23.12.11
19:59
Здравейте, започнах да тренирам от лятото, някъде юли месец и не съм спирал досега. Ям правилно, макар да не спазвам абсолютно строго диетата ми за качване, но ям много овес и ориз, картофи, паста + пилешко месо във всяко ядене. Трябва обаче да качвам още доста - 61-62 кг, 179 см височина. Бавно качвам, ектоморф съм. Имам вече около 6 месеца стаж, та понеже прочетох че няма смисъл от добавки в началото, не съм си взимал, препоръчайте ми някакви и също кажете на коя марка са качествени.
Темата беше редактирана от Petar Vankov на 23.12.11 20:00.
23.12.11
21:33
Може да си купиш Гейнър за покачване на маса,лично немога да ти препоръчам някаква марка но може да погледнеш от нета и да си избереш сам.
казано от Petar Vankov на 23.12.11, 19:59:
Здравейте, започнах да тренирам от лятото, някъде юли месец и не съм спирал досега. Ям правилно, макар да не спазвам абсолютно строго диетата ми за качване, но ям много овес и ориз, картофи, паста + пилешко месо във всяко ядене. Трябва обаче да качвам още доста - 61-62 кг, 179 см височина. Бавно качвам, ектоморф съм. Имам вече около 6 месеца стаж, та понеже прочетох че няма смисъл от добавки в началото, не съм си взимал, препоръчайте ми някакви и също кажете на коя марка са качествени.
Бързаш ... само 6 месеца са минали и започваш с добавките.Вземи си едни хубави витамини + рибено масло.Храни се стабилно и правилно , евентуалко чак тогава някой протеин да помогне възстановяването.Да си даваш парите за гейнер не е никак рентабилно.Успех.
24.12.11
01:51
Добре тогава ми кажи какви витамини да си взема и да препоръчаш евентуално марка рибено масло?
Протеин : VPX - Syngex или Syntrax - Whey Shake
Витамини : Dymatize - Super Multi
Рибено масло на NOW
Разбира се това са само примерни варианти. Марки и продукти има хиляди.
24.12.11
12:39
казано от Petar Vankov на 23.12.11, 19:59:
Ям правилно
А сигурен ли си, че ядеш правилно.
25.12.11
00:07
Аз също съм начинаещ(от август тренирам),но като цяло съм против добавките за по-бързо качване на мускулна маса и за това вземам само тези витамини(http://jamieson.bg/bg/product/33/) по съвет на фармацевт.
Струват 25-30 лева(зависи от коя аптека са взети) за мен цената е средна(нито са евтини,нито са скъпи) и ми се отразяват добре.
Вземам ги,защото все още не се храня както трябва и за сега съм доволен,а относно марката гледам,че са български от Sopharma,което до голяма степен ми дава гаранция за качество.