22.12.11
22:19
Специално за тази тема не съм се интересувал никога, но в последствие като се зачитах по едни неща за цикличното хранене се твърди, че през деня е времето за активна работа /включително и умствена/, а вечерта е за хранене и релакс.
Е, при мен това е обърнато - най-високо ниво на концентрация и жажда за умствена работа имам след 12ч. вечерта. Това се отнася и за тренировките. През деня вече и да ме биеш, не мога да тренирам, а вечер слизам като лудите след полунощ да тренирам, и то с изгарящо желание.
Е, имам биологичен часовник за поправяне, или просто съм си такъв?
22.12.11
22:22
И аз преди бях така. Вечерта просто ми идва енергия и ми се прави всичко. Сега съм малко по-улегнал вечер, мисля че от само себе си е минало.
22.12.11
22:42
Ключовата дума тук е адаптация,според мен.
22.12.11
23:20
И аз го имам тоя проблем. През деня съм много мързелив, а вечер ми идва желание за всичко.. Аз мисля, че е на психическа основа, знам ли..
Току що за 10 минути мислене схванах музикалните ладове и първата част от приложната сакрална геометрия на Robert Lawor. Неща, които цял ден се опитвам да си обясня, но сега магически за един бърз преглед всичко става ясно. Край, вече нощем никакво спане.
23.12.11
08:46
А отдавна ли се чувстваш така или от скоро?
Принципно наистина трябва да е точно обратното - денят е активната част, а нощта - почивката. Както Denny Crane спомена, всичко опира до адаптация. Примерно - ходиш всеки ден по дискотеки, работиш нощни смени и т.н. Тогава с времето тялото се адаптира според начина, по който живееш.
При мен вечер ми е най - мисловната част от деня,особено на философски теми като се хвана.Вечер ако съм на кафе с 1 приятел и като почнем диспута и нямаме спирка,сутрин обаче мразя да говоря (по точно след събуждане,дори и в 3 на обяд да стана).
Вечер като цяло и на мен ми е по - активна...
Абсолютно. Остър ум, готово тяло - все на нива, които през деня изключително рядко изпитвам.
Тихомир - не. Всъщност, от както се помня съм така, но едва в последните месеци започнах да си лягам по-късно. До преди една година беше частен случай да си легна след 12:00 - 01:00 часа, а сега просто се отдадох на тия пориви и вече е ежедневие да седя буден до 4-5ч.
24.12.11
10:54
Като цяло - ок, няма проблем. Щом така се чувстваш по-добре - супер. Лошото е, че целият свят кара по обратната система и рано или късно ще ти се наложи да се съобразяваш с тях или да пригаждаш всичко към “твоето” денонощие. Най-малкото трябва да си търсиш работа, която се работи през нощта, за да може да си максимално продуктивен.
Не знам...не съм сигурен какво да те посъветвам. Ако настъпи такъв момент, просто ще трябва насила да приучиш организма си на обратното.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.12.11 10:54.
Аз съм така от ...не помня откога. Ако можеше “денят” да започва от късен следобяд и да е докъм 5-6 сутринта, щеше да е чудесно.
Ще свикнеш(поне в някаква степен) и обстоятелствата ще те принудят да се впишеш в общественоприетите часове на скапаните слънчогледи.
Остават ти и вариантите за работа нощем или почасово, което не е много добра оферта, така че просто ще имаш дни на успиване и голяма сънливост, което не е толкова лошо, ако не страдаш от прекомерна нужда от сън - през седмицата по 3-4 часа на денонощие и веднъж наваксване е окей при мен.
24.12.11
12:04
Тялото в известна степен се адаптира към условията в който го поставиш. Аз ставам ужасно рано сутрин в 5:30-6 работоспособен съм през деня тренирам след работа и вечер съм изморен и ми се спи.
В същото време на моменти ми се налага да давам нощни дежурства. Просто се настройвам психически и действам, защото нямаш право да си изморен или не работоспособен.
В същото време мои приятели спят до обяд и работят до 23-24 часа вечер.