23.06.05
13:27
Значи пичове, да ви кажа какво става, когато си мислите, че стомаха ви е от желязо и можете да ядете и пиете в доволни количества без да му стане нещо. Преди 2 месеца почнах да усещам, някакъв дискомфорт в стомаха цяла седмица, особенно когато ядох кисело мляко или зеленчуци и единия ден така ме стегна корема, че едвам гледах. Като отидох в болницата ми намериха гастрит.
Който не е наясно, това е вид раздразнение на стомашната стена, което ако не му обърнете внимание може да премине в язва, което си е дупка в корема.. Иначе винаги сам си ял каквото си искам, особенно лютиво и кисело, ма явно напоследак и прекалих с алкохола и драйфането след това (което не е никак безвредно, както се оказа..) и ето от 2 месеца, не мога да вкуся нито Кисело Мляко, нито Зеленцуци, нито Кафе.. Също и пречи на нормалното храносмилане и води до чести оригвания и болки..
Ако някой е имал същите проблеми, да го помоля да разясни какво е правил/ял и дали се е оправил, или още му е прецакан корема. Уж в болницата казаха, че ще мине ама на..
ЧЕ ТАЙ ДЕ. ИМАЙТЕ 1 НАУМ, КОГАТО ПРЕКАЛЯВАТЕ С КИСЕЛО/ЛЮТИВО/АЛКОХОЛ преди да сте си докарали беля на главата.
Здрасти!Имах гастрит навремето, но не мога да кажа че напълно се е излекувал, защото в годината 1 -2 пъти се появява някоя криза. Болката е остра, под лъжичката и направо те изпотява. Лек за това е да хапнеш нещо тестено например(ако ти е празен стомахът).
Аз съм страшен фен на лютото, то и от това ми се появи. Ти си знаеш, но пак да ти кажа-избягвай всичко, което може да го раздразни-люто преди всичко. Мен ме заболява ако пия червено вино(дори и 1-2 глътки на гладно). Избягваи и да оставяш корема си празен, но щом си във форума, явно се храниш по честичко. Правилното хранене и избягването на дразнителите на гастрита постепенно ще доведат до успокояването му(но ще минат поне месеци дотогава).
Лекарство, от което бях доволен е “Maalox”, не съм го виждал в аптеките, аз пих преди 5-6 години, а и наскоро гледах някакъв чуждестранен филм и героят имаше стомашни проблени и като отвори шкафчето видях шише “Maalox”. Около 200 мл е и е бяла гъста течност, която май имаше доза, но аз удрях по 1 глътка директно като се налагаше. Вкусът му е сладък, така че не се притеснявай, само да го има по аптеките.
А за болките, вечер като ме заболеше и се събуждах от болка-Спазмалгон или Но-шпа.
Айде успех!