Камъни в бъбреците

12.12.11
16:17

Преди време бях пуснал тема за болка в кръста, но се оказа, че е може би от бъбреците днес ходих на доктор и ми ги погледна с ехограф и ми каза, че в десния вижда някаква сянка, но е малка и има вероятност да е камък и то голяма, но е твърде малък за да е напълно сигурен та въпроса ми е как мога да се изчистя от този камък в бъбрека? Знам, че няма да е никак лесно и приятно, но само от мисълта, че имам такова нещо ми става гадно.

На 18години съм 83-84кг височина 184, ако има значение.

ИК

12.12.11
16:25

Добре след като си ходил при доктор ,защо не зададе тези въпроси на него ?

12.12.11
16:38

опитаи Пловдивските павета ... много са добри хихих .... в кръга на шегата :)

12.12.11
17:36

казано от Dj_kirka1 на 12.12.11, 16:25:

Той ми каза, че не е фатално и просто трябва да увелича течностите и да намаля тежестите малко, но понеже е малък за да е напълно сигурен камък ли е трябва на 5-6 месеца да ходя на профилактични прегледи.. Питам някой който е имал този проблем да сподели, а не да се шегуваме.

12.12.11
17:49

казано от Bocko на 12.12.11, 17:36:

казано от Dj_kirka1 на 12.12.11, 16:25:

Той ми каза, че не е фатално и просто трябва да увелича течностите и да намаля тежестите малко, но понеже е малък за да е напълно сигурен камък ли е трябва на 5-6 месеца да ходя на профилактични прегледи.. Питам някой който е имал този проблем да сподели, а не да се шегуваме.

Наистина зависи от размера на образуванието. Над 60% от хората имат такива “камъни”, които не дават отражение, понеже са част от нормалната бъбречна обмяна, разбира се докато увеличаването на размера не води до механични промени, водещи до възпаление и пр. Какви са размерите на камъка?
1. По-малко тежест- да това е добър съвет, поне 1 път годишно консултация с лекар.
2. Ако никой от семейството ти или ти преди не са страдали от подобен проблем, не бива да се притесняваш.
3. Като правило приемът на повече от 2 литра течности на ден помага. Има изследвания, които твърдят, че високото ниво на калциеви соли във водата подпомага образуванието на камъни.

Мнението беше редактирано от Nikola Pavlov на 12.12.11 17:56.

12.12.11
18:13

Преди имаше дни в които пиех литър вода, но трябваше да разбера по трудния начин, че трябва минимум 1,5 литра на ден...

13.12.11
11:33

http://www.bb-team.org/articles/4131_babreci-i-otdelitelna-sistema#axzz1gPCMkRhr
Чети тук. Опитвай се да спазваш хранителния режим. Трудно е за един спортуващ да приема по-малко белтъчини, но здравето трябва да е преди всичко. Евентуални проблеми с бъбреците водят след себе си лавина от други болести, така че ОБЪРНИ СИ ВНИМАНИЕ НА ВРЕМЕ!

13.12.11
19:44

казано от Sarfaa на 13.12.11, 11:33:

http://www.bb-team.org/articles/4131_babreci-i-otdelitelna-sistema#axzz1gPCMkRhr
Чети тук. Опитвай се да спазваш хранителния режим. Трудно е за един спортуващ да приема по-малко белтъчини, но здравето трябва да е преди всичко. Евентуални проблеми с бъбреците водят след себе си лавина от други болести, така че ОБЪРНИ СИ ВНИМАНИЕ НА ВРЕМЕ!

Прочетох я статията, но не разбрах колко е максимума на протеина за кг телесно тегло?

BE

14.12.11
18:19

За камъните в бъбреците може да ти помогне да ги изхвърлиш по-лесно бирата.Преди време един приятел имаше и той и лекаря му го беше препоръчал и мисля,че му помогна.

14.12.11
20:19

казано от BeaWolf на 14.12.11, 18:19:

За камъните в бъбреците може да ти помогне да ги изхвърлиш по-лесно бирата.Преди време един приятел имаше и той и лекаря му го беше препоръчал и мисля,че му помогна.

Да, но по колко бира е въпроса :D

BE

14.12.11
20:49

Еми колкото можеш да изпиеш :D.То мисля че няма определено колкичество,просто колкото повече пиеш ще стане по-бързо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1