Тренировки на лост и успоредка всеки ден?

11.12.11
00:30

Искам да ви попитам дали е вредно да тренирам по следния начин:
Понеделник: Само набирания за гръб с надхват 3-4 серии.
Вторник: Кофички пак 3-4 серии по 5-6 повторения.
Сряда: Набирания с тесен хват за бицепс 5х6
Четвъртък: Кофички 3-4х5-6 повторения
Петък: Набирания за гръб 2х5 и набирания за бицепс 2х5
Събота и неделя: почивка

Абсолютен начинаещ съм да поясня. Искам да попитам програмата добра ли е и има ли възможност за претрениране на мускулите. Също така ще мога ли да кача маса и да увелича силата си.
Благодаря предварително! :)

По-добре комбинирай всичките упражнения в един ден , прави по 3 серии от всяко и тренирай примерно 3 пъти в седмицата като всеки път променяш последователността на упражненията т.е  да започваш с различно .

11.12.11
15:10

Пробвал съм и това, но супер бързо се измарям. И примерно ако правя: 3 серии за гръб, 3 серии кофи и след това не мога дори 1 серия да направя примерно за бицепс...
И още 1 въпрос- кое е по добре да увелича повторенията в по-малко серии или даправя повече серии с по-малко повторения?

11.12.11
22:16

Правиш колкото можеш. В началото никой не може да върши много работа. Така или иначе няма голямо значение какви набирания правиш. И “за бицепс” и другите натоварват същите мускули по почти същия начин.
Всеки ден се тренира ако умееш да си саморегулираш тренировките, така че да не се изтощиш за един месец. В този ред на мисли за мен е по-добре да правиш повече серии и по-малко повторения, защото така общият брой повторения ще е по-голям. Но и аз се кефя на изтощаващи серии от време на време.

12.12.11
13:12

Подкрепям горното мнение - повече серии, по-малко повторения, по-кратки почивки : )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1