Тренировъчна програма + Хранителен режим - моля за мнения

22.06.05
21:49

Здравейте,
Отдавна посещавам вашия форум и съм много доволен че го има!

Желая да изчистя мазнините си, да орелефя особено корема и естествено другите мускули.

Малко информация за мен.
на 23-24г, 182 висок, бицепс 37см, гръдна обиколка - 104, талия 84. - тежа 76кг.

Ще ви обясня как тренирам и какво ям и ще ви помоля да си кажете мнението.

Четиридневен тренировъчен сплит за изгаряне на мазнини
•  първи ден - гърди, предно рамо, кардио тренировка
•  втори ден - крака, корем
•  трети ден - почивка
•  четвърти ден - гръб, задно рамо, трапец, кардио тренировка
•  пети ден - бицепс, трицепс, корем, кардио тренировка
•  шести ден - почивка
•  седми ден - почивка

Програма за първи ден /неделя/
•  повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
•  повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения
•  флайс - 4 серии по 12 повторения
•  обратен лег или кофички - 4 серии по 12 повторения
•  раменна преса пред гърди или зад врат - 3 серии по 8 повторения
•  изнасяне на дъмбели напред - 3 серии по 12 повторения
•  кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
•  повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения

Програма за втори ден /понеделник/
•  клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
•  лек екстензия - 4 серии по 15 повторения
•  бедрено сгъване - 4 серии по 15 повторения
•  напади с щанга - 3 серии по 15 повторения
•  повдигане на пръсти на калф машина - 4 серии по 15 повторения
•  кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
•  повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения

Програма за четвърти ден /сряда/
•  гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
•  набирания - 4 серии по 10-12 повторения
•  Придърпване на хоризонтален скрипец - 4 серии по 12 повторения
•  придърпване на вертикален скрипец - 4 серии по 12 повторения
•  хиперекстензии - 2 серии по 20 повторения
•  разтваряне с дъмбели за задно рамо - 4 серии по 12 повторения
•  трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 15 повторения

Програма за пети ден /четвъртък/
•  повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения
•  трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения
•  кикбек - 3 серии по 12 повторения
•  бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
•  концентрично сгъване или скотово - 3 серии по 12 повторения

Горе долу 3-4 пъти седмично бягам сутрин преди хранене рано около 7часа. Или в залата карам колело над 30мин понякога до 1час.
Бягането ми все още е слабо правя по 4-5 обиколки по 400 метра.Засичал съм около 10мин бягане..

Яденето ми.

Сутрин 250грама кисело мляко + мюсли (евентуално 1 лъжица тахан, или мед или боров елексир)

Обяд: някакво ядене придружено със салата 1-2 филийки черен типов хляб.
например: пресни картофи на фурна + зелева салата с краставици.

Вечер: различно нещо от тия неща
- варени яйца до 2
- извара
- някаква салата - домати краставици ..зеле..моркови..
- кисело мляко
- много рядко риба трицона (пържена за жалост)

Закуската ми е около 8ч , обяд около 13ч вечеря около 19ч.

към 21ч взимам 2 супени лъжици протейн млечно-яйчен (бавен действащ до 4ч след приемането му)

Преди тренировка взимам 2 таблетки Amino 2700 и след тренировка също още 2.

Забележка: не ям никакво месо от моето рождение,мойте родители също не ядът..дори ми е неприятно, единствено малко риба.

Спрял съм всякакво сладко, тестяно..

Откакто започнах този тип трениране и хранене се чуствам с доста по малко сила..и сякаш доста се изтощавам на тренировките..упасявам се да не претренирам. Достатъчно ли е това което взимам като храна ? Надявам се да не изгоря мускулната маса която имам вместо мазнините.

Когато бях на 16 години започнах да тренирам 1-2 години след което спирах ..почвах да тренирам за по-няколко месеца..знаете когато учите и работите или не остава време или сте толкова изморени....
Сега от близо 2 месеца започнах отново..1-вия месец само кръгови тренировки правих и сега с тази програма опитвам да видя как ще се чуствам.

Благодаря ви за вниманието и очаквам вашите коментари и мнения.

Поздрави

22.06.05
22:27

Упр. са ти много, остави по 2 за мускулна група, след още няколко месеца може пак да ги увеличиш. Белтъчините са ти малко, яж бобови продукти - боб, леща, соя, риба тон и други риби. Без месо става по-трудно, но не е невъзможно. Яж по-често. Мляко, прясно и кисело също е задължително.

22.06.05
22:32

И аз така мисля да намаля малко упражненията.
Бобовите продукти ги ям (но само на обяд)
До колкото знам прясното мляко не е много добре..Би ли обяснил защо е задължително?
Благодаря за мнението ти.

Поздрави

ВН

22.06.05
22:34

Ако желаете да понижите процента подкожни мазнини, докато сте на силова програма с голям обем натоварване + тичане, ще имате нужда от добре изчислен режим на хранене с повече от 4 хранения дневно. В най-добрия случай 6 хранения ще Ви осигурят дневния минимум калории както подобава на такъв режим (режим с голям енергоразход). Повече за храненетои калкулацийте можете да четете тук!

22.06.05
22:37

А така, виж какво ти е казал Image. А за млякото там има мн белтък.

5C

22.06.05
23:27

Ако можеш кардиото да го правиш през ден за да не се губи ефекта от последното кардио!В смисъл ако можеш там да ги вместиш има дни в които са едни след други сложи ги през ден.
Успех!

22.06.05
23:44

Яденето задължително го разбий на 4-5 приема.
За твоите килограми ти трябват 150 гр протеин на ден ориентировъчно , 80- 100 гр максимум въглихидрати.Гледай да се придържаш към тези граници като най-подходящата храна щом си нещо като вегетарианец ще е на базата на млечните продукти.
Извара , сирене , кисело/прясно мляко , соя , ядки . Също може да замениш някое от храненетата с протеинов шейк ако не ти се яде толкова много.Добре е да ядеш и салати може и малко плодове придемно в първата половина на деня.Разнообрязявай да не ти писне.Може да си помогнеш с някоя рецепта от сайта или от форума.Ако има още нещо питай :wink:

23.06.05
12:29

Ами то се вижда, че храната е малко. Това е една от причините (а може би основната) за да нямаш сила. Като цяло белтъчините трябва да са повечко, а и мазнините (но не с много). Наистина ще е най-добре да прочетеш статийте в сайта.

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1