14.12.11
18:19
ZDR
Темата беше редактирана от Mihail Kocev на 17.03.14 21:07.
14.12.11
18:28
Цикъла е виновен за това ти състояние. Ще поспаднеш даже още /под килата, които си бил, като си почнал/, защото и идея си нямаш, кое и как се прави. Сега си с висок кортизол и са почнали еди катаболни процеси, та кефа е голям. Като нямаш идея какво е цикъл и как се излиза от него, защо се хващаш с такива неща? Да не говорим, че тези 85 кг. да са ти предела е смешно твърдение. Има доста начини за излизане от периода на застой, но ти си изгърмял патроните и си решил да ползваш тежка артилерия на посоки.
Никакви знания, кофти опит - дано да ти е за урок, а се надявам и на други да послужи за същото.
п.п. Хич не е необяснима загубата на мускулна маса /ако водната задръжка може да се нарече така/, а си е направо в реда на нещата след глупостите, които си сътворил. На твое място бих си направил и хормонални изследвания, защото предполагам, че тестостерона ти е в границите на шестокласничка.
казано от head_hunter на 14.12.11, 18:28:
п.п. Хич не е необяснима загубата на мускулна маса /ако водната задръжка може да се нарече така/, а си е направо в реда на нещата след глупостите, които си сътворил.
Може, може, кортизола в момента си казва тежката дума наред с естрогена.
14.12.11
18:37
казано от Valdis на 14.12.11, 18:34:
казано от head_hunter на 14.12.11, 18:28:
п.п. Хич не е необяснима загубата на мускулна маса /ако водната задръжка може да се нарече така/, а си е направо в реда на нещата след глупостите, които си сътворил.
Може, може, кортизола в момента си казва тежката дума наред с естрогена.
Оооо това си е направо задължително, но чета, какво излизане е направил и акъл не ми го побира, как можеш да направиш първо такъв “цикъл” и след това, такова смешно излизане. Поне още месец, ще отслабва, като онази бабка с ЛиДа-та :D :D :D
14.12.11
18:49
а пък и хаповете с които е правил цикъл сигурно имат шанс 10-тина процента да са що годе с някакво качество...
Модерация: Замяната на букви с цифри не е позволена. Моля, съобразявайте се с правилата! Благодаря!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.12.11 18:53.
14.12.11
18:49
Момечета аз търся помощ а не да ме наплюят....това че някой ме е подвел , като съм му се доверил незначи че съм глупав или безрасъден.Не оправдавам това което е станало , търся начин да го оправя до колкото е възможно.Ако мислите да ме плюете и редите , не мисля че от това имам нужда.Ако ми кажете каде съм сбъркал , каква ми е била грешката , как да предотвратя понататък нещатата да стават по зле и тем подобни съвети....моля ви не ме разбирайте погрешно
Мнението беше редактирано от Mihail Kocev на 14.12.11 18:58.
14.12.11
19:01
прав си, но българи сме, първо да се оплюем пък после да свършим работа. давай сега на здрава храна и добавки и да мине време организма да се изчисти от това което си взимал
14.12.11
19:25
казано от Mihail Kocev на 14.12.11, 18:49:
Момечета аз търся помощ а не да ме наплюят....това че някой ме е подвел , като съм му се доверил незначи че съм глупав или безрасъден.Не оправдавам това което е станало , търся начин да го оправя до колкото е възможно.Ако мислите да ме плюете и редите , не мисля че от това имам нужда.Ако ми кажете каде съм сбъркал , каква ми е била грешката , как да предотвратя понататък нещатата да стават по зле и тем подобни съвети....моля ви не ме разбирайте погрешно
Грешката ти я казах, но явно не ме разбираш, та ще се постарая да ти обясня максимално просто - хванал си се със стероиди, нищо не разбираш от материята, нищо не разбираш от добавки, свършил си един куп глупости, не си направил излизане от цикъл.
Оправия няма - изпуснал си влака за адекватни мерки. Единственото за, което се сещам е да посетиш ендокринолог, който да ти назначи подходящите изследвания и да получиш адекватна медицинска помощ /ако попаднеш на читав доктор/. С добавки и храна, както каза потребителя над мен - няма да стане. Не ми се навлиза в подробности, защото едва ли ще ме разбереш /вече уточнихме, че познанията ти в материята са нулеви, а така се обяснява трудно/. Въпреки гръмките послания на производителите и вносителите, че еди какво си ти подтиска кортизола, още не е намерена такава добавка, която да го прави напълно /за някои съм чел изследвания, че го правят частично/. С медикаментите, които подтискат естрогена, ще направиш също голяма беля, ако с твойте познания тръгнеш да употребяваш нещо такова.
Та връщаме се на единствената възможност - отиваш на доктор, разказваш му всичко в детайли и предприемаш на сериозно лечението, което ще ти назначи, защото в момента си докарал на тялото си сериозен хормонален дисбаланс.
Не случайно стероидни цикли се правят, когато си прочел достатъчно литература /ендокринология, статии и трудове на хора специализирали години в таози област, трудове на други, които се занимават в частност с приложението на тези медикаменти в спорта/ и си под постоянно лекарско наблюдение и контролни изследвания.
Та марш на доктор - шматкал си се достатъчно.
14.12.11
19:46
Предполагам , този хормон Кортизон в момента би трябвало да е в повишени количества и долкото се запознах показанията за повишеното му ниво са : част от тях : повишена кръвна захар , повишено кръвно , нарушени познавателни способности - при мен изследванията който направих днес , захарта е нормална , кръвното също , и нямам проблеми с познавателните способности.По късно ли ще се изяви това ? Утре лекуващия лекар ме прати да ходя при гастро нещо си беше.Но явно не съм за там.
п.п.Глупостите дето съм свършил ми ги назначи човек който познавам дълго и човек с опит , но явно.....не съм го правил на собствена глава без да помисля..........
14.12.11
20:20
казано от Mihail Kocev на 14.12.11, 19:46:
Предполагам , този хормон Кортизон в момента би трябвало да е в повишени количества
КортизоЛ, КортизоН-а е далеч по-слаб кортикостероид, изолиран от надбъбречната жлеза.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Кортизол
Едно простичко обяснение за кортизоЛ-а.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 14.12.11 20:20.
14.12.11
20:43
извинявам се , грешката е правописна имах предвид кортизол........
Трябва ти ендокринолог , а не гастроентеролог !!! Чакаме споделяне на изследванията.
15.12.11
13:33
казано от Mihail Kocev на 14.12.11, 20:43:
извинявам се , грешката е правописна имах предвид кортизол........
Бих препоръчал да се изследват- албумин/креатин в урина, за да се добие представа за бъбречната функция, това е начален важен тест.
След прием на стероидии последваното прекъсване се стига до компенсаторни реакции на организма, като напр. много автоиммунни отговори, които протичат почти в 70% безсимптомно. Добре е да се погледнат няколко параметъра–
1. Гликиран хемоглобин- дори нивото на глюкоза в кръвта и урината да е нормално, гл. хемоглобин представлява мониторингов тест за глюкознич метаболизъм поне 3 месеца назад. След като чернодробните ензими са повишени, бих препоръчал този тест.
2. Хормони на щитовидната жлеза- макар при мъжете да е по-рядък проблем, един скрийнинг не би бил лош. Последни данни сочат, че след системен прием на стероиди се индуцира автоимунна реакция срещу секреторните клетки на тироидната и паратироидните жлези.
3. Повишените чернодробни ензими се срещат адски често при пациентите, но съвсем не са толкова безобидни. Черният дроб е орган с редуцирана болкова чувствителност, тоест много инфекции протичат без индикация. Добре е наред с това да се изследват триглицеридите и холестерола. По нови данни метаболитния синдром се наблюдава и при спортисти с неправилен прием на добавки със стероидна природа.
Тези тестове биха изключили евентуален метаболитен синдром. След това следва пазене, внимателно хранене и много спорт. Само така може да се компенсират негативните ефекти от твоя експеримент.
Само като съвет- приемът на стероиди е строго индивидуално дозиран, поради хетерогенния характер на метаболизма ни. Само като пример, кортизолът и дексаметазонът, макар и от едно семейство и с 99% сходни ефекти, имат коренно различие в действията си при всеки индивидуален пациент. Обяснява се със сложните ендокринни връзки в организма на човека.