22.12.11
23:23
Куриозно или не, един случай от футболната общественост помогна да се вдигне завесата пред тази така бързо набираща скорост неизвестна досега фирма Pure Nutrition.
Футболист на ЦСКА беше хванат с метилхексанамин в кръвта. Докторът на тима съответно призна, че на играча са му давани дози от въпросните добавки, като на етикета не присъства въпросното вещество, а негов дериват.
Ето дословно декларацията на лекаря на тима:
Декларация от д-р Мирчо Георгиев Крайнов
Аз, долуподписаният д-р Мирчо Крайнов декларирам, че съм давал препаратите Black Jack и Black Fire на фирмата Pure Nutrition без знанието на футболистите на ПФК ЦСКА и без знанието на ръководството на футболния клуб. Същите препарати съм давал като заместител на Витаслим с цел намаляване на телесните мазнини на част от футболистите. Декларирам, че не съм знаел, че във въпросните препарати се съдържа забранения „метилхексанамин“, тъй като на етикета не е упоменат, а е упоменат негов дериват. До този момент в 10-годишната ми практика никога не съм давал забранени медикаменти на футболисти и на спортисти, с които съм работил. В настоящият случай става въпрос за изключително неприятна грешка от моя страна, за която футболистите на ЦСКА и клуба нямат никаква вина, а аз самия съжалявам изключително много.
Както забелязвам в момента са активни редица спонсорирани Логове на въпросната фирма в сайта. Не се ли дава наивна реклама на фирма, която откровено лъже за съставките на продуктите си и откровено е налепила етикети с невярно съдържание?
Аз лично мисля, че предвид въпросните събития, най-малкото не е коректно и адекватно да се поддържат тези логове.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.12.11 01:19.
22.12.11
23:52
Да, има резон в думите ви. Нека преди всичко проучим в детайли случая и да го съгласуваме с представителя, както и с авторите на дневниците.
Другата ви тема беше архивирана, тъй като, очевидно, тази не е трита, а само преместена в подходящия раздел.
23.12.11
00:35
Въпросният Geranium Extract, присъства в продукта и е упоменат на етикета. Не виждам проблем ... това което е в продукта е отразено на етикета. Въпросната съставка е разрешена за продажба в САЩ и редица страни в Европа. Тази съставка се съдържа и в продукти като Jack3D, Muscle Marinade, 1.M.R на BPI Sports, Hemo Rage на Nutrex и много други ... както винаги новинарите не подават точна информация.
И да много често хранителни добавки дават положителни резултати на допинг тест. За примери - кофеина е забранен, а също така топ продукти като MuscleMilk на Cytosport също.
Ще помоля темата да бъде заключена, поне до изясняване на обстоятелствата, защото тук не става въпрос за никаква лъжа - всичко което е в продукта е упомената на етикета. Отделно, че 95% от спортистите с положителна допинг проба отдават този проблем на хранителни добавки или лекарства които уж случайно приемали. Няма случай на хванат с допинг спортист, който открито да си признае, че е приемал анаболни стероиди. А дори и децата знаят че всички професионални спортисти приемат стероиди без да си го признават и това е една всеобща тайна ... Спортните лекари още малко и ще кажат, че изобщо не знаят какво са стероиди и защо се дават на спортистите ...