04.12.11
12:28
Здравейте !
Стаж 6 месеца ,17 години ,180 см ,70 кила
Въпроса ми е следният : Дали да правя рамото с гърдите или с краката
До сега го тренирах така с гърдите
1. Лежанка
2 . Кофи с дъмбел
3 . Горна лежанка с щанга или с дъмбели
*4. пек-дек - 2 серии
Но не го правя всяка тренировка
1. Повдигане напред с дъмбел за предно рамо
2. Раменни преси
3. Обратен пек-дек за задно рамо
Тренирам за ММ забравих да кажа
човек навътре с материала ми препоръча да го тренирам след краката . Ето ми я тренировката на краката
1. Клек
2. Лег. преси
3. разгъване на уред
4. Калф от седеж 4 серии
Попринцип рамото ми е най-силната мускулна група . Много сила има в това рамо . Правя с повече кг от на лег-а дори.
Как смятате че е по-добре и ЗАщО ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.12.11 12:47.
Дай работни тежести, серии и повторения. За мен и в двата случая е ок, тъй като го тренирам само изолационно, с висок обем и леки тежести, не правя и предно рамо - но случаят не е такъв при теб. С тези ти упражнения, които правиш, бих го сложил при краката.
Мнението беше редактирано от Voyager на 04.12.11 12:35.
04.12.11
12:38
С гърди е по-добре според мен :)
предно рамо 2-3 серии повдигане на всяка ръка поотделно 8 повторения
Задно рамо 3 серии 8,8,7
А пресите ги прая по малко странен начин , но дават много добър ефект и сила
тежеста е 65-70 % от макса 1 серия 15 повторения , малка почивка 10 повторения и накрая 5 повторения които са най-трудни . И последна 4-та серия със макс тежест с която мога да направя 5-6-7 повторения
kristiancho защо така мислиш . Защото рамото участва активко при останалите упражнения ли ,а при краката не се натоварва ?
Мнението беше редактирано от RinGo на 04.12.11 12:41.
С тази тренировка освен преразвито предно рамо, друго не знам какво ще получиш : ) Задното рамо го тренирай с 15+ повторения, вкарай разтваряне встрани, приведен, за средното. Какъв вид раменна преса правиш? :)
04.12.11
12:45
и за това и защото ще имаш нужда от точно две упражнения за рамо след гърдите... раменни преси или изнасяне пред тяло ( в 2-3серии по 6-10повторения ) и разтваряне в страни ( в 2-3серии по 6-10повторения )... задното рамо го слагаш при гърба ( 1 упражнение стига там пак в 2-3серии по 8-12повторения ) и си готов :) Краката са голям мускул.. би трябвало да се тренира сам или с прасци и корем някакви по неангажиращи мускулни групи :)
04.12.11
15:12
Определено съм съгласен с Криско.Даже можеш да вкараш една Арнолд Преса (Бавно изпълнение) и ще разбереш защо е добре с гърди да се комбинира ;)
04.12.11
18:33
Краката са голяма мускулна група и ти изстискват енергията. Въпреки това, ако го правиш след гърдите каква сила ще имаш за рамото, за да го натовариш както трябва за максимален растеж? Според мен е хубаво да отделиш рамото в друг ден. Защо не правиш упражненията с щанга първо и после да минаваш на повдигания пред тялото, разтваряния и прочее?
ааа варианта за изнасяне на рамото в отделен ден не ми допада .. Аз попринцип нямам много свободно време и не мога да отделя 5-и ден за рамо само .. другото което е не съм привърженик като някои хора да тренирам по 5-6 дена .. А и как ще възстановявам .. Силата след гърди си я има . Аз правя правилно упражненията и не влизо всичко в рамото , както при някои
А и да ходя в зала само за 15 минути за да направя 3 упражнения някак не върви , все пак е зима а и аз не карам самолет
04.12.11
20:21
Това, че няма да можеш да използваш килограми които би използвал ако правиш рамото тоделно не го лишават от нищо ;) ... то рамото при гърдите си е доста тренирано :) по тази логика силата за сгъвача от лег след клек, лег преса и т.н. е спаднала но никой не прави сгъвач като първо упражнение при краката нали :)
http://www.youtube.com/watch?v=Qo8M-OU_oWg&feature=share
Пробвай с тази тренировка.Много е ефикасна за рамената :D:D
17.12.11
11:10
Зарежи да тренираш рамото с гърди,прави го или в отделен ден-само рамо или комбинирай предно и средно рамо с трицепсите,задното рамо с гърба.С краката също не е препоръчително да го комбинираш.
Вие май не четете ! Казах че едвам намирам време за 3-4 дни седмично пренировки . НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАМО В ОТДЕЛЕН ДЕН , НИТО щЕ ИЗМИНАВАМ ТОЛКОВА ПЪТ ЗА 20 МИНУТИ ТРЕНИРОВКА .
Трицепса го правя с бицепса и тука е изключено да го вкарам рамото .
Но мерси все пак , за сега съм се оправил някък си
И при 4 тренировки не можеш да отделиш рамото в отделен ден, или поне да не е с гърдите ли?
А ако е в отделен ден, няма нужда да го претрупваш за 20 мин. Все пак, зависи до колко искаш да наблегнеш на него.
1. Гърди, бицепс
2. Крака
3. Рамо
4. Гръб, трицепс
1. Гърди, бицепс
2. Крака
3. рамо, трицепс
4. Гръб
1. Гърди, предно и средно рамо
2. Гръб, задно рамо
3. Крака
4. Ръце
17.12.11
14:56
Какъв ти е проблема да направиш бицепса с гърдите,мислех че ще се сетиш сам,че бицепса автоматично отива при гърдите ...
Мнението беше редактирано от Младен Марков на 17.12.11 14:57.
Нямам проблем , по такъв начин - гърди,бицепс и гръб с трицепс а после обратното тренирах около 4 месеца
Сега както разбра тренирам ръцете в един ден и съм доста по-доволен :)
Но не мисля да си сменям цялата програма , заради това . А и ми остава малко докато приключа с нея
Както и да е ;)