23.12.11
23:21
Чудех се кво да измисля и измислих това :Д
Значи ще ни трябват:
-100 грама овесени ядки
-10 белтъка
-50 грама стафиди
- 1-2 супени лъжици мед
- 50 грама фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
1-Слагаме в една купичка овеса
2-Слагаме фъстъченото масло и разбъркваме
3-Слагаме меда,стафидите и белтъците
4-Разбъркваме добре и разстиламе сместа в една тава
5-Печем на 180-200 градуса
6-Като изтине е добре да се сложи за 2 часа в хладилника
7-Ядем :Д
Утре ще направя и вероятно ще постна снимки.
Може да се сложат и ядки отгоре,ама понеже нямам в момента така го правя :Д
Аз ги правя мноо по лесно и стаат доста вкусни !
200гр протеин на прах ( от това зависи мноо вкуса им )
100гр фъстъчено масло
150гр соя пакетче(пържена)
3-4 гр канела на прах
15 гр мед
30гр прясно мляко
Меси се с машина за хляб или кухненски робот . Не препоръчвам пасатор или ел.шейкър.Може и на ръка но е адски трудно !
Получава се напукана смес(суха) която натъпкваме хубаво някаква тавичка или панер с поставен наилон или фолио на дъното . Оставяме за около час в фризер , след което изваждаме нарязваме на парченца и може да консумираме на воля евтини , мноо вкусни и с доста добра хр стойност барчета. моите излизат горе долу на 13 гр протеин ,10гр въглехидрати,9 гр мазнини,4 гр фибра ,180 кал за всяко барче .Стават около 12 по 45 гр !
24.12.11
11:57
Аз точно тва се опитвам да избегна - ПРОТЕИНА НА ПРАХ..
Аз ако имах пари да давам да си правя всеки ден по 200 грама протеин на прах,въобще нямаше да се занимавам с рецепти за протеинови барове ;)
Абе винаги съм се чудил протеина когато се смеси с вода или мляко и се прави протеинов бар с него не се ли пресича след известно време ??
24.12.11
12:55
С така описаната рецепта колко протеинови бара стават ?
24.12.11
13:38
Мисля,че трябва да излезнат горе-долу около 5-6 бара,но не съм сигурен.
Сега Бъдни Вечер..Правят нашите приготовления,ала-бала..
Като се освободи кухнята следобед ще направя и ще видим как ще излезнат :))
Стават 12 страхотни бара по 45 - 50 гр . с много добри показатели . И знаеш какво съдържат освен това ! За мен лично са и много евтини , за друг не знам ! Правя ги със Синта 6 и съм много доволен ! Тук в Испания 12 бара ми излизат на около 15-20 евро ! Освен това тука всички вече си ги правят защото знаят какво съдържат , докато при купените трябва да се довериш на опаковката !
24.12.11
14:22
Браво..
1ро тук не сме Испания
2ро и да сме,за тук 20 евро са си много пари
3то Протеина на прах е невероятно скъп ако ползвам по 200 грама на ден ще имам за 10 дена.От това следва,че ще трябва да давам по около 200-250 лв на месец за протеин на прах (доста неприемливо за българсия стандарт)
Мнението беше редактирано от Teen Power на 24.12.11 14:22.
1во Не знам защо се занимавам да пиша тука
2ро Невероятно скъп ми звучи смешно, значи не си за този спорт
3то не четеш какво се пише
200 гр за 12 бара !!! Мен ми стигат за седмица поне !
И съвета ми е да реагирате по спокойно на чуждите мнения защото гоните хората от тук с изнервените си коментари ! ЧАО !
24.12.11
16:17
казано от Val’ Eri Cekov на 24.12.11, 15:52:
1во Не знам защо се занимавам да пиша тука
2ро Невероятно скъп ми звучи смешно, значи не си за този спорт
3то не четеш какво се пише
200 гр за 12 бара !!! Мен ми стигат за седмица поне !
И съвета ми е да реагирате по спокойно на чуждите мнения защото гоните хората от тук с изнервените си коментари ! ЧАО !
Кой гони хората с изнервените си коментари? (не отговаряй въпроса е риторичен ;))
24.12.11
18:06
Работата не се получи добре,защото нямах достатъчно фъстъчено масло и стана рядко,заради 10те белтъка..Ако слагате 10 белтъка сложете и 200 грама овесени ядки и 200 грама фъстъчено масло!! Иначе става рядко!!
Стана ми като голяма палачинка с приятен леко-сладък вкус.