Съвети относно моя хранителен план :)

25.12.11
13:10

Здравейте! Първо казвам весела Коледа на всички участници във форума и на екипа на сайта, с пожелания за много здраве и успехи.
За пръв път реших да пиша в този раздел и причината затова е, че отскоро се опитвам да се храня по по-правилен начин. Ще разкажа малко за моя опит с тренировките. На 22 съм. Тренирам от 5 години и много се промених, от едно затлъстяло пъпчиво гимназистче се превърнах в съвсем добре изглеждащ млад мъж с хубава визия и атлетично телосложение. И това до голяма степен се случи заради тренировките и статиите с безценните съвети от този сайт. Въпросът при мен е, че никога не съм се вманиачавал до такава степен, да следя калориите, грамажа на храната, която ям и т.н.  Общо взето тренирах добре и се хранех както си поискам, като единствено гледах да приемам много храни, богати на протеин. Първоначално всичко беше наред, но след като вече понапреднах, просто заковах на едно място и няма мърдане. Ту качвам малко мускул, но се омазнявам безобразно, ту отслабвам и вкарвам мазнините в норма, но стапям мускулите. Никога не постигнах мускулна маса и релеф едновременно.. Генът ми е голяма пречка, явно ендо и екто факторите играят основна роля при мен. 184см съм висок на 84-85 килограма, спортна структура, но придобита а не вродена и определено има излишни мазнини, главно в областа на талията.. имам  издължени крайници, качвам лесно мускул, но много по-лесно мазнини, които трудно се свалят и съм много много чувствителен към захар и всички сладки храни. И тъй като се хранех с каквото ми падне и много от така наречените “джънк фуудс”, реших да преустановя всичко това и да вкарам липсващия елемент в “здравословния” ми начин на живот :) Нямам съвсем стриктен режим, дано не ви се стори еднообразно менюто ми, но аз не съм добър готвач и нямам и време да ескеприментирам, искам да инвестиарм минимални усилия и време в приготвянето на храната, така че се задоволявам с най-елементарното, което мога да си позволя. основното което ям:

Сутрин обикновено ставам късно и малко преди обяд закусвам 6 цели яйца и пия кафе с мляко, мисля да почна да ям някакъв въглехидрат от сутринта, само че с тези яйца преяждам и като че ли нямам място за нищо повече.
около 13;00ч - 150 гр. пилешко филе и една порция бял ориз (около 60-80гр. в сурово състояние)
15;00ч само в тренировъчни дни - още една порция бял ориз (60-80гр. сурово) или препечен сандвич с 2 филии хляб и филе + кашкавал, в нетренировъчни дни по-скоро ям някакви плодове (киви,банани,ябълка)
към 16;30ч тренировка - гледам да мине поне час и нещо от последното ядене към началото на тренировката
17;30ч след тренировка обикновено ям протеинова вафла с 15-20 грама протеин, уж няма въглехидрати в нея.
19;00ч - вечерям 150-200грама пиле и салата или отново порция ориз ( ако не съм ял следобяд разбира се)
22;00ч-00:00ч - освирепявам от глад, атакувам хладилника на няколко пъти, гледам да не ям нещо прекалено вредно. В добрите случаи изяждам към 200 грама пуешко или свинско филе и лягам да спя спокоен. В по-лошите случаи хапвам малко руска салата с филето и отново лягам доволен в леглото.

Целта ми в дългосрочен план е да преобразувам тялото си, не целя задължително покачване или понижаване на килограми, размерите ми ме устройват, но искам по-добро съотношение мазнини/мускули
Може би най-хубаво от всичко е че тотално отказах газираните напитки, пия диетична кола само по изключение, веднъж на 3-4 дена. Преди се наливах с нея ежедневно и чак сега, когато я спрях, разбирам че наистина е имала негативен ефект върху мен. Чувствам се много по-добре, по изчистен, по-спокоен, по-здрав. Трудно е да се опише с думи. Пия само вода към 3 литра на ден, 1или 2 кафенца с мляко и понякога фрешове, много рядко други боклучави сокове.
Като допълнение ще кажа, че тренирам 3-4 пъти седмично, общо взето през ден. Получава се така, че в тренировъчните дни хапвам по-голямо количество въглехидрати, а в нетренировъчни дни ги намалявам, но и в двата случая количеството не е голямо. Според мен не ми достига протеин, докарвам го до към 1.5грама на телесно тегло на ден, а гледам че други колеги от форума ядат по 2-3грама, само че не мога да почна да преяждам, мога евентуално само да си взема някаква добавка - вафли или протеинова пудра.. дайте съвети :) мерси за вниманието

25.12.11
17:50

Здр.Според мен вземи си една хубава пудра и ако целта ти е да се изчистиш,прочети малко за НВД-най-добрия начин да чистиш мазнини,а ако ти се види невъзможно да държиш на нея направи си ВМ-НВД.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1