11.12.11
22:02
Здравейте, съфорУмници.
Любопитно ми е, затова и направо питам - каква е програмата ви в момента? Колко пъти седмично тренирате? Как сте разположили по дни мускулните групи и почивките? Целта ви каква е за близкото бъдеще?
пОздрави.
Понеделник - гърди, предмишница
Вторник - гръб
Сряда - почивка
Четвъртък - бицепс, трицепс, предмишница
Петък - крака, рамо
Корема го права различно :)
Здрасти !
Аз вмомента тренирам 4 дни в седмицата
Вторник : Гръб + трапец
четвъртък : бицепс , трицепс , предмишница
събота попринцип : гърди и рамо
неделя е ден за краката
Но тази седмица решuх да експериментирам и тренирах рамото днес след краката .. Не мога да си кажа все още мнението , ще видим утре дали ще се обади мускулната треска
Иначе тренирам основно за маса и сила
11.12.11
22:15
Понеделни - гръб + рамо
Сряда - крака + гърди
Петък - трицепс бицепс
Заедно с това правя корем и от време на време включвам кардио :)
Поздрави !!!
Мии...аз мислех да пускам отделна тема за тренировъчната ми програма...
Цел - мускулна маса в горната част на тялото / поддържане на стегнати крака(долна част)
Преди комбинирах гръб/бицепс и гърди/трицепс , защото се допълват/асистиращи и т.н. Но прочетох , че при изоставащи ръце е по-добре , да се сменят комбинациите . Рамото , както е в традиционния сплит с краката , го разпределих в дните за гръб и гърди...то и краката ги разпръснах там , само че в почивния правя пак крака , ама само със собствено тегло...
Първоначалната идея ми беше :
Ден 1 : гръб/рамо(задно/средно)/трицепс + малко крака(с тежест)
Ден 2 : гърди/рамо(средно/предно)/бицепс + малко крака^^
Ден 3 : почивен - крака със собствено тегло
Ако не се чувствам ок , вкарвам абсолютно почивен в ден 4 , или започвам с ден 1 :)
Сега , от мързел ли , ми се върти :
Ден 1 : гръб/рамо/трицепс + малко крака
Ден 2 : почивен - аеробики за крака
Ден 3 : гърди/рамо/бицепс + малко крака
Ден 4 : почивен - аеробики за крака
И again….
Много почивка м/у мускулните групи , за мижавата мускулатура , с която разполагам...но още не съм го измислила (blush)
Само споделям “размисли” ....
Поздрави :)
11.12.11
22:47
Miss Fight.. ОТ няколко твои теми оставам с впечатлението, че ти си най любопитното човече в тоя форум ! :D Което не е лошо : )
Сега по темата..
Ами от близо седмица тренирам както ми е кеф на мене.. От много време постоянно спазвам някакви програми.. Ту за сила.. ту за маса.. Ту за нещо друго.. И сега просто малко да разпусна мисля, но долу горе ей така тренирам:
Понеделник - Гърди
Вторник почивка или гръб.. Зависи от настроението и храната в нас..
Сряда - принципно почивка
четвъртак - Рамена + трапец
петък - почивка
Събота - Крака
неделя или почивка или ръце.. Според зависи..
Корем в почивните дни.. Или след някоя по лека тренировка.
А за целите ми.. Ами в близкото бъдеще (до лятото ) и по точно Юни месец мисля да кача едни 7,8 кг чист мускул с малко забранени медикаменти.. И да поизчистя каквото е излишно.. А в дългосрочен план ако питаш.. Едни 100кг изчистени и релефни мисля, че определено ме устройват :)
Я сега сподели и ти твоите цели и тренировъчна програма.. На мен поне ми е любопитно.. Сигурен съм, че не съм единствения даже : ))
Мая .. не разбирам от женски фитнес , но замисляла ли си се как е рамото ти (средното ) след 2 поредни тренировки или през ден ..
Мнението беше редактирано от RinGo на 11.12.11 22:48.
11.12.11
22:59
казано от Phill Heath на 11.12.11, 22:47:
Miss Fight.. ОТ няколко твои теми оставам с впечатлението, че ти си най любопитното човече в тоя форум ! :D Което не е лошо : )
(...)
Я сега сподели и ти твоите цели и тренировъчна програма.. На мен поне ми е любопитно.. Сигурен съм, че не съм единствения даже : ))
Любопитна мисля, че е меко казано. :D
Много ми е кеф да си споделяме опита и личните изживявания, да си даваме съвети и идеи и затова така настоятелно ви разпитвам. Много са ми помагали вашите отговори по различни мои теми и на тренировъчно и на емоционално ниво. Надявам се, да не ви досаждам, целта определено не е тази.
Иначе моите близки цели са още малко маса, а програмата ми напоследък е доста изменчива - просто се колебая между различни комбинации, но май най-добрият начин да открия “моята тренировка” е да пробвам различни варианти. За момента май ще се спра на трен, почивка, трен, почивка, трен, почивка. :Р
пОздрави.
11.12.11
23:01
Тренирам всеки път цялото тяло
2-3 пъти седмично клек+лег+тяга
2 пъти седмично изхвърляне + обръщане и тласкане
допълнително към тези тренировки имам разни спомагателни упражнения
и водна аеробика 2 пъти седмично,
1 седмично плуване 30 мин
казано от RinGo на 11.12.11, 22:48:
Мая .. не разбирам от женски фитнес , но замисляла ли си се как е рамото ти (средното ) след 2 поредни тренировки или през ден ..
Дам...прав си . Като цяло , гледам да ги редувам упражненията...но едва ли винаги съм съобразявала адекватно . Мерси :)
11.12.11
23:29
5x5 <3
Понеделник - Клек , Лег , Гребане - всичко 5х5 + нисък обем трицепс и преса
Сряда - Клек (15-20 % по-малко от понеделник) , Милитъри преса , Мъртва тяга , Набирания с тежест - сичко 5х5 + нисък обем бицепс
Петък - Клек (с покачване всяка серия) , Лег , Гребане + нисък обем трицепс и преса
Комбинирано с ВВД прави чудеса за хардгейнъра ^.^
1. гръб,трапец,предмишница
2.почивка
3.гърди, преса
4.почивка
5.бицепс,трицепс,
6.крака,рамо,преса
7.почивка
12.12.11
00:16
пон. лег + асистиращи
вт. клек + асистиращи
ср. тяга + кондиция
пет. лег + асистиращи
сб. клек + асистиращи
казано от Miss Fight на 11.12.11, 22:59:
Много ми е кеф да си споделяме опита и личните изживявания, да си даваме съвети и идеи и затова така настоятелно ви разпитвам.
Нали за това е раздела с дневници? ;) Можеш да видиш подробно програмите на доста хора.
12.12.11
01:03
понеделник-гърди,корем
вторник-гръб
сряда-крака
четвъртък-рамо,трапец,корем
петък-ръце
Понделник Гръб
Вторник Гърди
Сряда почивка
Четвъртак Рамо+трапец
Петък Ръце
Шестък Крака
Неделя почивка
Мнението беше редактирано от Pavel на 12.12.11 01:44.
12.12.11
05:04
Силови тренировки 3 пъти в седмицата (не са ми точно определени дни) и кондиция (скачане на въже, тичане) правя в останалите дни когато се чувствам добре и не е кално в парка :)
ден1: рамо, трапец, врат, кардио(интервално)
ден2: гръб, гърди, кардио(интервално)
ден3: фермерска разходка, корем, бой със сянка, врат :) (тази тренировка е вкъщи)
Стаж 11месеца(пропуснати тренировки по-малко от 5-6), Години 25, Добавки ...
От няколко месеца тренирам през ден или по просто казано 1 тренирам - 1 почивам, групирал съм мускулните групи така:
Гърди, корем (почти винаги)
-
Гръб, трапец (корем по рядко)
-
Крака, рамо (по рано рамото беше към гърдите, но от 2месеца е отделено)
-
Ръце, предмишница (бицепс, трицепс, предмишница от скоро)