20.12.11
18:54
Искам просто да попитам дали ако ходя през ден на лостове и пия протеин, ще кача ли мускулна маса без да направя шкембе и сланинки?
20.12.11
19:28
протеина и другите хранителни добавки не случайно се казват така. само с един протеин и набирания не очквай кой знае какво...да не кажем нищо
20.12.11
19:46
казаха ти го - храна ти трябва! Иначе няма как да качиш каквото и да правиш
20.12.11
20:29
Да, но се храня стабилно и тренирам през ден по около 20 мин на лоста, защото нямам повече сила няма ли пак да заформя бирено коремче?
20.12.11
20:36
казано от metcheto metcheto на 20.12.11, 20:31:
Уникален въпрос !!! :D
Случайно съм нов..все пак започнах миналата седмица...всеки е тръгнал оттам..не ми се вярва ти като си започнал да се занимаваш да си бил наясно с всичко.
20.12.11
20:40
Съвсем няма как да си наясно с всичко , дори и тези , които се занимават от време с това.Препоръчвам ти да прочетеш повече статии за стрийт фитнес и за кросфит , да увеличиш тренировките си и да включиш различни упражнения.А относно биреното коремче нещо не стана ясно ... защо мислиш , че можеш да направиш бирено шкембе?А и нали тренираш , това няма как да стане
20.12.11
22:15
е то протеина гейнър ли е, демек въглехидратен ли е или някакъв друг. а и пак ти казвам, само с лостове трудно ще се получи прираст на мускулна маса. и аз едно време съм почнал от висене по лостовете, но качвабето на маса дийде като влязох в залата
20.12.11
22:23
казано от tsvetelin domushki на 20.12.11, 22:15:
е то протеина гейнър ли е, демек въглехидратен ли е или някакъв друг. а и пак ти казвам, само с лостове трудно ще се получи прираст на мускулна маса. и аз едно време съм почнал от висене по лостовете, но качвабето на маса дийде като влязох в залата
Това дали ще тренираш в зала или на лостове няма нищо общо с покачването на маса ;)
20.12.11
22:33
няма ама има. с лостовете си ограничен до няколко упражнения и няколко движения. с набирания и кофички не виждам как се качва маса. сила, издръжливост, гъвкавост, да, но мускулна маса...
20.12.11
22:37
Ами лостовете и като цяло упражненията със собстено тегло не се ограничават до няколко мускулни групи и няколко упражнения - има много много видове тренировки , упражнения и т.н. , с които могат да се натоварват различни групи , а и другото важно нещо е че покачването на маса зависи най-много от храната и хранителния режим и после от тренировките , предполагам, че това го знаеш ..
20.12.11
22:43
храната е ясна. според зависи от целта, се нагажда храненето и трнировката. не виждам как ще се направят едни тежки тренировки за гърди, крака, гръб, някъде из парка с лост и успоредка. не че няма да качиш, но килограмите едва ли ще са впечатляващи
20.12.11
23:00
Ами по темата има много много статии и информация както из форума така и в нета какви упражнения, как и т.н.
Има нещо друго, че във фитнеса на едно място има уреди за всичко и можеш контролирано да натоварваш отделна мускулна група била тя и супер малка мускулна група.Докато извън залата пак можеш да натоварваш много и различни мускулни групи , но е по-сложно, което не означава, че не можеш да качваш.
Абе интересни са и двете теми (тренировки с лично тегло и тренировки в зала) , а на мен най-интересното ми е коя е златната среда? т.е. до каква степен и по какъв начин да се съчетават двете за максимална сила , издръжливост и функционалност
Може би кросфита е отговора??!
Мнението беше редактирано от Борис Иванов на 20.12.11 23:01.
20.12.11
23:21
Нека не спамим в темата на момчето, но все пак аз мисля, че гимастически упражнения - за овладяване на цялото тяло, баланс и сила главно, с тренировки със свободни тежести за ММ и пак сила, заедно със Стронгман упражнения е доста добра комбинация.
20.12.11
23:36
казано от Кристиян Дончев на 20.12.11, 23:21:
Нека не спамим в темата на момчето, но все пак аз мисля, че гимастически упражнения - за овладяване на цялото тяло, баланс и сила главно, с тренировки със свободни тежести за ММ и пак сила, заедно със Стронгман упражнения е доста добра комбинация.
И аз съм на същото мнение затова споменах кросфита.Надявам се да не го разглежда като спам, а като полезна информация и да задълбочи проучванията си, тъй като всичко се постига с много труд , постоянство и инат!!!
Принципно комбинацията някаквъв спорт + протеин си е ОК :) Да, най-вероятно ще усетиш някаква разлика, но тя ще е по-скоро по-бързо възстановяване. За трупане на мускули може да се говори, ако общият прием на белтъчини за деня е завишен. Протеиновата пудра сама по себе си не помпа мускули!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.12.11 08:57.
21.12.11
18:55
май нещата ще отидат на според зависи каква е целта ти и какво искаш да постигнеш. моята цел не е постижима с лост в парка, не че не го ползвам и в залата. тренировки, методики, упражнения бол, за всекиго по нещо
21.12.11
19:47
Ооооооооо бАратле аз намерих един протейн дето докато бех на него качих 10килуграма мусколна маса и 8сантинетра на рацете брат нещо нутрим жониор евтин е пробаи
21.12.11
20:11
Да разбира се :D Зоби се като маймуна да направиш бицарки :D После се чуди защо целият ти организъм се е скапал
То ако ставаше само да глътнеш некав протеин и да станеш рамбо всички щяха да са такива
21.12.11
20:20
10 кг мускулна маса и 8 см в ръцете егати... тоя протеин ще да е в някой забранен списък да го ева
21.12.11
21:57
85кг що годе чисти. зимата минавам 90, каквато и тазгодишния план. на лост няма как да оформиш гръб, да работиш за гърди, за рамо, крака. стрийт фитнес хората имате добри тела, но не е това което искам аз. моето желание се кове в залата
казано от Dique на 21.12.11, 19:47:
Ооооооооо бАратле аз намерих един протейн дето докато бех на него качих 10килуграма мусколна маса и 8сантинетра на рацете брат нещо нутрим жониор евтин е пробаи
Другият е Про Голд - към него Нутрим подарява крила, а подемната сила се осигурява от мощните газове през ауспуха! :)
22.12.11
13:05
казано от tsvetelin domushki на 21.12.11, 21:57:
85кг що годе чисти. зимата минавам 90, каквато и тазгодишния план. на лост няма как да оформиш гръб, да работиш за гърди, за рамо, крака. стрийт фитнес хората имате добри тела, но не е това което искам аз. моето желание се кове в залата
На лоста работиш точно за гръб - преди всичко широките гръбни мускули , съдя по себе си , за трапеца си трябва тяга само горна част за трапец демек , с едно дъмбелче у нас си правя сгъване с дъмбел пак за широки гръбни , също хоризнотални набирания пак за гръб , за гърди - има супер много варианти на лицеви опори , ако са ти малко слагаш една жилетка с тежести и готово , или приятелката ти ти сяда на гърба :D това в кръга на шегата , за крака обръщане на гума , бягане , спринтове , пистолети и още доста други , за рамо - лицеви само на ръце от стойка на ръце , и пак с един дъмбел зад глава - въпреки че не го обичам това упражнение
Както виждаш има доста варианти и още много, които просто няма как да изброя тук
22.12.11
16:37
казано от Борис Ангелов на 22.12.11, 13:05:
казано от tsvetelin domushki на 21.12.11, 21:57:
На лоста работиш точно за гръб - преди всичко широките гръбни мускули , съдя по себе си , за трапеца си трябва тяга само горна част за трапец демек , с едно дъмбелче у нас си правя сгъване с дъмбел пак за широки гръбни , също хоризнотални набирания пак за гръб , за гърди - има супер много варианти на лицеви опори , ако са ти малко слагаш една жилетка с тежести и готово , или приятелката ти ти сяда на гърба :D това в кръга на шегата , за крака обръщане на гума , бягане , спринтове , пистолети и още доста други , за рамо - лицеви само на ръце от стойка на ръце , и пак с един дъмбел зад глава - въпреки че не го обичам това упражнение
Както виждаш има доста варианти и още много, които просто няма как да изброя тук
Я да помислим малко:
- горният дял на трапеца повдига нагоре към ушите. Това го правим с щанга, хваната отпред - тяга, трапецовидно сгъване. Какво се получава, ако повдигнем ръцете нагоре? Отново товарим горния дял на трапеца. Само че не са ни нужни огромни кила и можем да го правим и само на земя - със стойка на ръце например.
- обръщането на гума товари и краката, но акцентира съвсем другаде.
...
Стрийт фитнес хората се опитват да тренират като бодибилдери (за хипертрофия с 8-10 повторения предимно и с тежест около 85% от 1ПМ), но с малката подробност, че тежестта им не е 85% от 1ПМ. Което вече ги изкарва извън най-удачния вариант за трениране за мускули. Но те тази малка продробност като че ли не я забелязват. И другата причина да са слаби, а не масивни - храната. Иначе нищо не пречи да имаш тяло като на Ханибал само на лостовете, но тогава трябва да тренираш както трябва, а не както тренират във фитнес залите.
Просто трябва малко акъл. И малко време, да излезе онлайн статийката по въпроса ;)
22.12.11
16:55
За храната съм абсолютно съгласен даже по-нагоре съм го написал.За трениране на трапеца с щанга съм абсолютно съгласен само не разбрах това от стойка на ръце какво имаш точно предвид и къде товари това упражнение според теб?Би ли разяснил малко за процентите , колко точно процента от кое и за какво е най-удачно?
22.12.11
17:07
казано от Борис Ангелов на 22.12.11, 16:55:
За храната съм абсолютно съгласен даже по-нагоре съм го написал.За трениране на трапеца с щанга съм абсолютно съгласен само не разбрах това от стойка на ръце какво имаш точно предвид и къде товари това упражнение според теб?Би ли разяснил малко за процентите , колко точно процента от кое и за какво е най-удачно?
Виж какво означава английската дума shrug. Shrug правиш когато държиш щангата пред теб и повдигаш за трапец. А като си вдигнеш ръцете нагоре пак може да правиш shrug, но вече не ти трябват 200 кила на щангата, а много по-малко. Със същия ефект върху горната част на трапеца. И сега просто си представи, че си застанал на ръце, вместо да си вдигнал ръцете нагоре с щанга.
Всеки мускул извършва определени движения. Едно от движенията на горната част на трапеца е да тегли лопатката нагоре. Това може да бъде извършено и като ръката ти е надолу, и като е нагоре.
Всички бодибилдинг програми ти дават нещо от рода на 3 серии по 8-10 повторения. Лостаджиите го виждат и си казват, че това е начина да направим мускулите. Обаче те не разбират (както и много бодибилдинг тренираши), че тайната не е в това 8-10, а че тези 8-10 повторения трябва да са до отказ, което се постига някъде с около 85% от макса. Демек може да вдигнеш 100 кила на лежанката, слагаш 85 кила и правиш 8 повторения, като на 9-тото се затискаш. Ти си направил една серия за маса. На лостовете много хора може да правят по 20 повторения кофи, но блъскат серии по 10, щото е за мускул. Както и по залите де, не искам да бъда криворазбран, че обиждам лостаджиите или че защитавам само тренирането в зала.
Дори напротив, поради което съм подготвил и статия, където тези неща, както и много други, са обяснени по-подробно.
Ми освен да кажем че чакаме статията с нетърпение :)
Дано се появи преди да са излезнали краставиците и доматите че ще трябва да се чака другата зима за да направим баниците :)
22.12.11
19:06
упражнения стана ясно че има май за всичко извън залата. но големи, плътни и оформени мускули на лостове...пак не ми се вярва. казах го вече май, според целите и визията която гони всеки за себе си, такива и методите, тренировките и мястото.
Според мен за максимална полза от тренировките със собствено тегло трябва да се включат два типа тренировки:
- Escalating density training (EDT) - много, много подходяща за хипертрофия при фиксирани тежести
- Много изометрия - практикуване на статични позиции в неизгодна от гледна точка на биомеханиката позиция - planche, front lever и тн, както и динамични упражнения от тези позиции. Такива тренировки тренират невероятно много малките стабилизиращи мускули и стимулират съединителната тъкан. Това често се губи при билдинг ориентираните тренировки, където всички движения са максимално ‘’правилни’’ и изгодни, за да може лесно да се увеличава натоварването като кг.
Мога да кажа обаче, че с халки се постига много добра хипертрофия - ръката ми малко е порастнала само от straight arm work, имам и видимо развитие в раменете и гърдите, пак от тези стабилизиращи позиции. Не мисля някога да се връщам пак към тежестите, халките ми дават всичко.
Но ако целта ми беше маса на всяка цена - щях да се върна в залата.
22.12.11
21:25
съгласихме ли се че масата се прави в залата:)
22.12.11
21:35
казано от Стоянчо на 21.12.11, 22:59:
казано от Dique на 21.12.11, 19:47:
Другият е Про Голд - към него Нутрим подарява крила, а подемната сила се осигурява от мощните газове през ауспуха! :)
Само Стоянчо схвана за какво става въпрос, за останалите това май-беше висока топка :D :D :D
п.п. @tsvetelin domushki, погледни Йордан Йовчев и тогава казвай, кое и как се прави ;)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 22.12.11 21:36.
22.12.11
21:44
казано от tsvetelin domushki на 22.12.11, 21:25:
съгласихме ли се че масата се прави в залата:)
Freddie Mercury ultra high angle reverse overhand facepalm.
22.12.11
22:09
Йовчев е професионален спортист с подготовка и медикаменти които може би не са известни на всеки. тренировките му освен халки, лостове и успоредки, предполагам минават и през залата. за неговата височина е уникален, но и Христомир Христов е горе долу този ръст май, но залата и друг тип тренировки дават друга визия
22.12.11
22:18
Подкрепям те напълно Orange и с нетърпение ще чакам статийката.Предполагам , че ще има доста интересни неща описани.
Весели празници на всички : )))))
П.П. Йордан Йовчев - много много добър , за мен най-добър гимнастик за миналите едно две десетилетия
22.12.11
22:19
казано от tsvetelin domushki на 22.12.11, 22:09:
Христомир Христов е горе долу този ръст май, но залата и друг тип тренировки дават друга визия
Викаш на Христомир медикаментите са по-известни? :D :D :D
Виж сега, тяло можеш да направиш със всякакъв спорт - зависи към, какъв тип тяло се стремиш. Тяло, като на Христомир, ще имат много малко хора /не, че телосложението на Йордан Йовчев е по-лесно достижимо/. Въпроса беше за мускулната маса и къде се прави тя ;)
22.12.11
22:25
да де, за масата ставаше въпрос. не казвам че на лоста и халките няма да стане, но сравнена с тази от залата... за трети път пе се повторя, според зависи от целите и желаната визия, такъв е и избора на начина за постигане. моите цели в парка не стават, на други пък да, евала, уважавам всеки спортуващ.
23.12.11
09:43
Домушки, извинявай, но стига си говорил едно и също и стига си се опитвал да си наложиш мнението. Почети малко повече за тренирането със собствено тегло и многоставните упражнения, има един куп книги по темата. Не всичко започва и свърша с вездесъщата лежанка и сложните машини в залата. Защото аз в абсолютно всяка една точка на планетата мога да се размажа за 30 минути с упражнения само със собствено тегло, докато ти ще се чудиш цял ден къде да намериш точната зала с нужните ти скрипец и лег преса. Ако уважаваш всеки спортуващ няма да отричаш методите му и няма да му натрапваш мнението си.
23.12.11
19:55
Бояне, май не си чел всичко дотук внимателно или не си ме разбрал. както и да е, не отричам никоя методика и ничий начин на трениране, друга беше темата на дискусията , според мен поне.да се развиваме който както мисли че е правилно за него. тук съм за да науча нещо ново и различно, не да налагам своето. нали в спора се ражда истината
29.12.11
15:50
казано от tsvetelin domushki на 22.12.11, 19:06:
упражнения стана ясно че има май за всичко извън залата. но големи, плътни и оформени мускули на лостове...пак не ми се вярва. казах го вече май, според целите и визията която гони всеки за себе си, такива и методите, тренировките и мястото.
Подкрепям това мнение с допълнението, че на лостовете пак се прави маса, само че е по-трудно.Залата си е за маса, там ще ти е в пъти по-лесно и бързо, отколкото с лостовете.Само че не за това беше темата момци :) признавам си човека, който я е пуснал е веселяк...може би с бирено шкембе.Всяко едно (спортно) действие е по-добре от всяко едно бездействие, затова С или БЕЗ протеини и шкембета, мятай се на лоста пък да казват каквото ще :)