Въпрос отностно гейнър

25.12.11
15:27

Здравейте!На 16 години съм и тежа 50 кг,160 см съм висок.Тренирам от около 7 месеца и искам да си взема гейнър.Спрял съм се върху Scitec Mass.Има доста добри отзиви и е номиниран за гейнър на годината.Какви са вашите впечатления от този гейнър и дали ще ми свърши работа с качването на маса?

За този продукт ли става въпрос?

Ако да - най-добре се насочи към нещо, което съдържа протеин, освен ако целенасочено търсиш предимно въглехидратен продукт.

На мен фаворит ми е Optimum Nutrition Serious mass, като за твоето телосложение можеш да приемаш по половин доза след тренировка.

Иначе качването е въпрос на калории и подходящи тренировки. Ако се храниш добре и тренираш както трябва, ще качваш. Гейнърът ще помогне за по-добро следтренировъчно възстановяване и ще добави 500-600 калории към менюто ти, но не бива да разчиташ само на него.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.12.11 15:53.

25.12.11
16:01

Благодаря за отговора.Спазвам определен хранителен план и съм качил чисто 5-6 кг откакто тренирам.Но Optimum Nutrition ми излиза доста скъпо,защото дневната доза е 343 гр.Ако я намаля на половина пак излиза скъпичко.Какво ще кажете за PhD Pharma Gain.Чета,че съотношението на протеина и въглехидратите е 50:50,което било много добре.Дали да се ориентирам към него?Какви са ви впечатленията?

Pharma-та ти излиза на същата цена и същите дози, защото при него в доза от 65гр. има 26.5гр. въглехидрати (от които 6гр. фруктоза!) и 26.5гр. протеин. След тренировка ти трябват повечко въглехидрати => трябва да пиеш 2 дози, но така протеина става 50гр., което е ненужно много.

Съотношението 50:50 за мен не е най-доброто. За мен е по-добре 2:1 до 3:1 съответно въглехидрати:протеин, като протеина е добре да е в границите 20-35гр.. Е, ако си 90кг. мускулест тип може да са ти нужни и 50гр. след тренировка, но в случая не е така.

RR

26.12.11
11:55

А Оптимум Сириъс Мас,но не може ли да се пие по 100 гр. дневна доза,че както казваш ти - 334 да се раздели на половин дневна доза пак ми се струва множко за моите кг?

Мнението беше редактирано от Ronnie R на 26.12.11 12:12.

Тогава протеина става доста малко и продукта се превръща в неизгоден. Мисля, че половин доза е идеална, а и нали търсиш маса и оптимално възстановяване? Тогава не трябва да те притеснява, че ще ти е много, особено след тренировка.

Другият вариант е да се насочиш към малко по-евтин продукт, но който не е на така реномирана марка като Optimum Nutrition. Разгледай Biotech USA Nitro Gain в такъв случай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1