СИренце ;)

HE

22.06.05
18:35

Добра основна храна ли е  при НВД е сиренето??

22.06.05
19:49

малко е мазно само...ама за чак основна храна. Хапвай пилешки гърди - печени  :idea:

22.06.05
19:52

Става:богато е на протеини и калции :!:

22.06.05
23:42

Като ям салата неизлъчно до мен седи една буца сирене която впоследствие изчезва  :lol:

22.06.05
23:50

И за мен сиренето си е най-вкусния източник на протеин заедно с киселото мляко

23.06.05
11:33

ИЗварата е по-ефективна и ефтина от сиренето. Но и 2-рото е хубаво. Аз харесвам сорта- “Дунавия” . Леко по-мазен, но това не ми е голям порблем.  :D

23.06.05
12:43

НВД = малко въгледрати. Сиренето съдържа около грам и малко на 100гр. Следователно е подходящо.

едит малко: и защото съдържа 15тина гр белтък, а мазнините не са проблем пти тази диета.

пп- да не стане като логиката в баскетболистите и шахматистите :lol:

23.06.05
12:46

[quote author=“Martin”]НВД = малко въгледрати. Сиренето съдържа около грам и малко на 100гр. СЛедователно е подходящо.

Абе бяло сиренце и кашкавал са незаменими в програмата!
по-здрави

24.06.05
13:56

[quote author=“Martin”]а мазнините не са проблем пти тази диета.

винаги съм се чудила и ми е било гузно заради тях, когато хапвам сирене и кашкавал:( . би ли обяснил на една невежа защо не са проблем за да се успокоя?

24.06.05
14:51

Ами аз най-общо имах предвид,че НВД е диета бедна на въглехидрати. Защо да няма мазнини тогава, не противоречи на самия режим. А иначе как да ти обясня защо мазнините не са проблем, посочи къде е проблемът и тогава... Все пак може да се каже следното: мазнините са жизненонеобходими вещества, те са материал за редица хормони, спомагат за усвояването на мастно разтворимите витамини, при липса на мазнини в храната тези от тялото почти престават да се разграждат за енергия, освен това отговарят за активирането на някои важни ензими, а и неприемайки мазнини ензимната среда е неподходяща за тяхното разграждане.... мазнините са енегрия. При условие, че въглехидратите са малко, енергията трябва да дойде от белтъка или мазнините. Повишената консумация на белтъчини може да доведе до здравословни проблеми в някои случаи. Затова енергията обезпечаваме за сметка на мазнините. Друг + е, че веднъж адаптирал се да се храни предимно с мазнини, даден организъм много лесно превключва на хранене за сметка на собствените такива.... За по-подробно обяснение ще се наложи да преписвам вече, защото не помня кои точно хормони и по какъв начин се изграждат и кои ензими (а те са много) точно как се регулират и тн. :)  Както и де е, аз не виждам къде е проблемът с мазнините в сиренето. Дори напротив, убеден съм, че мазнините в сиренето са положително явление за консумиращия го при НВД.

Поздрави

24.06.05
15:12

мерси много.определено се поуспокоих. и аз така си викам че не ми пречат на НВД-то ама друго си е да ти го потвърдят.
като четях поста ти изникна и още един въпрос, за който предварително се извинявам че не е по темата : става въпрос за това че е вредно прекаляването с белтъците. аз напоследък имам подозрения че май хапвам повече от необходимото (2 по килограмите ми) :( . та  от кой момент нататък стават много?

24.06.05
15:58

2гр на кг е нормално (общо взето). Не мога да кажа кое се води за прекаляване. Някои могат да преяждат с белтъци и да нямат проблеми, други са дори алергични. Освен това е важно и колко време продължава въпросната повишена консумация. Според личното ми мнение, проблемите започват там, където балансът се изгуби задълго, но това са други теми. Най-грубо, някъде към 3,5-4гр на кг мисля, че е вече е прекалено много.

24.06.05
17:05

ами аз май към 3 отивам  :oops:
проблема е че тея мойте протеини са супер сладки /както казва един познат като си забъркаш с кисело мляко все едно си натрошил бисквитки/ и много ги ям....
:cry:

24.06.05
17:11

Как така сладки :shock:

24.06.05
17:19

еми тея дето са на прах.... освен това аз си вземам “млечен шоколад”

24.06.05
17:30

Аха, и по колко протеин на прах приемаш и колко и какво хапваш иначе? (Ей така информативно :) )

24.06.05
17:39

ами ето ти някакво обичайно мое меню:
7-7.30: бягане;
8: филийка бонус и 25гр кашкавал
12.00:  едно к.мляко с около 4 лъжици протеин (на кутията пише че 4 1/2 са  70 грама ли непомня точно ама 58гр е белтък)
19.30: един доамт,една краставица, 100гр сирене, 200 гр пуешко.
после по някое време,евентуално правя и упражнения...

ама понякога към 21 ме избива и изяждам още 1/2 кисело мляко с 2 лъжици. (знам че нама баланс и вечер е много ама през деня сум на работа и ми е лесно да ям по-малко;) )

какво мислиш?
п.с: 170/63/21год.

27.06.05
13:11

Точно какво мисля няма да споделям :) , но мога да ти предложа да намалиш протеина наполовина (обедния). Така или иначе количеството е твърде голямо за едно хранене.
Вечерното хранене е също е повечко. Ненужно много протеин и калории като цяло. Може да елиминираш сиренето(почти) и преди лягане една лъжица от концентрата и малко мляко... Нещо такова..

04.07.05
12:10

що не искаш да споделиш? :(
както и да е.  пределно ясно ми е че тоя протеин не може да се усвои, че на вечеря ям повече и че сиренето не е много добра идея (е поне не са ядки) ама всичко с времето си.малко по малко всичко почвам да намалям и да разпределям. преди една година не можех да си представя да ям без хляб...  напоследък съм занижила още калориите та вече съм 61,5кг  :D
в този ред на мисли мога да посъветвам всички, които са започнали НВД да не се отчайват и да бъдат мноооого търпеливи.

04.07.05
12:21

А, е това е много добре. Малко по малко (но неотклонно) нещата да си идват по местата :wink:
Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1