Продължение след сваляне на килограми и тотална промяна на тяло.

14.12.11
20:27

Здравейте.
В последната година и половина някъде, свалих 40 кг на ръст 186. На 19г. Бях 100кг, свалих до 61, от там не се харесах,защото бях като сламка, и реших да кача 15 (които като се замисля, не знам и къде ги качих, освен в торса и частност гръб), от Септември смених града, тръгнах и за пръв път на фитнес, с първоначална цел, достягане на корем и гърди (тъй като си има излишна кожа) и отделно ръце, като цяло наиситна съм доволен от резултата,макар че не е кой знае колко добър, но от психологиèска гледна точка ми действа добре, защото макар и прекъсванията и малко слабо волевите моменти, виждам, че има. И съм решил да продължа упорито, макар и срама, който бера в залата покрай всички, само аз някакъв бастун се развявам там, но пък си затварям очите и си повтарям да устискам,че си заслужава и ще има промяна.
Почнах и продължавам с Л карнитин(след), аминокиселини (3 преди и след), фет бърнър (сутрин и преди) и вече почнах протеин (веднага след). Като от петък вече почвам от програма за сваляне и стягане, в програма за качване и стягане, като включа креатин - 3х силови, 1х кардио / седмично. Отделно и ще мина на НВД или РВД, още се колебая, а и събирам смелост, защото вече ми е писнало от режими, но пък знам, че е наложително, така че ...
Целите ми вече са: стягане и “набъбване” на корем, стягане на гърди, увеличаване на ръце и гръб (в частност искам да попитам и съществуват ли упражнения за увеличаване на обиколка на китка, защото до сега не съм намирал такива),
Като цяло тренивките до сега винаги са започвали и свършвали с 15 мин кростренажор. Новата програма, ще си я получа в Петък.

Наистина имам огромно желание да завърша, това което съм започнал, колкото и срам и позор да ми струва, та искам да ви попитам, ако може да ми подметнете някой друг съвет, критика, дали някъде допускам грешка, от добавките, които до сега съм приемал и като започвам креатина, да премахна ли нещо от старите.

И от любопитство, може и странно да прозвучи, в последно време, не знам на какво се дължи, но около 15 мин след като напусна залата(единствено се случва след тренировки), имам един еуфоричен “пристъп”, избива ме на щастие, почвам да се усмихвам и хиля леко без приìна, така около десетина минути. Уж, още не съм изпаткал, но .... на какво се дължи това?

Мерси много!!

Темата беше редактирана от Petko на 14.12.11 20:35.

14.12.11
20:53

Не знам какъв срам и позор виждаш.Имаш си цели и ги преследваш.
В залата и не само всеки е за това.Явно си доста целеустремен.
Не мисля,че ти трябват кой знае какви съвети.Следвай целите си
и междувременно поне вече има много информация можеш постоянно да се образоваш
за правилно изпълнение на упражненията и хранителен режим.

15.12.11
09:15

Здравей,
искам да те поздравя за това, което си постигнал.

Не мисля, че има нещо срамно да правиш това, което искаш и да гониш целите си.
Не ми се вярва всички в този фитнес да са нацепени батковци, а и да са няма от какво да се притесняваш - всеки е тръгнал от някъде. Някои са били хърбави като солети, други са били закръглени. Няма срамно в това да спортуваш, всички сме хора и имаме мечти и цели, без значение как изглеждаме в момента.
И да са те обидили по някакъв начин - не се засягай. А знай, че това са посредствени хора и не заслужават твоето внимание.

Защо пиеш Л-Карнитина след тренировка? Според мен това е грешно. Винаги съм го пиела преди тренировка, както и на всяка опаковка е описано.

За друго не мога да ти дам съвет. Мисля, че си на правилен път. Постигнал си много, просто продължавай да гониш целта си и ще я достигнеш.

С пожелания за добро настроение, много усмивки и успешни тренировки.

15.12.11
17:45

Еуфорията ти идва от загряването на мозъка от Л-карнитина след тренировка. Шегувам се ;) 

Л-карнитин след тренировка е безсмислено, освен ако не живееш на +/- 2км от Южния полюс. Още по-малко не ти трябва, след като в момента си решил да качваш. Няма смисъл да пиеш добавки за отслабване, ако искаш да качваш, нали? С ВМ-НВД можеш да качваш. Само с НВД качването ти е близко до невъзможно, особенно с Л-карнитин. За да ти порастнат гърба и ръцете, трябва да качиш телесна маса. Лично мнение - разкарай тоя кростренажор преди и след тренировката.

15.12.11
18:11

Здравей,

Поздрави и от мен. Чувал съм от много хора, че при бягането се отделя “хормона на щастието” може би след кардиото и при теб се случва нещо подобно.
При мен лично като си тръгна от залата задъхан и изморен чак и ми е лошо някой път(след гръб особено) знам че съм си свършил работата за днес и едно такова чувство на удоволетворение също идва при мен и ми се вдига настроението за целия ден :)
Иначе аз съм от хората тръгнали на фитнес закръглени и по - някога усещам погледите и коментарите на уж добре изглеждащи хора ядосвам се естествено, но си замълчавам и на следващия ден влагам тая отрицателна енергия примерно в 5кг отгоре на някое упражнение или 10 минути върху кардиото.
Свикнах да се абстрахирам от другите във фитнеса и гледам само себе си(да си спазя времето между серийте да преценя килограмите за следващата серия и т.н. )

Ето и едно мотивиращо видео и успех в заниманията. Няма да е лошо и някоя книга да прочетеш.

Мнението беше редактирано от Valeri Ljubenov на 15.12.11 18:13.

15.12.11
23:17

Благодаря на всички за отговорите. Не знам, защо съм писал, че Л карнитина го приемам “след”. Л - преди, амино - 30 мин преди и след,  фет - сутрин на гладно и вечер преди тренировка.

Със сигурност тепърва, ще почна да почитам още повечко. А относно мнението да спра горните добавки, тъй като са за отслабване, наистина ли да ги спирам (и всичките ли?) като се има в предвид, че имам още малко да поизчистя.
Ще обърна внимание за ВМ - НВД и към него ще се насоча.

А кростренажора, с какво да го заместя, тъй като само него изпълнявам като правя кардиото, бягащата пътека малко не можем да се разберем с нея, още повече дясното ми коляно, когато бягам ми “скърца”... едно неприятно. А велоергометъра, каквато и скроост и натовареност да избера, като че ли ми е ... само да си въртя педалите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1