23.06.05
21:16
Отразява ли се големината на бедрата върху бързината на човека (в смисъл по-големи бедра = по-тромав?) ? Питам защото откакто бедрата ми станаха малко по-големи(е, не само те разбира се, но главно на това мисля че се дължи) имам забележимо резултат в бягането на 50 метра. Означава ли това че съм натрупал повече мазнини от нормалното по тях или изобщо по цялото тяло ? Какво мислите вие ?
Ако си качил мазнини, мн ясно, че ще си по-бавен. Ако качваш функционална маса, т.е. мускули до определено тегло няма да си по-бавен. Но ако прекалиш и с мускулите, мисля че ти е ясно какво ще стане...
ми така като го стегна е твърдо( е не като камък ), обаче в задната част е по-меко и сякаш там има мазнини
ПП: т’ва прозвуча малко като за бисерите ама к’во да се прави :?
Eми братле аз имам 65 см бедра, а бягам 100 м за 12.93 сек! По принцип си зависи от гена, но не пречи много!
Колкото по-големи бедра имаш(мускулести) толкова са по-мощни.Само,че за да си бърз трябва да тренираш лека атлетика(примерно).И тогава колкото по-големи бедра имаш толкова по-бързо ще тичаш.
[quote author=“YODA”]Eми братле аз имам 65 см бедра, а бягам 100 м за 12.93 сек! По принцип си зависи от гена, но не пречи много!
Трябва да се бягаме да видиш как ще ти сваля 5десети :) :)
по-здрави
[quote author=“YODA”]Eми братле аз имам 65 см бедра, а бягам 100 м за 12.93 сек! По принцип си зависи от гена, но не пречи много!
Хха пич, ти ме изкора. :lol: 13 сек, много бре, да не се бъркаш нещо или тоя който ти засича да се еб@ва? :D Какъвто и спорт да тренираш за 13 секунди дори и залежелите дебелатори/нищо лично/ в училищата могат да направят.
Иначе размера на бедрото не е в пряка причинно-следствена връзка с това как и колко ще бягаш. Но за спринт ти трябва бързосъкращаваща се мускулатура, която се получава масивна просто. За средни разстояния като се погледнат атлетите, нямат особенно едри бедра, на са си яки. А за маратонското... знаем как стоят нещата.. :lol:
Поздрави.
[quote author=“tpd”][quote author=“YODA”]Eми братле аз имам 65 см бедра, а бягам 100 м за 12.93 сек! По принцип си зависи от гена, но не пречи много!
Хха пич, ти ме изкора. :lol: 13 сек, много бре, да не се бъркаш нещо или тоя който ти засича да се еб@ва? :D Какъвто и спорт да тренираш за 13 секунди дори и залежелите дебелатори/нищо лично/ в училищата могат да направят.
Поздрави.
Абе, съмнявам се! Аз се състезавах с активен футболист тогава, от младежите на ЦСКА! Казаха ми че бил бая бърз, но го бих с 2 м,той тежи с 25 кг по малко от мен! Ако искаш да те пробвам на 100 м!!!
БТВ: дано бъркаш с 50 м това, защото на 100 м олимпийския рекорд е 9 и деветдесет и нещо сек, а пък аз съм 96 кг така че...
24.06.05
18:06
Здравей
ако ти е тренирана мускулатурата за бързина
така да се каже интрамускулярното нервиране
мазнината и големината нямат никакво значение
ако тренираш за издаряливост или за хипертрофия само тогава може да се забавиш