Обемен корем

21.12.11
19:26

Здравейте. Започнах да тренирам от 2 месеца някъде(и преди съм тренирал, но бях спрял). На 17 години съм, висок съм 170 см  и в момента тежа около 60-62 кг. За 2 месеца съм свалил около 5 килограма. Бях спрял почти всякакво сладко, калорични храни, алкохол и всякакви други боклуци и попринцип съм доволен. Тренирам 3 пъти в седмицата -  кардио- по 3 км, коремни преси и мускулатурата на цялото тяло. Въпроса ми е как да стопя напълно корема, защото ми се струва някак си обемен. Не е отпуснат, а е издут. Когато се стегна се виждат горния ред плочки, но като се отпусна не си личат. Като цяло ограничавам храната и след тренировки не ми е издут корема и е добре, но ако почивам 2-3 дена и пак се поиздува..Някакви идеи? Може би кардиото трябва да увелича на 7-8 км, но имах травма и нямаше как?

Ако не ядеш достатъчно, може да се образуват газове, които издуват корема. Или ако ядеш много на един път, а не по-малко на няколко пъти.

22.12.11
13:32

Сваляй още килограми и наистина вече може да стане жалка картинка.
Започни да качаваш. Веднага. Започни да ядеш и да тренираш. С гирички, с пудовка и щанга, е, и някой лост за набиране. Спирай да бягаш, освен ако чаааак толкова ти се бяга: спринтове, най-много за половин час със загрявка и отпускане в края. Тапицирай малко кокалите с мускул и тогава си мисли за чистене.
Рагледай статиите в сайта (не във форума), а там горе вляво дето пише хранене. Виж какво е хубаво да се яде. Хубаво, че си спрял джънка и сладкото, но за сметка на тях трябва да започнеш истински неща: месо, яйца, риба, мляко, овес, ориз, зеленчуци.
Нещата са в твои ръце. Направи си дневнк и си го води с меню и тренировки. Там ще ти се караме подобаващо :D докато се научиш.

22.12.11
15:26

Ами..незнам, ако сега почна да ям яко и да тренирам сигурно пак ще си върна мазнините + още по- голям корем, който няма да мога да сваля до лятото.. А ако спра да бягам- нещата ще станат сигурно доста зле..

22.12.11
23:12

Ще си върнеш мазнините ако ядеш боклуци, ядеш малко и не тренираш. Ако ядеш качествено и тренираш интензивно, тялото ти ще натрупа мускули. По дяволите, прочети малко в този форум, стига се държа като кифла на диета.

Тоя е някакъв загубен футболяр, оставете го.

22.12.11
23:25

Ок, мерси за съветите и търпението. Понеже съм доста мотивиран и имам желание да постигам големи и бързи резултати, но и не искам да започна с грешен подход. Четох доста теми, но не ми стана ясно как, ако ям много и не изразходвам всички тези калории(чрез бягане) ще си стегна корема. Четох доста теми и все кардиото излиза, че е доста важна част. :? И все пак, благодаря!

Мнението беше редактирано от archlord на 22.12.11 23:34.

Абе, Вуйчо Ванъо, от тежки щанги се горят 3 пъти повече калории от некво тъпо бягане...

22.12.11
23:38

то ако ставаше така само съ щанги , хората нямаше да леят долкова пот по пътеките,колелата и кростренажорите .
А земи ти остабвай и сваляй мазнини само със щанги вместо

некво тъпо бягане

Мнението беше редактирано от RinGo на 22.12.11 23:39.

22.12.11
23:39

Попринцип, не ходя на фитнес, а в зала за лека атлетика и няма всички уреди.Има лежанка, щанга и успоредка. Основното, което правя е флайс, лежанка, бицепс, кофи на успоредката, клек със щангата и едно упражнение, при което съм наведен и си вдигам ръцете в страни(забравих му името). Мислите ли, че е достатъчно?

22.12.11
23:40

със дъмбели ,щанга , успоредка и лост за набирания съвсем спокойно можеш да градиш тяло

22.12.11
23:44

казано от RinGo на 22.12.11, 23:38:

то ако ставаше така само съ щанги , хората нямаше да леят долкова пот по пътеките,колелата и кростренажорите .
А земи ти остабвай и сваляй мазнини само със щанги вместо

некво тъпо бягане

Точно толкова лесно става, аз през живота си не съм бягал или въртял колело, пък съм свалял доста мазнини и пак смятам да го правя.
А тия, дето се потят по пътеките и колелата, нещо все дебели си стоят ;)

22.12.11
23:44

Ахам и все пак ми остана въпроса дали да увелича бягането на 6-7 километра да кажем и през това време да блъскам яко тежести, като също ям и доста храна и правя 2 пъти в седмицата коремни преси. Или да бягам по по- малко като ям много и блъскам. Отново мерси за мненията и съветите.

22.12.11
23:48

С това тегло нямаш нужда от толкова бягане.

23.12.11
00:13

Ок, мерси много!

23.12.11
00:22

казано от Петко К на 22.12.11, 23:44:

А тия, дето се потят по пътеките и колелата, нещо все дебели си стоят ;)

Според мен тези дето се потят, не са дебели :P Дебели са тези, които не се потят и слизат от кардиоуреда сухички. Аз слизам вир вода и не съм дебела. Щанги взимам в ръце само зимата. Дебелите до мен си говорят, четат, всичко друго но не и да се поизпотят.
Ноо всъщност нека да го кажем, че май наистина е безсмислено да се пише в тази тема преди авторът да е изчел повечето работи в сайта.

23.12.11
10:29

Петко К не съм напълно съгласен .. Вярно е че и без здраво кардио може да стане нещо , то това зависи много от самият човек и в положението в което е .. Ако имаш 20-25 % подкожни само УСПЕХ ще ти кажа ако се мъчиш само със щангите

Мнението беше редактирано от RinGo на 23.12.11 11:10.

23.12.11
11:14

Виж сега, бил съм 20% и съм свалял до 7%, само със щанги.
Е, и подходящо хранене разбира се, то е 90% от успеха.

23.12.11
11:17

както и да е , няма да спорим . Общо взето всичко зависи от времето,човека,волята и ХРАНЕНЕТО.

PH

24.12.11
15:48

С едни супер-интензивни силови тренировки можеш и едно стриктно Н В Д можеш да сваляш доста повече от лелките който тъпчат по 2 часа на пътеката ...

24.12.11
20:09

ВМ-НВД, 3000+ ккал на ден, умерени тренировки и никакво, ама никакво кардио - за 2+ седмици извадих вени по корема след 1 месец по мляко и клек...

25.12.11
00:55

@Войаджър
Не разбрах добре това за млякото и клека :).

И още нещо. Ако започна тази диета НВД-ВМ, ще трябва да изключа всички сладки и тестени изделия,ориз и картофи, като основния ми прием ще трябва да бъде мазнини и белтъци. Тази диета до колкото разбрах е за качване, но не са ли точно въглехидратите основния приятел при качването на маса.

В крайна сметка разбрах, че първо трябва да кача малко мускулна маса като спра кардиото + тренирам усилено, което значи, че и корема ми ще натрупа още мазнини и чак след това ще изчиствам и ще свалям мазнините. Така ли е?

Мнението беше редактирано от archlord на 25.12.11 02:23.

25.12.11
12:57

ВМНВД не е за качване или сваляне. Това е хранене за настройване на метаболизма от горящ въглехидрати и складиращ мазнини до горящ мазнини (телесни и от храненето). И в този ред на мисли, да, с ВМ-НВД, особено ако си начинаещ, можеш да синтезираш мускулна маса докато намаляваш процента си телесни мазнини.

Проблемът на това хранене е, че е против нормите на световната хранителна индустрия, която налага нискомазнинното хранене като правилен модел, но всичко виждаме как такова хранене се отразява върху световното здраве. Тоест, социално неуместно е да ядеш по 10 яйца на ден със сланина, редовно мазно свинско, сирена, плодове и зеленчуци и да избягваш всякакви концентрирани въглехидрати (тесто, паста, хляб, ориз, картофи). Ако можеш да имаш адекватен социален живот при такова хранене - то бих казал, че това е най-доброто хранене. Ако не - насочи се към РБД. Пак ще си приемаш животинските мазнини, но хлябът, оризът, картофите и тн. все пак ще могат да присъстват в менюто ти.

От здравна гледна точка, ВМ-НВД е най-здравословното хранене... или поне има най-много наука и човешки опит зад себе си. Няма обаче никакви изследвания, че ВВД носи каквито и да е ползи на организма, точно обратното. Всичко зад ВВД е бизнес и политика.

едит: но пък е много евтин начин на хранене - кофичка 400г свинска мас струва 1.50. Това са към 4000ккал от възможно най-добрия енергиен източник.

Мнението беше редактирано от Voyager на 25.12.11 13:01.

25.12.11
19:11

Ясно. Значи ще се опитам да премахна всичко сладко, хлебни изделия, ориз и картофи, като наблягам яко на всичко друго. Попринцип като четох диетата разбрах, че трябва да имам и едно въглехидратно преобладаващо хранене(понеже тренирам късно следобед 5 часа) в 10:30-11 часа. Та точно тогава ми е голямото междучасие и се чудех дали някакъв малък сандвич с месо, кашкавал и зеленчуци би било добре.(чудя се дали хляба ще надхвърли въглехидратната норма). Мисля, че няма как по друг начин, защото няма какво друго да се яде навън по закусвални и заведения..

25.12.11
21:54

Не е проблем да приемаш до ~100г въглехидрати на ден. Няма особено значение източника. Аз ти предлагам половината да са бързи след тренировка, а другата половина да се събира от някакви тънки филийки хляб към останалата ти храна (примерно филийка с мн бекон), шоколадово блокче.. практически всичко е ок, затова избери по-вкусното.
По заведения като си винаги можеш да си поръчаш свиснко с някаква салата... практически всичко можеш да ядеш, което е от животински произход или е зеленчук и то в много големи количества. Няма смисъл да стигаш до крайности, правил съм го и видях, че малко по-добрите резултати не оправдават жертвите : )

25.12.11
23:56

Ок, мерси много за насоките!Ако се сетя нещо ще питам пак :).Весела Коледа!

14.01.12
19:07

Четох също, че от време на време( около 1 път на седмица) трябва да провеждам въглехидратен ден. Това означава ли, че мога да си ям каквото поискам в този ден :)?

Бих искал да попитам какво мислите за тази статия : http://www.belchohristov.com/74.html ?

За момента си карам по диетата НВД-ВМ, но се чудя дали няма да ми навреди от колкото да ми помогне. Спрях бягането( само при разгряване), но си тренирам доста интензивно. Просто искам да съм сигурен, че съм на прав път. Основната ми цел е стягането на корема. При стягане на коремните мускули ми излизат 4 плочки, долните 2 се губят( все още), но в нормално състояние не е плосък, а леко заоблен, като че ли има мазнина отгоре над плочките. При изчисляване с калкулатор за телесни мазнини получвам 12 % подкожни мазнини..Та мислите ли, че съм на прав път.

Мнението беше редактирано от archlord на 16.01.12 00:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1