13.12.11
22:52
Какво мислите за нощното хранене заради овеличаване на броя хранения и големите нива на тестостерон в ранните часове...Дори въпросът ми е по-скоро свързан с ефекта върху здравето.
Темата беше редактирана от julian izevkov на 13.12.11 23:41.
13.12.11
22:55
Нагъл.
13.12.11
23:12
Мей дъ Търсачка форс би уит ю ! :)
13.12.11
23:16
http://gotvach.bg/Нощно_хранене -Сори забравих да поясня че прочетох тези статии по темата а мнението ми беше в обратна посока. Какво мислите за тях?
13.12.11
23:23
Добре де, кажете какъв е проблема и ще махна темата. Просто сам чел противоречиви неща и исках някой да поясни нещата...
13.12.11
23:43
Я стига бе.. Не се вманиячавай толкова.. Пълна глупост е да ставаш през нощта !! Тялото ти е свикнало да спи вечер а не да се храни.. За такова хранене ти треа си обърнеш метаболизма.. Треа едни 7-8 месеца да се храниш така за да почнеш да я усвояваш тая храна.. Не се излагай.. Вечер просто си хапвай по мазничко ядки,извара,маслини 1 лъжица зехтин... И всичко ще е ОК : ))
14.12.11
00:18
Има няколко теми в тази вразка, но тук въпроса е по скоро от здравна гледна точка.
14.12.11
00:43
Ако искаш да се събуждаш посред нощите, за да хапваш постигаш няколко неща:
- Нарушаваш си фазите на бавновълнови и бързовълновия сън (прочети повече)
- У здрави хора компенсацията е сънливост през деня. Привикването значи, че организмът се е адаптирал към неестествен за него режим.
- Кафетата и енергийните напитки не намаляват нуждата от сън- те само я отлагат за по-късен момент. В такъв смисъл ти трябва да наваксваш със спането.
- Ако избереш дрямка през деня се забатачва съвсем режимът. Това е и лоша услуга за в бъдеще, понеже на работа няма как да стане. Това предразполага към забавяне на метаболизма- тези хора по-трудно чистят. Активността нощем пък принуждава да ядат в късните часове, което също не е полезно.
- У възрастни мъже, които имат проблеми с простата, нощното събуждане за нужда от уриниране се счита за вторият по важност проблем след самата простата. Сега спи- след време ще ти се налага да ставаш по 10 пъти.
- Нарушаваш метаболизма и на соматотропина. Силно казано е, че ще се получи хормонален дисбаланс, но на теория за трениращият това е фактор за натрупване на мазнини и некачествено възстановяване
И от лични наблюдения :
-Всяко ставане нощем за 2минути ми удължава спането сутрин с поне 40
-Когато ям късно вечерта или когато съм се будел ми се образуват най-често газове, а това значи, че перисталтиката боксува
-Кортизолът, заради който се подлагат половината културисти на тая бумащина, е доста странен хормон и не можеш да му хванеш току-така спатиите, трябва да се експериментира. Спортните постижения и напредъка са огледало на случващото се в организма.
14.12.11
07:06
Храненето нощем си е набутка.
Аз самия понякога се събуждам или не мога да заспа от глад което никак не е добре.
introducer е доста изчерпателен.
14.12.11
14:13
нищо няма Ванка моето 7-мо последно хранене е точно в 00 00 часа
хапвай без да ти пука
Мнението беше редактирано от georgi valkov на 14.12.11 14:14.
14.12.11
16:24
Не си заслужава да жертваш така необходимия си сън за едно хранене, което няма да промени нищо, освен, че ще ти прецака съня и съответно цял ден ще си като парцал. Единствено приемлив вариант е ако по принцип ставаш по малка нужда да пиеш протеинов шейк или аминокиселини, но нищо повече (което ще заторозми храносмилателната ти система, която би трябвало да си почива по това време). Но пак казвам ако по принцип ставаш, без да го искаш. Аз лично гледам 1 час преди лягане да не пия вода и задължително да мина през тоалетната преди лягане, като по този начин избягвам среднощното събуждане.