Проблем с раменен пояс

16.12.11
14:48

Здравейте , колеги ! Днес ходих на лекар понеже имах изпъкнатина в средата на горния край на гърдите или така наречената пилешка кост , където се съединяват двете ключици . Това се получавало някакво възпаление и докторката каза че е от фитнеса , и ме предупреди да не тренирам с упражнения , които натоварват раменния пояс и стимулират възпалението , моето питане е какви упражнения ще ми препоръчате да започна да правя тя каза че до 1-2 месеца ще отшуми това възпаление и с времето ще си се деформира в нормалното си положение . Дали упражненията със собственото тегло , биха натоварили този раменен пояс , даже ми каза дори да намаля тренировките по Таекуон-до и Карате но на мен ми се струва абсурдно , там в голяма част краката са под напрежение единственото натоварване на раменния пояс според мен може да има само на чувала но аз ще го спра ..... Мерси предварително просто ми е много неприятно ако сега спра да тренирам , бях влязъл във супер форма (headbang).

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.12.11 14:50.

16.12.11
15:59

Тренировките със собствено тегло натоварват най-вече раменете.... ! Сам си прецени :)

16.12.11
18:03

казано от Death__ на 16.12.11, 15:59:

Тренировките със собствено тегло натоварват най-вече раменете.... ! Сам си прецени :)

Мба...

16.12.11
20:40

Говорим за мястото оградено в сиво между 24-25 .

Мнението беше редактирано от Слай на 16.12.11 20:44.

16.12.11
22:20

Чудя се, дали има възможност да са те ударили някога със зуки в тази област и да са ти пукнали нещо, което в последствие е зарастнало така, или да са ти скъсали мускулни влакна? По принцип дори пукнато ребро е много болезнено, но предполагам, че лекарката те е питала вече.
Във всеки случай, аз бих потърсил и мнение от друг лекар...

17.12.11
00:26

Никога не са ме удряли с крак в тази област , със сигурност ще потърся и мнението на други лекари , защото в днешно време и докторите са едни доктори ....Някой ако има добри отзиви от някой ортопед да каже :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1