13.12.11
12:58
Здравейте! Имам проблем с времето (или поне мисля ,че е от него) и започва да ме боли всичко. От 1 месец насам ме боли адски много китката, та с накитник ли не я стягах, с какво ли не я мазах и все продължава да ме боли, и странното е ,че болката се мести от китката към палеца.. Ужас просто... Боли боли 1-2 дена и след това спре и после пак... Днес тренирам започна да ме боли гърба и рамото, хайде случвало ми се е да ме болят ама вече става нахално всичко да ме боли... Кръста имам травма (дискова херния) ,но с него проблеми нямам ( тъй като го пазя много!) ,ама китка , рамо как да ги пази човек то те влизат в движението на всяко упражнение. Та реших да си взема гейнър за да кача някое килце тъй като останах много доволен от Мъсъл джуис 2600 с негова помощ качих 2 килца и съм на седмото небе. Но трябва и да тренирам пълноценно а ако ме боли всичко няма как да стане.. Та въпроса ми е има ли смисъл от тези добавки които заздравяват ставите и коя конкретно бихте ми препоръчали, държа да е на сравнително поносима цена, естествено колкото по- евтина , толкова по-добре , но и да не е някакво брашно :)
Та така благодаря ви предварително и очаквам някой компетентен отговор :)
Дискови хернии се получават и на сервикалните прешлени, а не само на лумбалните (кръста). От тях болят раменете и ръцете, има и изтръпване. Преди да си сигурен, че е ставен проблем, не е лошо да се консултираш с невролог, особено след като си предразположен към хернии.
Мнението беше редактирано от Anthony на 13.12.11 15:31.
13.12.11
15:38
Добавките за стави не обезболяват, а се предполага, че подпомагат за нещо си. Това важи за хора в напреднала възраст с износване на хрущялите на прешлените, тазобедрена става, колене, рамо и другото е голяма рядкост.
Болката в китката не е от ставно износване. Имаш възпалителение или някаква мекотъканна травма. За млад човек не е нормално да го боли и
” гърба и рамото, хайде случвало ми се е да ме болят ама вече става нахално всичко да ме боли”.
Консултирай се с ортопед-травматолог. Дисковата херния (доказано ли е?) е по-важна за следене. Другото ще мине с хапчета от групата на Нестероидните-Противовъзпалителни средства ( Diclac, Diclofenac Duo, Etodolac, Aflamil, Flamexin, Voltaren, Movalis, Piroxicam, Arcoxia, Biprofenid, Nimesulid, Aulin и пр. пр.). Общо взето всичките помагат, но хората като опитат едно и само него си пият. Не са подходящи за пациенти с гастрит или язва, но това лекуващият лекар ще ти го обясни. Ако трябва ще ходиш на физиотерапия за китката и рамото, защото е важно да не се оставя проблема. На първо време може да пробваш Ибупрофен дали ще те обезболи. Дай си и малко почивка.
Като профилактично средство ти препоръчвам Пиаскледин - 100/200мг фракции от авокадо и соя по таблетка дневно.
13.12.11
15:48
Това са хранителни добавки, а не лекарства... съответно имат профилактичен ефект, а не лечебен. Нека не смесваме нещата. Не е добра идеята да разчиташ на тях за елиминиране на болките (друг е въпросът, че те просто няма да помогнат). Консултирай се с подходящ специалист (травматолог и/или кинезитерапевт), за да установиш и премахнеш причините за появата на проблемите. Останалото ти е казал introducer.
Ок благодаря ви много. Относно хернията, да доказано е. Докторите (не 1) ми каза ,че е малка и трябва да се пазя (което правя). Но другите боли в гърба , рамото и китката са от скоро и много кофти всичко се получава изведнъж по това време на годината :/. Благодаря ви отново та ще се годи по доктори пак , стига да остане време...