално- аз не виждам какво повече от това, освен това тя не иска да изглежда като културистка...

07.12.11
23:49

казано от Joyplovdiv на 07.12.11, 22:49:

Всъщност Руми тренира доста здраво и изглежда уникално- аз не виждам какво повече от това, освен това тя не иска да изглежда като културистка...

Точно, аз нищо лошо не казвам, напротив - харесвам и блог-а, но всеки има различни цели. Харесвам нейните, но моите са до известна степен културистки, ако мускулесто женско тяло е непременно културистко.
Aз харесвам жени тип Salo Satu.. такива тела са ми идеал и цел :)

Мнението беше редактирано от Блажка на 08.12.11 00:00.

fire.is.my.nature

07.12.11
23:56

Стига спам със стари плочи. :D

От време оно се знае у форумО, че и бицепси, и трапци, и “сухи”, и сочни и естрогенни, и андрогенни типове жени са способни да стеснят нечии мъжки панталони или да предизвикат нарцисизма на жената да си качва по 18000 снимни във фейса.

Оная приказка с влака и пътниците следователно не е извън актуалност.

08.12.11
00:02

За теб може да са стари, защото си ги постигнала, когато аз направя такива ръце, ще си сложа 20 000 снимки в профила във фейсбук :), не от нарцисизъм, а защото има хора, които не ми вярват, че мога 8-)

08.12.11
08:51

Добро утро :) Аз нямам такива цели чак,просто искам да си подържам формата,а и понякога не знам какво ми става и искам да отслабна 2 кг,ама никога не ми се е получавало :) А иначе за сега подържането на форма вкъщи и правилен хранителен режим мисля,че трябва да дават резултати.Според вас колко пъти на седмица е добре да се тренира и по колко време?Понякога ми се е случвало след като обядвам след тренировка да изям едно корни от малките:)))Надявам се,че не е прегрешение,защото знам,че след тренировката гликогена е поизчерпан и е добре да се възтанови :P

08.12.11
09:24

Според мен 3 пъти в седмицата си е достатъчно, аз тренирам 4, но това е защото си отделих рамото и корема в един ден.
Корни е ок за преди тренировка, за след тренировка ти трябва бърз въглехидрат. Овесените ядки не са бърз въглехидрат.
Досега за мен най-добрия и лесен вариант се е оказал локума- много прост и компактен бърз въглехидрат, е, разбира се, не бива да се прекалява 1-2 парчета веднага след тренировка и нещо за възтановяване на мускулния разпад - пак най-лесното е протеин на прах. Някои биха ти препоръчали гейнър, който ще замести локума + протеина.
Нека и други да кажат.

08.12.11
11:10

принципно никак не обичам овесени ядки,става ми гадно само от една лъжица,направо ми се доповръща,опитвала съм как ли не,питки глупости и нищо,ям ги само в хляба мастермахер с овесени ядки или ако си направя домашен в машината с ядки и трици :) принципно обичам много ядки(сурови)обаче напоследък тук за месец ядях по доста и ме беше страх да не надам :D четох някъде,че от тях се затлъстявало :)

08.12.11
15:37

Ако не ядеш много други мазнини, няма да затлъстееш, 50-60гр на ден са си напълно в нормата, мое мнение, разбира се.
Допреди да си напарвя дневник тук , се бях зарибила да не ям грам мазнини и сол, сега се повлиях от други потребители и си ям сол в умерени количеста, както и мазнини, само че да не са преработени, A от животински произход. От 1 седмицата и половина го правя, ям и по 30-40гр сурови ядки и не съм наддала, няма проблем.

Мнението беше редактирано от Блажка на 08.12.11 21:35.

08.12.11
15:42

казано от Skoge на 08.12.11, 15:37:

... само че да не са преработени и от животински произход...

Защо, какво им е на животинските?

казано от desislava Aleksieva на 08.12.11, 11:10:

...принципно обичам много ядки (сурови) обаче напоследък тук за месец ядях по доста и ме беше страх да не надам :D четох някъде, че от тях се затлъстявало :)

Да се твърди, че от ядките се затлъстява е точно толкова вярно, колкото е вярно, че шофирането е смъртоносно. Ядките имат висока енергийна стойност, това е вярно. Проблемът идва от това, че се прави грешна асоциация - хората смятат, че когато приемат богата на мазнини храна, то тя гарантирано и директно им “залепва” на дупето, шкембето и други подобни зони. Това съвсем не е така. Истината е, че с ядки лесно се надхвърлят калорийните нужди на организма - те са малообемна храна, но с висока енергийна стойност. Нормално е когато приемаш много повече енергия, от колкото изразходваш, тялото да складира излишъците, нали? Едно пакетче ядки обикновено е 100 g и човек го хапва ей така, между другото... а това са ориентировъчно 500-600 kcal.

Та... мисля, че ядките имат неизменно място във всеки хранителен режим. Всичко е въпрос на количество. За Дамите пък мазнините са от изключителна важност за правилното функциониране на хормоналната система. Те са важен макронутриент по принцип за човешкия организъм. Затова... прецени количествата и не бягай от ядките (правилно е, че предпочиташ сурови).

08.12.11
16:50

казано от Skoge на 08.12.11, 09:24:

Корни е ок за преди тренировка, за след тренировка ти трябва бърз въглехидрат. Овесените ядки не са бърз въглехидрат.

Според мен пък в Корнито има захар и е достатъчно бърз за след тренировка + талаша там дето го слагат вътре може и да е бавен, но пак е добре, че след тренировка може дълго време да се отделят въглехидратите. Обаче пък съм 100% сигурна, че има хидрогенизирани мазнини, което го прави неподходящ и за преди, и за след, и въобще. Но ако се счита за “награда след тренировка”: там му е мястото, а не преди нея.

08.12.11
16:56

Така...денят ми днес общо взето минава така:
8:30- 70гр.хляб мастермахер с кашкавал(около 30 гр.) 1 банан
9:30-кафе с мляко 1,5%
10.30-11:15 тренировка цяло тяло
12:00-170гр.пуешко филе 300гр.салата зеле и моркови,1 варено яйце
14:00-капучино(нямаше как бях на кафенце,ама без захар аз така си го пия кафето:)
16:00-1 банан +30-40гр.бадеми и кашу
и за вечеря ще е към 19:00 - 300гр.салата зеле и моркови+таратор(400гр.кисело мляко 0,1% и 1 краставица +10гр.орехи) и вероятно варено яйце (или ако не ме мързи две бъркани яйца с 100гр.извара и 20гр.сирене)

Аз малко се притеснявам от толкова много яйца или може би от жълтъците :) ,но вероятно няма за какво.А какво ви е мнението за фъстъците?Дали ако ти се виждат вените по ръцете значи,че там примерно нямаш много мазнини,изпъкнали са(смешен въпрос,но преди не ми бяха така :D Чудя се дали имам нужда от фет бърнър (wasntme) обаче не съм много за тези химии :))

08.12.11
21:24

Деси!Интересно ще ми е развитието ти.
За фъстъците не знам дали знаеш,че не са ядки а са от семейство бобови.
Имат сходен състав,така че стават от време на време да заменят ядките,
но съм чел и някой статии,че суровите фъстъци са токсични,в други пък че са много полезни.
Е нищо не пречи веднъж седмично да заменяш ядките в менюто си с тях.

казано от desislava Aleksieva на 08.12.11, 16:56:

Аз малко се притеснявам от толкова много яйца или може би от жълтъците, но вероятно няма за какво.

Не просто вероятно, а си е направо сигурно, че няма проблем с яйцата.’

казано от desislava Aleksieva на 08.12.11, 16:56:

Чудя се дали имам нужда от фет бърнър (wasntme)

Не се чуди... нямаш такава нужда. :)

казано от Plamen Popov на 08.12.11, 21:24:

За фъстъците не знам дали знаеш, че не са ядки а са от семейство бобови.

Нима всички останали ядки са от едно семейство?
Съвсем друг е белегът, по който се класифицират (не по семейна принадлежност). :)

08.12.11
21:36

казано от Boby_ на 08.12.11, 15:42:

казано от Skoge на 08.12.11, 15:37:

... само че да не са преработени и от животински произход...

Защо, какво им е на животинските?

Боби, поправих се, имах предвид да не са преработени, А от животински произход са си ок :)

Фет бърнър-а помага при последните етапи на чистенето, когато ти остават 2-3кг,според мен най-вече за пресата, това са неща, които съм чела, аз ще използвам фет бърнър април месец, когато започнат последните напъни за изкарване на пресата и когато съм си разчистила сметките с паласките :)

Мнението беше редактирано от Блажка на 08.12.11 21:38.

08.12.11
21:44

Е,добре де,нали фет бърнъра е за горене на мазнини:)) а л-карнитин си бях зела на био гейм май ли не знам(беше отдавна)но ми го хвърлиха в нас,че било боклук :D,общо взето не съм много за тези добавки,а и според мен те са за активно споруващи:))а аз съм средна класа,правя си тренировките вкъщи почти всеки ден ден,но не са като във фитнеса по час-час и половина,а около 40-50мин.но виждам,че и така се получава,за сега де :))) иначе много обичам сладко,ама от месеци наред съм си забранила всичко и най-много да ми се е случило парченце шоколад,какао или корни,или от тези на нестле фитнес:))иначе фъстъците ми харесват повече печени:))а относно прясното мляко четох разни не много добри мнения,а от него не мога да се откажа особено в кафето:).Случайно да имате някакви предложения за изварата,че почвам да се изчерпвам,а тя си е гадна :P

08.12.11
21:52

Принципно един от моите сериозни проблеми е със СОЛТА-ям в много големи количества и все не ми е достатъчно солено:((( и направо не знам,само с таратора изяждам една чаена лъжичка,да не говорим за останалото:((

08.12.11
22:11

до Кольо Пияндето-не знам дали са от едно семейство ядките,но със сигурност фъстъците не са ядки.
Деси-аз изварата я приемам през деня разбита на шейк с плод.Преди лягане разбита с вода и малко подсладител.
Ако я добавям към закуската от овесени ядки въобще не я усещам.Също добър вариант,които ако не си пробвала
за овесените ядките и изварата е под формата на питка или палачинки на тефлонов тиган.Има рецепти в сайта.

08.12.11
22:31

казано от desislava Aleksieva на 08.12.11, 21:52:

Принципно един от моите сериозни проблеми е със СОЛТА-ям в много големи количества и все не ми е достатъчно солено:((( и направо не знам,само с таратора изяждам една чаена лъжичка,да не говорим за останалото:((

Просто спри изведнъж и пробвай 3-4 дни да ядеш храната без сол, въпреки, че в началото ще ти е странно, след тези 3-4 дни си слагай по-малко и ще усетиш веднага разликата. От личен опит ти го казвам, и аз ядях яко сол. Сега съм до 2 щипки на ден, и си слагам главно след като си приготвя яденето, колкото за вкус. Ти от толкова сол, си забравила вече какъв е истинския вкус на храната :), относно добавките, специално за протеиновите шейкове, аз дори и на майка ми съм и казала да си пие за закуска, просто да си запазва баланса в организма, за останалите неща, всеки сам си решава :)

09.12.11
09:13

Тази палачинка от овесени ядки на тиган съм я пробвала и нея,ама никак не ми харесва,ужасна ми е :( относно солта мислих да си взема някаква с по-малко съдържание на натрии,калиева ли каква ще е :),но трябва да я намаля наистина,голям проблем е.А според вас по-добре ли е да се консумира нискомаслен кашкавал,преди си взимах и не беше толкова лош,особено на маджаров,а и този на домлян в зелената опаковка е хубав,ама съм го виждала само в един магазин:))

09.12.11
09:36

казано от Plamen Popov на 08.12.11, 22:11:

до Кольо Пияндето-не знам дали са от едно семейство ядките,но със сигурност фъстъците не са ядки.

Не, не са от едно семейство “ядките”. Ето няколко примера, за които се сетих:
Лешник - сем. Брезови
Бадем - сем. Розоцветни
Орех - сем. Орехови
Кашу - сем. Смрадликови
Фъстък - сем. Бобови

Разликата обаче между фъстъка и останалите е в това, че той единствен е едногодишно тревисто растение. Всички останали са многогодишни дървета.
Не виждам обаче какво им е лошото на фъстъците - съдържат 47–54 % мазнини с много високо качество, белтъчини (20–37 %) и въглехидрати, а освен това са богати на витамин В1, В3, Е и цинк.
Единственият проблем с тях е, че са доста силен алерген, но ако човек няма алергия към тях, са чудесна алтернатива на по-скъпите ядки.

Boby_,имаше тема в която дискутирахме преди време по-подробно... има леко разминаване между дефинициите в ботаниката и кулинарията по отношение на това кое е ядка и кое не. В крайна сметка няма нужда да говорим пак за това. Напълно прав си за семейната принадлежност на изброените от теб ядки. Аз също съм на мнение, че фъстъците по нищо не отстъпват като хранителна стойност. Интересното при тях е, че фъстъците връзват под земята, където образуват чушките. Няма значение, ОК са. :)

desislava Aleksieva, не е наложително да издребняваш с нискомаслен кашкавал.

09.12.11
18:16

Време е да се отчета за днес.Беше напрегнат ден и нямаше тренировка,но поне походих здраво навън:))
7:00-70гр.хляб мастермахер с 30гр.кашкавал
9:00-кафе с мляко
10:00-1 банан
11:30-1 яйце и 200гр.пуешко филе
15:00-30-40гр.бадеми
17:00 1 ябълка
18:00-пилешка кавърма без мазнина 200-250гр.+200гр.салата зеле и моркови +100гр.салата снежанка(домашна с мляко 2%)
Е,дано не съм прекалила,утре ще има тренировчица:)))

11.12.11
10:02

Денят ми вчера:
8:00-70гр.хляб мастермахер с едно яйце и 50гр.сирене
9:30-половин грейпфрут и 1 киви
10:00-кафе с мляко
11:00-12:00-тренировка
12:30-200гр.пилешко филе+таратор(400гр.мляко 0,1%+краставица и 10гр.орехи)
15:00-1 ябълка+10 бадема
16:00-половин чаша кафе с  мляко
18:30-200гр.свинско печено+1 варен картоф
21:00-5-6 фъстъка+1 курабийка(бях на купон,нямаше как:)))))

Имам малко странен въпрос:))Дали е нормално със силовата тренировка да не се потиш толкова,колкото с кардио?Глупав въпрос,според мен е напълно обяснимо и нормално.Мисля да си взема въже за скачане:)))

11.12.11
11:38

Мисля, че е нормално. При мен се получава същото - 20 мин кардио = мокри дрехи, тип извадени от пералнята; 30 мин силива тренировка - мискулите ми горят, но не се изпотявам. А за конкретната причина това да се случва трябва някой по-запознат да каже :)

11.12.11
12:27

Не знам за вас, но аз като почна да правя лицеви опори, потта ми направо капе от мен :D , а при кардиото започвам да се потя (най-често) чак като спра.

11.12.11
20:13

За потенето и аз се потя много повече при кардио тренировка от силова.
Въже скоро видях в кауфланд за 3лв нормално,4 лв с брояч на повторенията.
Поздравления за днешното ти меню(въпреки курабийката)

казано от desislava Aleksieva на 11.12.11, 10:02:

Дали е нормално със силовата тренировка да не се потиш толкова,колкото с кардио?

Това е въпрос на (1) индивидуални особености на организма и (2) интензивност на тренировката. Има хора, които се потят обилно, други - почти не (по принцип, не само по време на спорт). Освен това силовата тренировка също може да е с такава интензивност, че да ти изтекат водите... :)

11.12.11
20:26

Пффф, аз 1 час след тренировка не мога да спра да се потя, няма значение каква е била, крадио или силова. Преди си мислех, че е заради Л-карнитина, но го спрях и пак същата история :)

12.12.11
09:28

Менюто ми вчера:
9:30-70гр.хляб Мастермахер+2 яйцаШ+1 ябълка
12:30-100гр.ориз с гъби(малко беше,но толкова ми се ядеше)+таратор(кофичка кисело мляко 0,1%+1 краставица)
15:30-200гр.извара с 2 яйца
18:00-50гр.ядки микс
21:00-150гр.пуешко филе+кофичка кисело мляко 0.1%
Така като ги гледам ми се струват сота,а иначе имам програмата калориен кинг,ама там не съм сигурна дали ги изчислява правилно,аз хич не ги смятам,но избягвам много калорични храни или такива с празни калории,защото искам да съм на дефицит:) Относно потенето тогава,ще съм спокойна,че дори и да не се потя все пак правя нещо,защото дори когато отида на пътеката във фитнеса се потя съвсем малко (wasntme) , ама няма кой знае какво значение.А иначе за плодовете постоянно чета,че не е хубаво да се прекалява,ама те са ми нещо любимо и мога да ги сведа най-много до един на ден :)))

12.12.11
10:58

Дали някой може да ми помогне да си направя някаква тренировъчна програма за вкъщи за да съм сигурна,че правя нещата правилно.Принципно съм за тренировките за цяло тяло,а не да се разделят на мускулни групи в различни дни.От другия месец мисля да подновя пак фитнеса,но дотогава съм си вкъщи.Разгледах и този сайт и други,но все не знамкак точно да си я направя:)))

Има доста упражнения със собствено тегло, които могат да се изпълняват в къщи. Лицеви опори, много видове коремни преси, клекове и напади, кофички за трицепс, скачане на въже... да не забравяме бърпитата и различните им варианти. Има и още, разбира се. Разполагаш ли с някакви тежести? (ако си го споменала, значи вече недовиждам) :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.12.11 11:24.

12.12.11
12:16

Ами разполагам с гирички по 3 кг.а принципно правя различни видове лицеви опори,класически на един крак,и още други,клекове правя като държа бутилка от 10л.върху гърба :D ,коремни преси много различни.Просто се чудя дали ги правя в правилна последователност:))))и повторенията..(wasntme)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1