22.12.11
10:00
Здравейте. Та значи искам да си взема някои други добавки да оптимизирам и без това малкото количество сън, който имам. Около 3 месеца пих Мелатонин на Нау и честно казано не усещах почти нищо, освен в дадени случаи някак си по- лек и хубав сън. Много ще е важно да имам пълноценен сън близките 8-9 месеца понеже ще се наложи да спа по около 5-6ч на вечер. Какво бихте ми препоръчали. Поздрави.
Магнезий и Витамин Е бих ти препоръчал за преди лягане.
А мелатонина си го усетил точно така, както трябва да си действа.
И да си лягаш навреме също!
Това ще се опитам да направя, понеже винаги лягам към 1-2, а лятото ще се наложи да ставам в 5, така че просто ще се опитам още от сега да си наместя съня да бъде в границата 11- 6-7, предполагам малко ще привикна към това. А и ще започна да ползвам т.н. нон-рем сън.
22.12.11
10:27
Дежурните думи за добрата храна не мога да ти ги “опростя”... :) Знаеш, че това има значение.
Колкото до добавките - едната идея, за която се сещам, е GABA. При мен сънят ставаше доста по-дълбок и спокоен, будех се отпочинал, единственото леко неудобство - сутрин доста по-трудно се разсънвах. Втората идея - Rhodiola rosea - наистина чудесен адаптоген за натоварени моменти. Не съм сигурен, обаче, дали е разумно да я приемаш по-дълго от 2-3 месеца.
Твърде дълъг период искаш да суплементираш и според мен най-разумно е да мислиш в посока как да си подсигуриш повече сън. Размести си програмата, елиминирай нещо от нея... но по-добро решение от това няма да намериш. Не знам какво налага да спиш толкова малко, но ми се струва, че няма да успееш да компенсираш това с добавки за такъв период от време.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.12.11 10:28.
Аз също имах много гадния навик преди 12 да не заспивам...и разбира се, сутринта бях като парцал...
Леко почнах да си измествам часа за лягане...с по 10, 15 минутки и сега 10.30 най-късно почват да ми се затварят клепачите:)
Наистина храната ми последно време не е много добра, там трябва малко да акцентирам, защото го усещам и по формата ми и по начина ми на живот. Мен като цяло ми се очертава един 7-8 седмичен много много напрегнат период лятото, просто ще се опитам до тогава да си наместя биологичния часовник за около 11ч, и вероятно тогава ще приемам някакви по- специфични добавки. До тогава пак ми се искаше, тъкмо ще пробвам някои различни и ще видя кое как ми се отразява от гореспоменатите. При тях има ли насищане - при мелатонина, габа? витамините и магнезия има мисля, предполагам и при другите от този тип.
А като идея този продукт как ви се струва?
Muscle Pharm Bullet Proof
Доста по- комплексен е, евентуално бих го ползвал след тренировъчни дни само, с идея да променя навиците си на сън самичък. Или идеята за единични продукти като GABA, Rhodiola, Magnesium, Vit E, Melatonin в различни дози и смесвания би била по- добра. Идеята е просто по - добър и пълноценен сън, по- добро възстановяване за около 6ч грубо сън.
Лека вечеря,без прием на храни възбуждащи ЦНС,а ако ти е проблем заспиването,купи си Зопиклон от аптеката-от групата на бензодиазепинподобните медикаменти.Аз лично го пия по време на сесия и си спя идеално.Първите дни може да се разсънваш трудно,но се свиква и действа идеално.След 1 силно кафе сутринта няма да имаш проблем.
Поздрави
31.12.11
13:00
казано от Giovane на 30.12.11, 14:48:
А като идея този продукт как ви се струва?
Muscle Pharm Bullet ProofДоста по- комплексен е, евентуално бих го ползвал след тренировъчни дни само, с идея да променя навиците си на сън самичък. Или идеята за единични продукти като GABA, Rhodiola, Magnesium, Vit E, Melatonin в различни дози и смесвания би била по- добра. Идеята е просто по - добър и пълноценен сън, по- добро възстановяване за около 6ч грубо сън.
Витамин Е+ Витамин Ц +Магнезий + Мелатонин/ГАБА. За Rhodiola Rosea не съм много за, вярно, адаптоген е, но аз не усетих някакво подпомагане за по-добър сън или пък за по-добро възстановяване. Но от това, което чета, Кольо Пияндето е изключително доволен от тази билка.
А и мисля, че няма нужда на веднъж да пиеш всичко това. Разбирам да си пил повечето неща и да си видял, че няма ефект, та тогава да добавяш още добавки, за да видиш кое как действа.
Лично аз пия горния стак с мелатонин. При някои се наблюдава трудно събуждне при прием на мелатонин. Може да го заместиш с валериан или ГАБА, но никога не смесвай валериан с мелатонин.
Мнението беше редактирано от Мила на 31.12.11 13:03.