Сурово месо

MI

11.12.11
20:31

Здравейте, искам да попитам някой който еконсумирал сурово месо и гоевкллючил като част от режима си за повече инфо. Плюсове и минуси, начини  за консумация и прочие. Общо инфо, тенкю и извинявайте ако е имало вече такава тема

DE

11.12.11
20:53

Какво имаш предвид - колбаси пушени разни или същинска сурова пържола :D

11.12.11
20:56

Хехе, само сашими! :)

Хаха да, само сушито е хубаво според мен. Други сурови меса, само ако си 110% сигурен от къде идват, какви са и какво е яло животното.

11.12.11
21:25

Стек тартар е много популярно в Европа, особено в Швейцария. Аз лично не съм му любител, но съм пробвал. Нещо като сурова кайма с подправки е. Правят го и от конско.

MF

11.12.11
21:40

А суровата кайма как е на вкус? - Чувала съм, че не само я ядат, ами някои са и фенове направо.

11.12.11
22:05

Кой не е ял/опитвал суровата смеска за кюфтета ?!? То е , като да не си близвал от смеската за кекс , преди да го сложиш да се пече :D Не е препоръчително , особено с купешките меса/кайми...
  Нашите покриваха сурово телешко/свинско не тлъсто с морска сол и го подмятаха по хладилници за някакви дни...после го овалваха с пипери и никой не е преритал - късмет . Но мисля , че и подобна обработка не се вписва в суровоядството . Разни процеси..бля бля...
  Та и луканки/суджуци не минават за баш сурови - тука ги правиха в условия на апартамент със съмнително замразено месо...и мои приятели са още живи :D - късмет...
  Суши ?!? Бе , рисково си е ...

MI

12.12.11
01:31

За пържолка, чисто месо имах предвид, каймата, суджуци са ясни :) Чувал съм, че така се запазват всички протеини на месото

То е ясно че се запазват  , но по-добре не експериментирай със здравето си заради това !

12.12.11
02:23

Абе запазват се..... месото трябва да се готви, нищо не му става на протеинитие, губи вода/мазнини(печене). А само като си помисля, за сурова кайма ми се обръщат червата... само сурови яйца мога да пия.

12.12.11
10:28

В Германия съм ял хлебчета намазани със сурова кайма и се сещам, че едно време (80-те) някои хора си вземаха сурови сандвичите с кайма. Сега в БГ не  бих рискувал! Според мен рисковете са мнооого повече от евентуални недоказани ползи.

Мнението беше редактирано от entwickler на 12.12.11 10:29.

DE

12.12.11
11:17

Не рискувай,файда няма.Както по-горе казаха процентното съдържание на протеина се запазва,губи се само вода и мазнинка.А пък и суровото месо по-бавно ще се разгради в стомаха и червата :)

13.12.11
09:59

Не знам до колко е хубаво, ама аз прясната риба тон я ям само сурова.И то само защото така ми е по-вкусна, инъче трудно..Обаче напоследък започвам да се замислям дали не е малко опасно така (call)

13.12.11
12:44

казано от Nicolette на 13.12.11, 09:59:

Не знам до колко е хубаво, ама аз прясната риба тон я ям само сурова.И то само защото така ми е по-вкусна, инъче трудно..Обаче напоследък започвам да се замислям дали не е малко опасно така (call)

А от къде взимаш прясна  тон ако е е тайна? Щот тунците виреят по океаните и е малко вероятно да намериш не замразявана риба.

13.12.11
14:04

казано от Valdis на 13.12.11, 12:44:

казано от Nicolette на 13.12.11, 09:59:

А от къде взимаш прясна  тон ако е е тайна? Щот тунците виреят по океаните и е малко вероятно да намериш не замразявана риба.

Срещал съм по магазините “прясна” риба тон за около 45-50 лв/кг. Не можем да сме сигурни обаче, че не е била замразена преди и сега да я продават като прясна и охладена.

13.12.11
15:11

Взимам я от Метро и си личи, че не е замразена.Цената наистина не е особено приятна, също се разваля доста бързо, както и всички други риби де..за 2-3 дни и е аут (nhappy2)

13.12.11
20:53

Освен Метро, има ли откъде от другаде да се купи риба Тон, не замразена? Аз съм изял доста прясна, на сашими, но в БГ не съм виждал.
Една препоръка, като си вземете филето от риба тон, измиите го със Спрайт, пригответе си соев сос и изцеден лимон в отношение 1:1 и си топвайте парченцата сашими преди да ги хапвате! Бон апети!

П.С Между другото, голяма риба тон, на някой пазари в Япония може да достигне цени от по 200 000 щатски долара!

Мнението беше редактирано от Влади Монев на 13.12.11 20:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1