11.12.11
14:43
Здравейте.
Въпросът ми е свързан с новия ми начин на трениране - 2 дни тренировки, 1 ден почивка, 2 дни тренировки, 2 почвни дни.
И така - моята последователност е крака и корем, после ръце, почивка, крака и корем, после ръце , почивка.
Според вас с кое е добре да започвам - долна или горна част на тялото, има ли значение изобщо, възможно ли е втората тренировка, макар и на различни от първата мускулни групи, да не е толкова ефективна. И последно - на мен ми се падат почивни дни след тренировката за ръце, вярно ли е, че това трябва да е така (в някоя от темите го мернах)?
Предварително благодаря!
пОздрави
Ако под “ръце” разбираш гърди, целия гръб, рамене, бицепс и трицепс, а под крака - квадрицепс, ханш, задно бедро и прасец - тогава става ;)
Това, с коя започваш зависи от това на коя част искаш да наблегнеш, тогава тя е след почивния ден.
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.12.11 14:58.
Горната част на тялото е също толкова важна колкото и долната.
Каква е причината да липсва в тренировакта ти?
Както вече бе споменато, защо не тренираш гърба и гърдите? Гледайки снимки, не приличаш на момиче, което го е страх “да не стане нацепено”, там каква е причината да тренираш само крайници и корем?
Дали ще се получи “ефективна” тренировка е строго специфично за всеки. Зависи от начина ти на трениране, възстановяването и храненето ти.
11.12.11
16:00
Хора, грешката е моя.
Тренирам гръб и гърди. Просто не трябвяше да казвам “ръце”, а горна част на тялото.
Не ме е страх от това да не би да стана нацепена, знам, че е доста трудна задача, но напротив - стремя се към мускулна маса и не ме е страх, че ще заприличам на културистка. Няма такава опастност.
Значи ако искам да наблегна на горната част, то след почивката да тренирам първо нея? -Защото от друга страна ако е втора, има после почивен ден за възстановяване.. не знам, давайте компетенти мнения, че аз не съм толко добра. :D
Още веднъж съжалявам за грешката.
11.12.11
17:23
Не. Свободно време бол.
Аз би избрал схема ден тренировка-ден почивка и в този ред.Не виждам защо да тренираш 2 дни и после 2 дни да почиваш.
Освен физическата умора и мотивацията,може да не е на достатъчно ниво при 2 поредни дни,ако нямаш избор твоята схема е ок,но щом имаш помисли за този вариянт.
Разбира се,изборът ти зависи и от упражненията,които се изпълняват.
11.12.11
21:58
Biad__, честно казано се колебая между настоящия ми и предложения от теб вариант. Причината да се спра на два последователни дни, е, че при ден за тренировка - ден почивка се получават 3 тренировъчни дни седмично, а аз имам желанието да тренирам 4 пъти. Друг и въпросът дали е удачен вариант да тренирам два пъти в седмицата корем и крака, както правя в момента..?