19.12.11
17:40
Ако случайно не знаете, време е да откажете най-продаваните фетбърнъри в цял свят, като оксито, даже давам линк, за да е ясно за какво може да ви закопчаят на легендарната митница или пред магазин за хранителни добавки. Е, предполагам, че преди това ще обиколите около 15 гишета и 2 дена, преди да ви закопчаят, ако сте си поръчали окси или подобно с 1,3-dimethylamylamine.
Ето я новината:
http://news.ibox.bg/news/id_1346536243
“Топ” синтетичен наркотик засечен на Аерогара София
Митническите служители от сектор “Борба с наркотрафика” при Митница Аерогара София са открили силен наркотик от групата на амфетамините - 1,3-dimethylamylamine (DMAA).
Получателят на пратката е фирма, която се занимава с внос на хранителни добавки. Съставен е акт за митническо нарушение и управителят на фирмата, който се е явил в Митница Аерогара София, за да си получи пратката е задържан.
Сега вече внимавайте и като влизате по тези магазини и излизате с “Топ синтетичен наркотик” в джоба, т.е. кутийка невинно окси... Отвън може да ви чакат маскирани барети, просват ви на предния капак и ви арестуват по всички правила за арестуване на наркодилъри и т.н., точно както ако носите в джоба си кокаин, примерно. Невинно окси друг път... и двете са “топ наркотик” :) Всъщност това с арестуването пред магазина е съвсем реално и не виждам защо да не го направят, след ареста на летището...
Естествено, както всички знаете, България не е част от цивилизования свят, където се продава въпросната добавка, а е част от държави, като Саудитска арабия и Северна Корея, където за това може и да в затвора да лежите, а може и доживотна/смъртна присъда да отнесете.
Темата беше редактирана от Васил Иванов на 19.12.11 17:56.
Интересен казус , но както винаги непълна информация било то от медии или полиция.Колкото до самата съставка в много продукти я има отдавна на пазара - не са само Оксито ... азотни и други продукти , като също така и самата съставка я има да се продава само тя на таблетки.Колкото до арестуването - то тогава не ми се мисли сигурно колко стотици или хиляди души трябва да бъдат арестувани за пазаруването на тези продукти.Отдавна се знае какво представлява самата съставка и доста пъти е дискутирано , просто или нашите контролни органи определено имат различен стандарт и не е разрешена за разлика от Америка или са оплели нещо конците покрай пратката.Лично мнение е , че според мен не е точно такъв случея и има нещо по-дълбоко от самата съставка в пратката или е тяхна грешка ... до сега толкова много пратки и продукти трябваше да бъдат игнорирани ако е заради нея.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.12.11 18:41.
... ми ако имат акъл потърпевшите, тея митничарски специалисти ще си потърсят нова работа скоро. До колкото знам тва 1.3dmaa си е хранителна добавка и се среща в доста продукти продавани без рецепта и напълно свободно.
19.12.11
18:16
Всъщност за мен няма нищо по-дълбоко в пратката, примерно... очевидно не всички са ходили на въпросната митница, където служителите се славят с изключителна компетентност и експедитивност.
А защо говорим за Америка? Ние сме в Евро съюза, на теория, а ето един от хилядите сайтовете в Европа, където може да си поръчате въпросния топ наркотик:
predatornutrition.com/category/brands/usp-labs/Oxyelite-Pro-90-Caps
С което остава отворен въпроса защо някой да не бъде арестуван, излизайки от магазините за хранителни добавки. Ето това ще е новината:
“Неутрализираха депо за разпространение на топ синтетичен наркотик, маскирано, като магазин за хранителни добавки, в града Y. Пред магазина са задържани и двама клиенти, закупили преди минути дози от наркотика. Персонала на магазина и собственика на фирмата, от града Х са задържани при съвместна операция на СДВР и регоналната полиция на града Y. Свидетели от съседните кооперации разказаха, че често са виждали в магазина да влизат изключително здрави физически мъже, с вид на охранители, в анцузи, които излизат с подозрителни опаковки...”
Да продължавам ли?
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.12.11 18:20.
Това “да продължавам ли?” се получи доста интересно ... сега се получава така , че неможе да се разбере от цялата тема към какво клониш?Да бъдат арестувани хората за закупуването на съответните добавки със съставката ли?Да бъде прекаран някой голям вносител ли?За прикриването на непозволени вещества зад хранителните добавки или какво?Да конкретизирам , че нямам никакъв проблем спрямо теб и не се заяждам.Просто си споделих гледната точка след разговорите водени във сайта за самата съставка и т.н.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.12.11 18:21.
19.12.11
18:31
казано от Dominic на 19.12.11, 18:21:
Това “да продължавам ли?” се получи доста интересно ... сега се получава така , че неможе да се разбере от цялата тема към какво клониш?Да бъдат арестувани хората за закупуването на съответните добавки със съставката ли?Да бъде прекаран някой голям вносител ли?За прикриването на непозволени вещества зад хранителните добавки или какво?Да конкретизирам , че нямам никакъв проблем спрямо теб и не се заяждам.Просто си споделих гледната точка след разговорите водени във сайта за самата съставка и т.н.
Очевидно не ме разбра. Казвай да продължавам ли, си спестих долните 7 точки, които сега ще напиша, за да ме разбереш. Целта ми не е описаните от теб горе, а привеждане на следната ситуация и съответните последствия:
1. може да бъдеш арестуван за притежание на нещо, което съдържа въпросния наркотик, без значение от кой конкретно магазин на коя фирма излизаш - почти всички продават окси и джак.
2. излиза това съобщение, което вече написах, във вестници и телевизия, може дори да те дават как те водят към съдебната зала.
3. губиш си работата, смятай се за уволенен, при тази криза...
4. за съседите и много колеги вече си онзи “наркомана” или “наркодилъра”, т.е. ходи доказвай, че няма сестра...
5. семейството ти откача от нерви, разходи по адвокати и т.н.
6. след месеци по следствени арести съдът те освобождава.
7. след тонове пари, нерви и години съдебни дела, вкл. Страсбург, ти си оправдан, оневинен и може да получиш свидетелство за съдимост, че не си съден, за да си търсиш нова работа....Обезщетение, нормалното, примерно 8 милиона евро и т.н. няма да получиш, това ясно. Държавните служители в най-добрия случай ще бъдат порицани. И т.н.
Животът ти е съсипан. Точка.
Сега да се върнем на въпроса - какво пречи тази картинка, история и т.н. да не се случат на продавач в магазин за хр. добавки, клиент, собственик и т.н.?
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 19.12.11 18:36.
С всички точки мога да допусна , че е възможно да се случат.Относно точка 4 - те съседите или незапознатите хора и на протеина казват “химия,мислят те за ... и т.н.”
Колкото до въпроса ти , до сега не се е случвало нещо такова или поне не е известно , а какво ще стане в бъдеще време след случилото се днес , предстои да разберем.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.12.11 18:40.
19.12.11
18:39
Всички съседи и колеги под химия разбират стероиди и т.н. Никой не разбира наркотик, в смисъла на кокаин и за никой ти не си хероинов наркоман. Съвсем друго е да си закопчан и обвинен в притежание на наркотик, нали така? Така че точка 4 си е съвсем валидна, достатъчно е бабичките след това да разправят на малките ти деца, че баща им е наркодилър и са го давали по телевизията...Т.е. не сравнявай химия и наркотици, дори в съзнанието на непосветени хора не са едно и също.
И дори да те оневинят, знаеш ли какъв е проблема - няма наистина да си оневинен. Всички ще кажат това, което и сега казват “нашия съд го пусна наркодилъра, щото явно си е платил където трябва...”
Колкото до въпроса ти , до сега не се е случвало нещо такова
Днес се случи, което е и темата...
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 19.12.11 18:42.
Виж сега - не съм казал , че не е валидна - просто допълних и определено много си се впрегнал с тези “медикаменти” и наркоманите\наркоманията.Относно хорското мнение , колкото и да е примерен човек и т.н. -винаги се намира кой да каже лоша приказка било то вярна или не.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.12.11 19:04.
19.12.11
18:52
Виж, не съм се впрегнал. Дискутирам, това е форум. За разлика от повечето българи, като народопсихология, не си въобразявам, че на точно на мен това няма да ми се случи и съм застрахован в тази държава, че някой и нещо ме пази, примерно закон. Чета новината, питам се, анализирам и не виждам, не откривам дори една причина, каквото и да е, утре да не ми се случи точно на мен, ако вляза да си купя окси. Вече има арестуван човек, който се ще мине по точките 1-7, с някакви вариации и се чудя ‘що ли някой ще си мисли, че няма да му случи и на него, ‘щото то се случва само на другите. Или някой вижда причина, поради която на него не може да му се случи в България? Освен ако баща му не е депутат и т.н., но това са едни специални причини.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 19.12.11 19:12.
Абсолютно си прав - никой не е застрахован и не се знае дали следващият няма да съм аз , ти или някой друг ... нашият манталитет (на българина) е такъв , че всеки си казва “ах на мен няма да се случи”.Както до сега , за в бъдеще ще продължавам да избягвам продукти с тази съставка и други можещи да доведат до такъв край.
П.с. дано се даде повече информация относно казуса , съставката и какво ще се случва за в бъдеще с такива съставки\продукти.
Модерация: Моля, спреде да цитирате постове, които са непосредствено преди вашия и е пределно ясно към кого се обръщате. Благодаря!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.12.11 19:04.
19.12.11
19:46
Резонно поведение, при условие, че някой има някаква идея кое е забранено, кое е наркотик и кое не. Обаче има един огромен проблем с твоя подход. Как да знаеме от какво да се пазим? Очевидно е, че въпросната съставка не е наркотик, защото се продава без рецепти във физически и електронни магазини, както в САЩ, така е Европейския съюз, така и в България. Очевидно беше до днес, за България и всички тук. Сега да дам пример. Случайно да сте си купували примерно друга добавка за изгаряне на мазнини или азотен бустер или или или... Харесвам си една добавка и една съставка, случайно, вие просто си харесайте друга добавка и друга съставка, все тая, нещо химично да е. Да има там ин-мин и т.н. Примерно добрия стар Universal animal Animal cuts, вжидам вътре едно ДМЕА Dimethylethanolamine. Кой и къде каза, че утре, излизайки от магазина, вие сте сигурни, че не излизате с топ синтетичен наркотик? Че Dimethylethanolamine не е наркотик? Че не ви чакат точки 1-7? После съдът ще каже “това ин-мин не е дрога”, ама твърде късно. Че то и до днес имаше за нещо толкова банално (така си мислехме), като оксито. Излизате утре и ви посреща полиция с думите “арестуван сте за притежание на Dimethylethanolamine или някакъв ...ин” :) Или нещо друго, мен ще ми е все тая, лично... С други думи положението в тази държава е отчайващо, щом всеки може да бъде обвинен в притежание на наркотик, до тази сутрин банална хранителна добавка...
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 19.12.11 19:53.
Въобще няма никакъв проблем с моя подход щом така го наричаш , камоли пък огромен - всеки си има глава на раменете да си решава за даден продукт и т.н и за това дали да бъде образован на тази тема.Друг е въпроса , че неможе да сме сигурни за никой продукт дали това което е написано отговаря на етикета , следователно отново стигаме до това , че по-тази логика не трябва да се купува нито един продукт - което е абсурдно и няма как да се случи.Приключвам да коментирам.
Мнението беше редактирано от Dominic на 19.12.11 20:05.
19.12.11
20:20
Спираш да коментираш, но аз имам право на отговор. Не съм съгласен, защото:
1. плащаме на доста агенции, министерства и т.н., вкл. въпросните митници да контролират какво стига до нас, вкл. да не е наркотик. Т.е. купувайки си нещо, следва да си сигурен, че не е отровно, няма живак, наркотик и т.н. Как тогава има джак и окси, след като митниците са допускали внос, съдържаш наркотик.
2. Как да си образован по-точно - четеш, информираш се, дори завършваш 3 висши химия. Четеш до тази сутрин, че въпросната добавка не е наркотик, в САЩ е хранителна добавка, нейни разновидности са в редица капки за нос (да, капки за нос) и си образован. При това перфектно. Но тази сутрин някой служител в някаква канцелария казва “това е наркотик” и гориш, докато ти си получаваш пратката от Англия и гориш, колкото и да си се образовал досега, ако ще професор да си.
3. Не е възможно да знаеш всичко и за всички, че да си носиш “глава на раменете” и отговорност. За това се плащат данъци, такива, като РЗКОС, ХЕИ и всякакви странни съкращения да се грижат за теб. Щото ти като си купуваш капки за нос, без рецепта, случайно да си знаел, че вътре е имало или от утре сутрин ще има топ синтетичен наркотик? Или може би си образован и на тема лекарства, и на тема избелващи пасти за зъби, примерно, на тема перилни препарати, на тема едни вещества за земеделието и т.н.? Абсурдно е твърдението, че всеки трябва да разчита всички съставки и да знае всяка една от тях в кой списък с какви вещества влиза.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 19.12.11 20:24.
Олекна ли ти или ще трябва още да се затормозяваме със словесната ти диария? За забраната на диметиламина се говори поне от година, също така доста произвидители на добавки почнаха да го вадят от продуктите си, мисля, че вече е забранен и в евросъюза (в UK го продават свободно), но това не е скрита информация и в случая на митницата просто са си свършили работата. Това ти или аз, да поднем в подобна на описаните от теб ситуации е просто малшанс, но както знаеш, незнанието на закона не те оневинява. Колкото до синтезирането на амфетамини или подобни от ДМАА, на няколко пъти по американските фитнес форуми съм попадал на подобни подмятания и вероятно има някаква истина в написаното.
19.12.11
22:24
Говори се? Някой говорил нещо, друг казал друго. Има си закони за тази работа. За спазване на закона ли става въпрос? Митницата си била свършила работата? Допускам, че да, затова да видим закона. Всеки следва да го гледа, преди да си купува добавки. Ето го:
ЗАКОН ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ НАРКОТИЧНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПРЕКУРСОРИТЕ
Приложение № 1 към чл. 3, ал. 2
Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве:
Дексамфетамин
Делта-9-тетрахидроканабинол и стереохимическите му изомери DET
Дезоморфин
DMA
DMHP
DMT
DOET
Приложение № 2 към чл. 3, ал. 2
Вещества с висока степен на риск, намиращи приложение в хуманната и ветеринарната медицина
Приложение № 3 към чл. 3, ал. 2
....
Не намирам цитираното от теб вещество, на български или DMAA, вероятно аз не мога да го намеря? Има едно “ДМА”, но с едно А. ДМАА няма, следователно не е забранено.
Не знам откъде си го копирал това. Аз попаднах на друг списък “Списък I”, който е публикуван на Фрамар БГ(ама сайта е блеклистнат тук? - пусни в гугъл: списък i наредба за реда за класифициране на растенията )
1,3-диметиламиламин (DMAA) 4-метилхексан-2-а
От НАРЕДБА за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични
раф единствен. Наредбата се приема на основание чл. 3, ал. 2 и 3 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.
Приложение № 1 към чл. 3, т. 1
Списък I – Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.
Не ме разбирай погрешно, според теб присъствието на това вещество в списъка приет от Министерския съвет, не е редно.
Според законодателството ни и изхождайки от въпросната наредба, присъствието на продукти на пазара, които съдържат това вещество - не е редно, а забранено за приложение в хуманната и ветеринарна медицина. Не просто забранени за спортни цели - любителски или професионални.
Предполагам, че има причина, това вещество да е в списък I, а не в списък II или III, при които има възможност ограниченията да бъдат частично премахнати при определени условия.
В цялата тази работа, неприятен е момента, в който някой потребител може да изгърми. Да изгърми поради незнание.
За разпространителите и на тези продукти, не ми е мъчно, защото тяхната работа изисква да са запознати със законодателството и стоката, която продават.
Така, че от цялото изписано по-горе, ползата е че някой кандидат потребител, може да направи информиран избор и да се откаже от така ценните добавки, които по твоето описание май са с незаконно(за нашата страна) съдържание.
.
Мнението беше редактирано от 6th на 19.12.11 23:13.
19.12.11
23:30
Прав си, важно е, информиран избор, примерно, ако си имаш работа с митниците, логично, отваряш точно техния сайт, не някой друг, намираш документите, по които работят, четеш и евентуално поръчваш. Ето за всеки потребител, като мен, защото аз действително не съм химик или нещо подобно, естествено, че документа е от сайта на агенция Митници:
www.customs.bg/document/3051
А ако потърсиш диметиламиламин на сайта им, ще намериш това:
Няма намерени резултати
Въз основа на това, аз бих го поръчал... и май ще ми извадят някоя наредба от някое чекмедже, удобно не-публикувана на сайта им, като фокусник зайче от ръкав, с което ставам много виновен.
Интересно четиво, благодаря за което.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 19.12.11 23:32.
20.12.11
11:47
След известно четене по въпроса 1,3-диметиламиламин (DMAA) 4-метилхексан-2-а не е в списъка с контролираните вещества. Мен лично, ако ме задържат с окси или джакед, ще им скъсам задника на родната полиция. Има закон за отговорност на държавата /първо от там ще им взема паричките/ и след това отиваме в Страсбург. Да не говорим, че с читав адвокат няма да седиш и 24 часа в ареста. Вярно, че ако оставят такива, като Цветанов да решават, как и какво, ще бъдат вкарани много хора на “топло” ей така, защото му харесва. Все пак за това има съд и прокуратура, а там хората са завършили право, а не ВИФ ;)
За случаи, като този един друг велик мислител се изцепи на времето “Ние ги хващаме, а те ги пускат”. Последните години има тенденция, първо да се задържа, а после да се изяснява, дали има основания за задържане по тази причина държавата плаща многоцифрени обезщетения.
Няма да споменавам, че амфетамина, като състав и 4-метилхексан дори нямат нищо общо.
Акт за митническо нарушение са писали, защото не веднъж съм казвал, че приказките “Ама ние пращаме мита и данъци” са си откровени лъжи на вносителите и търговците на хранителни добавки. Да не забравяме и родните “компетентни журналисти” за, които вода и водород е едно и също.
Най-вероятно са решили да минат тънко с митническите такси и са ги хванали, но “капацитета” писал статията е решил, че са заловили голяма пратка наркотици /най-вероятно, защото 1,3-диметиламиламин 4-метилхексан му е звучало по-ужасяващо от пръднята на дядо му при отворена врата на кенефа/.
И аз не успях да открия официална забрана за продажбата му, но е факт че от 2010г. е в списъка на баннати и забранени субстанции на световната антидопингова агенция WADA, което на практика означава, че вероятно ще бъде забранен за свободна продажба. И определено се ползва за синтезиране на амфетамини, има доста интересни четива относно въпросното вещество.
20.12.11
13:35
казано от Valdis на 20.12.11, 13:31:
И определено се ползва за синтезиране на амфетамини, има доста интересни четива относно въпросното вещество.
Евентуално, ако се обработва суровината може да се получи прекрусор, но само по себе си не е такова.
И ефедрина не е сам по себе си, и псевдоефедрина, но са записани като наркотични субстанции. Не е много трудно за човек с минимални познания по химия да си направи отрова.
20.12.11
15:08
от опита ми с Jac3ed - няма за какво да съжаляваме - това вещество не влияе добре
20.12.11
17:11
казано от Valdis на 20.12.11, 13:38:
И ефедрина не е сам по себе си, и псевдоефедрина, но са записани като наркотични субстанции. Не е много трудно за човек с минимални познания по химия да си направи отрова.
Ефедрина е прекрусор за някаква синтетична друсалка - пико ;)
Хед customs.bg, съдържа закона и наредбата, респективно Списък 1 с последна промяна през 2003 г.
Ето го в електронен и лесен за търсене формат: http://94.156.102.51/bg/laws/ldoc/2135758694 (lex.bg)
НАРЕДБА ЗА РЕДА ЗА КЛАСИФИЦИРАНЕ НА РАСТЕНИЯТА И ВЕЩЕСТВАТА КАТО НАРКОТИЧНИ
В сила от 10.11.2011 г.
Откога точно DMAA е в списък 1, за мен поне е без значение.
Написах и по-горе: който внася и продава такива продукти е длъжен да го знае това нещо и да е постоянно информиран.
Това, че някой закон или наредба, не излиза по ключови думи в гугъл е несериозно като оправдание.
За добро или за лошо, във всеки бизнес има тънкости и важни аспекти, на които трябва да се обръща внимание.
Днес не е разбрал, че внася дрога щото в гугъл не пише, утре ще изтрови маса народ, щото не разбира китайски и вместо протеин “Мики Маус” е внесъл отрова за мишки. Сори, ама не се прави така.
22.12.11
09:39
От това, което съм чел за добавките... Без значение на произход, група и т.н. на конкретната съставка (дори и да е билка и т.н.), ако тя има някакъв по-сериозен ефект (изгаряне на мазнини, енергия, мускулна маса и т.н.) тя се изключва от групата на добавките и може или да се забрани или да стане лекарствен препарат. Съответно тогава подлежи на съвсем друг регулационен режим.
хехе, това прозвуча като намек за световна конспирация с цел да не станем много яки :) :) :)
22.12.11
20:42
http://www.blitz.bg/sport/article/113552
Стоянов даде две положителни проби с наличие на забраненото вещество метилхексанамин и вероятно ще бъде наказан. Субстанцията се е съдържала в две хранителни добавки, които Крайнов е давал на част от футболистите – “Блек Джек” и “Блек Файър” на фирмата “Пюр Нутришън”.
http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-black-fire
Основата на Lipogenic Blend e 1,3-Dimethylamylamine.
Просто добавям, че на техен гръб и изследвания имаме потвърждение, че в това наистина има каквото трябва да има.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 23.12.11 09:56.
28.12.11
18:22
Много се шуми напоследък около този 1,3-диметиламиламин, но ми се струва, че хората в този форум, които сме го приемали в чистата му форма (не като съставка от бустер или бърнер) се броим на пръсти. Хора, които си вадят изводите за веществото от приема на Окси или Джакед не могат да бъдат обективни, защото освен него, са приемали и още куп други вещества. А и никъде не пише колко точно гераминамин се съдържа в тези продукти.
Преди точно година си поръчах от нутрапланет гераниум от тяхната собствена марка - с най-голямата еднократна доза, която се предлага на пазара - 60мг в капсула (за сравнение - този на Primaforce е 20мг в капсула).
В началото, наистина, ефекта беше WOW. По-скоро WWWOOOWWW (по-подробно - в дневника ми). Задължително условие обаче, за да има ефект е веществото, да се взима на празен стомах (минимум час и половина след последното хранене). Дори един протеинов шейк, изпит преди да се вземе капсулата, неутрализира действието й. Което си е сериозен недостатък.
Още повече - с течение на времето, организма ми явно привикна към субстанцията, защото дори на гладен стомах, ефектът при всеки следващ прием беше все по-слаб. Пробвал съм дори да отварям капсулата и да я разтварям във вода, за по-силен ефект, но без успех. В крайна сметка, за да усетя някакъв ефект, трябваше да правя паузи от по 4-5 дни. Имам още около 20 капсули, които седят недокоснати от няколко месеца. Тази вечер ще взема една преди тренировка, да видим какъв ще е ефекта.
А колкото до цирка в ЦСКА - ако техният доктор наистина не е знаел какво дава на футболистите - трябва да си скъса дипломата.
Ако пък е знаел - пак трябва да я скъса, защото във всички сайтове където се продава 1,3-диметиламиламин ясно е написано, че е забранено от спортните федерации и се хваща на допинг тест.
Друг е въпроса, че на професионалните спортисти най-малкият проблем им е гераниума :D
10.02.12
19:10
Не се ебавайте със забранените субстанции.
Аз съм собственика на пакетите от снимката. Поръчах ги на китайската фирма чрез моята фирма, за което имам и фактура, на която си пише 2кг DMAA и 2кг синефрин - не съм се крил, изобщо не предполагах, че дмаа-то е в този списък (нямаше да поема иначе такъв риск), мислех, че е като екстракта от горчив портокал (синефрин) или както екстракта от зелен чай.
Заради тези 2кг ДМАА в момента тече досъдебно производство срещу мен за търговия с вещества с висока степен на риск за общественото здраве (каквито са и амфетамините, и ефедина и мн. др.).
И на мен ми беше смешно като отидох да си освобождавам пратката на Аерогарата и ме повозиха в служебния джип на Гранична полиция, обаче като взеха да говорят за 10 - 15г затвор, леко ми се присра.
Наел съм адвокат и един от реалните варианти е условна присъда. Това вече не е смешно. Отдавна минах периода на “не може да бъде, егати майтапа, това е някакво недоразумение”. Да, на пазара има много продукти с дмаа, но е факт че съм нарушил действащ закон. Истината е, че ми се пече яйце на задника.
И е вярно, че за една доза дмаа (20мг) може да го отнесете по-лошо от онзи младеж с цигарката марихуана (сещате ли се за случая - специализираната прокуратура и т.н.) - осерете ли си свидетелството за съдимост веднъж, остава за цял живот.
Пробвал съм продукти с дмаа, да, работят, супер е ефекта, но мисля, че не си заслужава - може и без тях човек да се направи както иска.
И между другото - няма нищо общо с екстракта от здравец - в здравеца НЯМА дмаа, всичко тръгва от някакво грешно преведено китайско изследване, в което индустрията вижда златна възможност да предложи синтетично психотропно вещество,достоен заместител на непрежалимия ефедрин, като добавчица, покрай която могат да се пробутат останалите конвенционални (и съвсем не толкова ефектни) съставки - вижте състава на Джак3д - креатин и аргинин.
19.03.12
20:41
Използвам Джак3д и изобщо не се чувствам добре , прилошава ми , гади ми се , голямо сърцебиене! Някой да се чувства така?
19.03.12
21:56
Нормално, ако си 70кг и не пиеш кафе всеки ден. И не си дърт наркоман.
В Испания си се продава и е много лесно достъпен . Лично аз си взех през последните 2 месеца 2 опаковки - онлайн , но съм го виждал преди известно време и в 2 Спортни магазина в града в който живея . Избрах варианта “онлайн” понеже ми излизаша доста по-евтинко .
Прерових няколко форума (испански) и там се говореше , че го спрели , понеже някакви си 2 войника (май от Канада, не се уточняваше) взимали от него и умрели по време тренировка . Нямам си никаква представа доколко е вярна тази информация . Едно обаче е сигурно според всички и то е , че “Jack3d” е забранен в цяла Европа . Веднага се отбих до магазините в които го бях виждал и там все още се продаваше свободно . Питах ги дали знаят нещо по въпроса и ми казаха , че незнаят нищо за забрана .Онлахн също си се продава свободно . Там също направих запитване , но засега нямам отговор от тях .
Така че спираме с дрогата и се насочваме към месото ! Надявам се само и него да не забранят ако някой преяде и вземе та пукне ! :D