Смесване на добавки

18.12.11
01:07

Здравейте.
Ще започвам приема на креатин + глутамин и протеин.Сутрин и след тренировка приемът на протеин глутамин и креатин ми съвпада. Въпросът ми е мога ли да изсипвам количествата на добавките в шейкъра и да ги пия заедно. Ако да - то трябва ли да увелича количеството течност, което сипвам.Като цяло могат ли отделните добавки да се смесват и това ще повлияе ли на усвояването им?
Благодаря предварително за отговорите.

18.12.11
11:00

Можеш да, има доста продукти които ги имат в 1 ;)
Предполагам дозите ти са ясни ?

18.12.11
11:00

еми аз съм смесвал креатин и протеин с около 300 милилитра вода и мисля че няма да има пробле.

Мешай ги, нямаш грижи. Като количество течност бих се спрял на около 400мл., но зависи и как предпочиташ вкуса на протеина. Дори и с 200мл. да изпиеш шейка, гледай в следващите часове да се хидратираш хубаво, заради креатина.

Другият ми съвет - използвай вода със стайна температура или да е леко топла, тъй като креатина (и не само, но главно), се разтваря кофти, когато водата е студена.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.12.11 11:23.

18.12.11
11:43

Мерси за отговорите :) Имам още едно питане: пише, че креатин може да се разтваря в протеин  (тоест всеки прием да се смесва с протеин - а не само 2 пъти както аз ще правя), ако и 4-те пъти го пия смесен с протеин - ще се увеличи търсения резултат (експлозивност, сила, възстановяване и до някъде маса).

няма значение дали ще е в протеин или не , за креатина е по-добре да го смесваш с бързи въглехидрати от гл точка на усвояването му , протеина си го пий по всяко време ако смяташ че имаш нужда .

10

18.12.11
14:36

казано от Тихомир Велев на 18.12.11, 11:23:

Мешай ги, нямаш грижи. Като количество течност бих се спрял на около 400мл., но зависи и как предпочиташ вкуса на протеина. Дори и с 200мл. да изпиеш шейка, гледай в следващите часове да се хидратираш хубаво, заради креатина.

Другият ми съвет - използвай вода със стайна температура или да е леко топла, тъй като креатина (и не само, но главно), се разтваря кофти, когато водата е студена.

Монохидрата не се разтваря. Аз по принцип го пия с чай, понеже ми е много гаден на вкус и никога не се е разтварял.

HE

18.12.11
22:29

казано от Георги Попов на 18.12.11, 11:43:

Мерси за отговорите :) Имам още едно питане: пише, че креатин може да се разтваря в протеин  (тоест всеки прием да се смесва с протеин - а не само 2 пъти както аз ще правя), ако и 4-те пъти го пия смесен с протеин - ще се увеличи търсения резултат (експлозивност, сила, възстановяване и до някъде маса).

Тоест искаш да натовариш бъбреците си за сметка на доказано неефективния “зареждащ период”?

10

18.12.11
23:50

Не ми казвай, че някой все още ползва зареждащ период О.О 5г след трен ис ол ю нийд.

Смесването на добавки не е особен проблем (стига да не са БЦАА). След тренировка гълтам 40 грама изолат, 20 грама глутамин, 80 грама малтодекстрин, 10 грама монохидрат. Всичко се разтваря идеално в 500-600 милилитра вода. Действай смело.

Тедо, защо ВСАА не е препоръчително да се смесват?

Защото само за добра доза бцаа (над 20 грама) ще му трябва 400-500 милилитра вода, а ако се сложи малко изолат и малтодекстрин... Поне моите наблюдения са такива.

21.11.12
21:07

Здравейте приятели , имам един въпрос , може ли да се смесят Креатин , аминокиселини , гейнър и азотен бустер и как да се приемат наведнъж или да ги разделя сутрин и по - обяд или преди или след тренировка ? ...

21.11.12
21:14

То на етикетите пише как се взимат, също така и ако трябва да се избягва едновременна употреба с нещо друго, пак ще е отбелязано.

22.11.12
18:11

Благодаря за бързия отговор :) ..

22.11.12
23:28

Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.11.12 09:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1