Cgt и whey shake

23.12.11
13:18

Здравейте,имам 1 въпрос.На 15 съм,висок 180,69 килограма и съм мезоморф.Тренирал съм 2 години на лостове и от 5 месеца съм във фитнеса.Та решил съм да си взема Cgt на ОН и уей шейк на Синтракс.Ако може да ми кажете кога и колко пъти да ги взимам на ден?

CGT-10 - 1 доза 30-45мин. преди тренировка и 1 доза 10-тина минути след тренировка. В нетренировъчни дни само по една доза сутрин или по някое време през деня.

Whey Shake - най-точният отговор е според индивидуалните нужди от протеин дневно, но най-разумно е да се пие по 1-2 след тренировка, заедно със CGT. Сутрин, веднага след ставане също е подходящ момент. През останалото време можеш да го пиеш ако имаш да допълваш бедно на протеин ядене, но се стреми поне 70-80% от дневния протеин да ти идва от храна.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.12.11 13:33.

23.12.11
13:40

много благодаря, но проблема е че ходя на фитнес към 17 часа и ми се искаше преди трен да пия протеина и преди лягане. ако го пия преди тренировка колко време преди Cgt ?

Мнението беше редактирано от parano1a на 23.12.11 13:40.

Пий ги едновременно. Можеш да ги мешаш в един шейкър.

parano1a, решил си как ще ги приемаш, защо питаш всъщност? Отделно от това на опаковките на продуктите има препоръки за употребата им (да, на сайта на производителите им също). В момента гадаем защо искаш да пиеш суроватъчен протеин преди тренировка - защото храненето ти изисква това или защото си чул нещо от някой разбирач. Предполагам, че от същото място си чул и за идеята за суроватъчен протеин преди лягане... това не е ефективен подход. Суроватъчният протеин се усвоява бързо и за да го оползотвориш максимално ефективно, най-добре е да го приемаш когато организмът има нужда от бърз източник на аминокиселини. Преди лягане имаш нужда от други протеинови източници.

23.12.11
14:05

както каза ти чул съм го от някой “разбирач” мерси за отговора .. просто досега не съм взимал такива добавки само таурин..
и за да не правя нова тема искам да попитам като изпия протеина и креатина да кажем че съм качил малко мускулна маса може ли да я поддържам САМО с хранителен режим защото няма да имам възможност непрекъснато да купувам добавки

Мнението беше редактирано от parano1a на 23.12.11 14:06.

Нямам претенциите, че съм разбирач и предполагам, че мнението ми не е от особено значение за теб.

Направи така, че да се нахраниш качествено преди тренировка (достатъчно време преди нея, разбира се) и няма да се налага да приемаш протеин в този момент. Приемай Whey Shake сутрин (веднага след ставане от сън) и след тренировка. За CGT-10 Тихомир Велев обясни.

Ще качиш мускулна маса, ако храненето ти е на нужното ниво за това. Ако поддържаш подходящото хранене и тренировъчния режим, ще запазиш и мускулатурата.

23.12.11
14:40

Мноооооого благодаря. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1