6:30 кафе
8:30 2 яйца, малко пъстарма и кашкавал, 1/2 домат
9:30 1 ябълка
12:00 2 яйца, малко пъстарма и кашкавал, 1/2 домат
13:30-16:00 2,5 часа колело леко темпо
16:30 2 чаши прясно мляко, блокче шоколад, каймака на 2 л сварено мляко
18:30 салата ряпа и моркови, салата с 1 консерва риба тон, зехтин, лимон, доста червен лук и маслини
По-късно: извара и орехи
Все още не мога да възстановявам добре, след вчерашните 4 часа колело, днес направих т.нар. възстановително каране: наполовина по-кратко и леко. Честно казано, не ми беше много леко, въпреки че пулсът ми беше много нисък. Сега след този бърнър имам някакво несъответствие между сърце и мускули. Сърцето ми е тренирано, с бърнъра поддържах спокойно доста високички пулсове, а сега мускулната ми сила е спаднала и съответно не мога да натоваря сърцето. Но сега зимата не е и нужно. Заради това и избрах този сезон за чистене, за да не се занимавам с това когато е време да тренирам по-интензивно на пролет.
Мнението беше редактирано от Anelia на 12.12.11 20:11.
8:30 3 сварени яйца, 30 гр. пъстарма, 30 гр. ементал
11:15 1 кис. мляко, 70 гр. мюсли (писна ми да съм вяла и безтегловна без въглехидрати)
13:15-16:00 2,5 часа колело, след това БЦАА
16:30 чаша прясно мляко, 1/2 парче домашен кекс
18:30 салата морков и зеле, печени агнешки ребра, но ми дойдоха малко и след това веднага си сипах 2 порции агнешка супа с месо.
Смятам да пропусна изварата тази вечер, че мазното агнешко ми беше достатъчно.
Оха, днес каква тренировка си спретнах за чудо и приказ (sun) Преди обяд заредих с въглехидрати, а преди тренировката изпих едно кафенце. А вечерта бях чела T- nation.
Всичко поред обаче:
9:30 2 яйца, малко кофти ядки (фъстъци и леблебия). Бяха, за да уважа един повод, иначе другите неща бяха сладкиши и не ми се ядяха сутринта. Уискито също го пропуснах.
11:00 круша
12:00 80 гр. мюсли с прясно мляко, 1 яйце
13:40-14:40 кафе с тренировкаТА:
А. 3 кръга от:
12 лежанка @20 кг
12 клек @20 кг
12 ренегадско гребане @някакви дъмбели хванах
2 минути пътека @13 км/ч
Б. 3 кръга от:
7 clean and jerk @20 кг
16 step ups @някакви дъмбели (ама стъпалцето беше твърде ниско)
10 повдигане на крака от лакътна опора (на един уред е)
2 минути пътека @13 км/ч
В. 3 кръга от:
12 горен скрипец @20 кг
16 напади @20 кг
10 обратни коремни преси
2 минути пътека @13 км/ч
Противно на очакванията ми, кардиото направо ми разказа играта. С нетърпение чаках да ми свършат 2-те минути кардио, като половин минута от тези 2 ми е само пътеката да започне да се движи по-бързо.
14:50 доза Pure Whey, 1 шоколадова бонбона Мерси кафе крем (невероятен вкус!) + едва довлачване до вкъщи с колелото
15:40 агнешки мазни ребра с мазен булгур (възстановявах, какво да се прави)
20:30 извара с орехи
Мисля, че много добре я структурирах, тръгнах си от залата повече от доволна :)
Днес имам приятна мускулна треска от вчера: навсякъде: бедра, дупе, малко на ръцете и раменет, на корема. Но за съжаление от днес имам и болка от падане в рамото, която не е много приятна. Надявам се да мине бързо като предния път за един ден. Тогава ме плашеха с месеци болка, а се оказа само ден. По-късно носът ми потече и гърлото ми съхнеше. Предрекоха ми да слезе надолу, да започна да кашлям и да отиде месец. Е, на мен носът ми мина за 2 дни и нито кашлях, нито отиде месец. Та чакам си лечебния сън след малко (yawn) и машината да се регенерира (rock). Днес ходих на профилактичен преглед на зъбар и се оказа, че нямам нито една нова пломба. Идеално!
9:00 мега закуска: 3 яйца, 1 домат, 300 гр. кис. мляко 4,5%, 80 гр. мюсли
10:00 няколко парчета плодове
12:20 кафе, BCAA
13:00-16:30 колело 3,5 часа! По време: 2 парчета домашен кекс
16:30 BCAA, чаша прясно мляко
18:00 мазна агнешка супа с доста месо
19:00 1 малка ябълка, 1 мандаринка :P
20:00 извара с орехи
Нямам обяд, но закуската ми беше доста мощна и ме държа доста време. Много въглехидрати, белтъчини и мазнини в съчетание се отразяват доста добре. Първо реших да я разделя на 2, но след като изядох половината, оставих настрани другата половина, изчаках 5 минути, но все още бях гладна, реших, че няма какво да се плюнча и да чакам някакви часове за ядене, а мога да се нахраня като хората веднъж и после дълго време да не мисля за плюскане. Оказа се добра стратегия: чувствах се доволна, сита и с енергия.
7:00 4 яйца, 1 домат
10:00 ябълка, круша, орехи
12:00 100 гр. свинска шунка или пушено някакво, палачинка от 2 яйца, малко извара, малко кис. мляко и ок. 40гр. овесени ядки, яйран (ама съм омешила тук белтъчини)
14:00-15:00 велоергометър леко темпо, монотонно, след това: доза Whey Shake ягода
18:30 средно парче пица (само едно!), кока кола лайт
20:30 зеле, зелен чай
21:30 цъ, не става с чай и зеле, ще се яде извара с орехи
Размисли и страсти: насъбраха ми се няколко дни с дълги карания, предшествани от яката тренировка на крака и всичко това днес се отрази на доста слабото темпо, което успявах да поддържам. Хем си погледах филмче ;) Въпреки достатъчното храна в последно време, явно трябва и почивка. Свикнах да изтеглям повечето хранене по-рано през деня, а вечерята да е по-скромна.
Мнението беше редактирано от Anelia на 16.12.11 21:32.
17.12.11
09:10
Анелия, видях, че преди 1-2 м. си пуснала анкета за кафето. Целта ти е била да видиш дали кафеина влияе върху усвояването на Б витамините. До какъв извод стигна ?
Здравей, анкетата ми беше от просто любопитно форумците дали пият кафе.
Иначе аз за себе си направих експеримент и без кафе спря да ми се тикосва окото (признак на недостиг на витамин Б). После обаче започнах фет бърнър, който съдържа кофеин, но окото ми не се тикосваше. Сега уж започнах да правя преход от бърнъра към без бърнър и започнах да пия кафе: по 1, максимум 2 на ден. Но ако усетя, че пак се влияя от него, веднага минавам на 1 безкофеиново.
Но съм сигурна, че влияе на витамините. От химия не разбирам, но според прочетенето кофеинът наистина пречи на усвояването им. Друго логично според мен обяснение е, че ти дава повече сила и издържливост, т.е. “натиска” организма към повече, отколкото е подготвен и съответно по този начин черпиш повече от енергия, хранителни вещества, минерали, витамини и въобще всичко в повече.
Днес пак на циклично :)
Сутринта: кафе с мляко и каймак на млякото.
На обяд и следобяд на банкет. 30 гр. водка, 2-3 чаши вино, 2-3 салати зеле с моркови и общо 5-6 свински пържоли/ребра. А, да не забравя и свинските ушички на скара: невероятни :)
Тренировка: колело около 10 км общо до банкета и после на връщане във вятър, снягодъжд, мрак, на хлъзгав баир надолу с денивелация 200 м, с фарове и челници, с 8-годишно дете и пиян мъж. Просто чудничко (whew).
Защо събота и неделя се куквам в 6 без нещо, а през работните дни в 6:30 ми се спи. Все пак хубавото е, че поредицата кошмари прекъсна. Обяснявам си и защо бяха тези кошмари: 1. видях без да искам снимка във фейсбук, която ме впечатли 2. свързано е със страхове от травми. Осъзнавайки проблемите, работейки над тях на съзнателно ниво, мисля, че е време да си ходят от подсъзнието ми (сънищата).
6:00 кафе
8:30 40 гр. мюсли, 250 мл прясно мляко
10:00-11:00 тренировка, последната част на която претупах, защото времето ме притисна, но пак добре се получи:
5 мин загрявка пътека
А. 3 кръга от:
12 лежанка @20 кг
10 тяга с прави крака @40 кг
12 ренегадско гребане @10 кг
2 мин пътека @13км/ч
Б. 3 кръга от:
12 горен скрипец @20 кг
10 клек @25 кг
10 повдигане на крака от лакътна опора първо към корема, после изправяне
2 мин пътека @13км/ч
В. останаха само тежестите и без корем и кардио, 4 “кръга” от:
10, 10, 8, 6 раменна преса @2х5 кг дъмбели
10 лег преса @40 кг
След тренировката: доза Whey Shake ягода
12:30 половин шоколадова торта. Дояждах на детето тортата, но беше толкова сладка и накъртваща, че и двамата не успяхме да се справим и остана малко. Не знам един човек как би могъл да се справи с толкова сладко парче...
15:00 3 яйца, 1 морков
18:30 салата зеле и моркови, варени зеленчуци (грах, лук, морков, царевица, броколи), пилешка пържола
Мнението беше редактирано от Anelia на 18.12.11 19:27.
7:30-8:30 1 час велоергометър, 3х5 мин спринт с 3 мин между тях, след това
8:30 доза Whey Shake
9:30 50 гр. мюсли, 200 мл прясно мляко
12:00 плескавица от кълцано месо с гарнитура
15:00 3 яйца, 1/2 краставица
19:00 салата ряпа и морков, риба на пара, варени зеленчуци
По-късно: извара с орехи
Мисля, че днес менюто ми е за образец :P
Промяна в плана: оказа се, че изварата ми е свършила. Намерих пилешка пържола в хладилника. + орехите.
Мнението беше редактирано от Anelia на 19.12.11 21:34.
Я кажи, как я правиш тази плескавица? Искам и аз малко да разнообразя моето местно ядене.. с тея пържоли, не съм вярвала, че ще го кажа, ама на моменти ми идва да се гръмна :D
Ъъ, плескавицата е на заведение (blush). Но съм сигурна в качеството, то просто си личи, че е от месо, а не някаква измислена кайма. Вътре се усещаше беконче, лук, пипер и гъби. Но нямам идея как точно се прави.
Ако търсиш идеи от кълцано месо, можеш да пробваш Руло Стефани или Гнезда (същото като Руло Стефани, само че в оформената топка от кайма пъхаш цяло сварено яйце. Като се позапече, настъргваш кашкавал отгоре и пак запичаш. Става бързо.
Днес беше ден с много много кардио. Не го правя с цел отслабване, а с цел подобряване на аеробната система.
7:30 1300 стъпала за 9,5 мин, ВСАА
9:30 пилешка пържола, орехи
10:30 1300 стъпала без засичане на време
12:00 мюсли с прясно мляко, ВСАА
13:30-16:00 2,5 часа колело
16:00 500 мл прясно мляко, доза Whey Shake, банан
19:00 1. салата: червено цвекло, морков, ябълка, орехи, магданоз, лимон
2. салата: маруля, риба тон, червен лук, маслини, лимон
3. зелен чай Pickwick с вкус на череша
Снимка на салатите
По-късно извара с орехи.
Мнението беше редактирано от Anelia на 20.12.11 19:20.
Охх, още една храна в забранения списък :( Толкова е полезно това червено цвекло, а така ме боли корем от него. Миналия път не бях сигурна дали е от него и заради това си позволих пак да тествам. Е, от него е.
9:30 палачинка от 2 яйца, 30 гр. овес, увита с малко пилешко, малко пъстарма и малко кашкавал. Заисити ме за много дълго време.
13:00 кафе
13:30-14:20 тренировка, ще се опитам да опиша
1 кръг от по 10 повторения с по-леки тежести за загрявка с упражненията от:
6 кръга от:
5 лежанка @25 кг
5 на една машина дърпах към гърди 25 кг
5 горен скрипец @25 кг
6 раменна преса зад врат от седеж @20 кг (май тук поразпънах наскоро контузено при падане рамо)
някакви жалки опити за набиране
май и още нещо имаше ама не помня
после 3 кръга от:
10 бицепсово сгъване с лост @20кг
кофички до отказ, но не пусках до долу, все пак ми беше много трудно по 6-7 повторения успявах
Веднага след тренировката: 1 час колело
15:30 250 мл мляко, доза Whey Shake, палачинка от 2 яйца, 30 гр. овес, намазана с мед и вътре с орехи
19:30 салата зеле и моркови (пак се улях с фибрите), към 250 гр. извара с орехи
Влезе ми нещо, свързано с Палео в главата, но мисля, че ще ми излиза много скъпо :( подобно хранене. Подходящо е за след НГ, когато ще имам повече свинско ама само на свинско живее ли се (wasntme)
ee Skoge, ти ядеш доста други неща. Най-малкото мляко, овес и все неща, които се изключват в палеото. А ако започна палео, наистина вече близките ще се изнервят от моите food choices.
8:30 палачинка 2 яйца, 30 гр. овес, с плънка от пиле, пъстарма и кашкавал
12:30 палачинка 2 яйца, 50 гр. извара, 30 гр. овес, 30 гр. сирене
14:00-16:00 2 часа колело на студ и сняг. Трябва да престана да изнасилвам нещата. Знам си, че след час и половина на сняг ми става студено и измръзвам и вече става неприятно, но днес пак се тествах докъде ще издържа.
16:00 чаша прясно мляко
17:30 пипер, пълнен с яйца и сирене, поръсен с кашкавал (на фурна всичкото това)
21:00 малка чаша червено вино, 1/2 овчарска салата, порция свински дроб на скара, 1,5 л (!) вода (на заведение)
Знам, че когато тренирам, мога да си позволявам разни изкушения, но пък в някакъв момент се оказва, че всеки ден си позволявам кофти неща, тъй като всеки ден тренирам. Обаче от доста време се въздържам и от бисквитите с дупка, и от палачинките с течен шоколад и от домашния кекс, и от филийките бял хляб с яйце и сирене. Всичко така удобно и лесно седи на масата, даже аз съм ги приготвяла всички тези неща. Но засега съм желязна и тръгвам да си готвя за себе си някакви палачинки с овес, което отнема време и усилия, а не грабвам първото нещо от масата, дори след тренировка.
Едно малко позакъсняло ревю на Black fire:
Тренировъчният ми опит при започването на прием на фет бърнъра Black fire е 3 години, от които 2 години като републикански шампион през по планинско колоездене. През цялото време с доста интензивни тренировки, основно кардио. Нямам предишен опит с фет бърнъри.
Причината да започна да пия фет бърнър е, че в последната 1-2 години си върнах 3-4 кг от първоначалното тегло, а за един колоездач това е излишен товар, който носи със себе си.
Предварителните ми очаквания бяха спадане на теглото и те се сбъднаха. Имам спад и в обиколките и то точно на правилните места: ханш и талия. Ето нещата в цифри в деня след приключването на приема на Black Fire:
Тегло: 53,8 кг - 50,4 кг
Талия (най-тясната част): 65 см - 62 см
Ханш (най-широката част): 91 см - 88 см
Бедро (най-широката част): 54 см - 52 см
Като външен вид не постигнах много, но предполагам, че с един месец това не е възможно да се случи. Все пак не исках да продължавам приема над един месец, защото в края усетих много загуба на сила. Още първите дни имах намаляване на теглото с цял килограм, което обяснявам с диуретичния ефект на продукта. След спирането на Black fire този килограм вода се върна.
Оценка намаляване на теглото: 10/10
Започнах приема както е препоръчано: по 1 капсула сутрин и още с първата капсула усетих много силно ефектите. Както положителните, така и отрицателните: треперене все едно съм изпила мощно кафе (все пак вътре има кофеин) и също изпотяване. На гладно тръгнах да правя кардио около половин час. Все още усещах изнервеност и напрежение, пулсът ми беше с 10 или 20 по-висок от обичайното. Но когато тръгнах да карам, това се превърна във фокус и енергия. За 15 минути поддържах висок пулс без това да ми причинява дискомфорт или безсилие в мускулите (както би се случило, ако не бях с фет бърнъра). Приключих тренировката и бях доста по-спокойна, треперенето и изнервеността изчезна, остана добро настроение и енергия.
Странични ефекти: 7/10
Започнах с много силно темпо на трениране и си мислех, че това ще продължи през целия месец на прием, но уви: това беше доста наивно от моя страна и се налагаше на почивам по 1 ден някъде след серия от 5-6 дни. Или не почивах напълно, а намалях много интензивността.
Продължих да увеличавам приема и през основното време дозата, която беше оптимална за мен беше 2 капсули сутринта и една капсула на обяд. Внимавах да не стане следобяд, защото тогава безсънието ми беше гарантирано.
Black fire определено повишава издържливостта при кардио и прекарах доста часове върху колелото. 10/10
Black fire определено подтиска апетита. Това е важен момент при намаляването на мазнините и започнах да издържам по-дълго време без храна. По принцип когато огладнея, ми става лошо и съм ужасно раздразнителна. С Black fire обаче можех да изчакам спокойно да си приготвя вечерята без да нервнича.
Подтискане на апетит: 10/10
Таблетките се поглъщат лесно, дори с малко количество вода, но пък после има чувство на жажда, така че не съм се обезводнявла, а напротив: приемах доста стабилно количество вода.
Разтворимост: N/A, лесен прием на таблетките: 10/10
В началото чувството на еуфория и добро настроение беше много силно, но това отшумя много бързо и после всичко се върна в нормалното.
Ментален момент: 7/10
През цялото време на приема на Black fire режимът ми на хранене беше високо мазнинен ниско въглехидратен. Само в дните с тренировки с тежести имах увеличен прием на въглехидрати. Определено спазвах много стриктно режима, имах 4-5 пъти седмично кардио на гладно, а следобедите 2 пъти седмично тежести или по-продължително и по-ниско интензивно кардио (в моя случай: колело). Накрая на месеца обаче теглото ми беше паднало, силата ми също и се наложи да пропусна 1-2 тренировки с тежести, защото нямах сила. След като спрях бърнъра и започнах да се храня повече, силата ми лека полека се върна (доста по-бързо отколкото очаквах) и вече мога отново да тренирам интензивно.
На мен продуктът ми беше любезно предоставен от Health Store с помощта на BB Team за тестване, но цената, на която Black fire се предлага в магазините според мен е повече от разумна, тъй като Black fire е доста силен и действащ продукт и обикновено не се достига до пълната доза 4 капсули на ден, т.е. достатъчен е за доста дълго време и до постигане на задоволителни резултати.
Обща оценка за продукта: 9/10
Тези дни ме нямаше по обективни причини и сега не виждам смисъл да описвам менюта в минало време. В петък имаше тренировка с тежести и после цели 2 дни почивка. Включваха се разходки по 2 пъти на ден в снега, бой със сняг и такива неща :)
Днес празниците, гоститата и т.н. продължават, но успях да отделя 2 часа за колело. Намръзнах пак едно хубаво, но зимата си е така. Поне не паднах :) Започнах предизвикателството на LTL и BB Team с клековете и след 30 клека със собствено тегло усещам квадриципсите си много приятно напомпани. Днес клекнах 4 пъти, дори преди едното ми прясно мляко, което беше следтренировъчно. Храната е основно свинско и винско. Това има, такъв е сезонът. Май трябва да спра туршиите, ама днес не си избрах хубава зелка.
Тук има снимчици на това как си изкарахме (sun).
5:50 кафе (що ли се куквам толкова рано)
9:30 няколко свински пържолки, кожа от прасе, 1 домат
10:30-15:30 дълга разходка на сняг с почивка:
12:30 кожа от прасе, 1/2 парче баница, 1/4 парче питка
15:00 кожа от прасе (много лесно преносима храна хаха)
18:00 3 парчета черен дроб, 1/2 чаша червено вино
21:00 извара с орехи
29.12.
7:00 кафе
9:00 палачинка 2 яйца, 40 гр. овес, какао и канела, намазана с лъжичка мед, шепа орехи, 1 ябълка
11:00-14:00 колело на сняг
14:00 ВСАА, чаша прясно мляко, смятах да изчакам 1/2 час, но бяг прегладняла и веднага след това: огромна чиния боб с 2 свински пържолки
19:00 2,5 бири, 1 шкембе чорба
7:00 кафе
8:00 портокал, грейпфрут, мандарина, чай
10:00 50 гр. мюсли, 200 мл прясно мляко
12:30 3 парчета дроб, кисело зеле, 1/2 чаша вино
16:00 1 ябълка, 2 домашни джинджифилови курабийки (тествах), чай
18:30 салата домати, краставици, авокадо и свинско на фурна с моркови и лук
Тренировка: няма. Цял ден в кухнята готвене, из апартамента чистене, 5 км колело с пазаруване :)
ЧНГ! Много здраве и сила през 2012 г! (party) (sun)
Малко отчет с тренировки:
Вчера сутринта 200 клека. Сигурно ме хвана гузното, че много често забравям Предизвикателството с 30 клека преди всяко хапване и си изпълних “дозата” наведнъж за няколко дни :)
На НГ не съм се уливала с нищо, всичко беше под контрол, но пък и без да гледам гладно и жадно като изпъдено дете към празничната трапеза.
Днес тренировка: първо качване на нашите 1300 стъпала, повечето с тежест към 30 кг, но тежестта ми я заболяха краката “на конче” и последните стъпала си ги изходи сам. Всичко за 19 минути двамата.
7:30 кафе
докато готвих, си гризвах от туй-онуй, кисело зеле...
12:30 зелеви сърми с правена телешко-свинска кайма, 1/2 чаша вино, малко мезета разни
15:00-17:00 колело, почти жадна, че водата ми замръзна :(
17:00 много чай, малко ануш абур (арменски сладкиш: сварено жито с розова вода, захар и ядки)
18:00 свинско с гъби, моркови и лук
По-късно: извара с орехи
8:00 кафе
9:30 палачинка 2 яйца, 40 гр. овес, 70 гр извара
11:00 ябълка
13:00-15:00 тренировка:
лежанка
горен скрипец
раменна преса
повдигане на крака от лакетна опора
полуклек
лег преса
1 час велоергометър умерено темпо
15:00 чаша прясно мляко
15:30 сърми с телешко-свинска кайма
16:00-16:30 ходене пеш (!)
19:00 свинска глава; бульон от варена свинска глава; малко кисело зеле
Охх, всеки път правя едни и същи неща в тоя фитнес. Не знам дали се дължи на мързел от моя страна да си измисля нови упражнения, тепърва да си правя програма, да ровя и да избирам. Тези дни ще почета малко в сайта и ще избера малко по-различни упражнения за разнообразие.
04.01.12
10:12
Аз мога да ти дам една идейка...включи повече упражнения със свободни тежести, малко упражнения със собствено тегло за сметка на упражненията с машини.
Ами аз основно така тренирам. Единствената машина, която харесвам и ползвам, е лег пресата, а горен скрипец ползвам, защото не мога да направя ни едно набиране :(
8:30 палачинка 50 гр. овес, 2 яйца, 70 гр. извара
10:00-15:00 колело, 4 часа чисто каране. Този път измамих студа и си взех camel back-a и водата не ми замръзна, изпих над литър. Ядене: 3 малки гадни вафли (общо колкото една “нормална”)
15:00 БЦАА, 2 чаши прясно мляко, чай, купичка ануш абур
15:30 сварена свинска глава
19:30 сърми с телешко-свинска кайма, поляти с кисело мляко и чесън, 1/2 суров лук, 1/2 чаша вино
8:30 палачинка 2 чйца, 40 гр. овес, 80 гр. извара (на око ги казвам винаги грамажите)
12:00-14:00 тренировка:
Загрявка: кафе във фитнеса :D
5 кръга от:
10 step-ups на крак @ 2х7 кг дъмбели
10 раменни преси @ 2х7 кг дъмбели
1х10 @20 кг лежанка 4х5 @30 кг (!) Преди правех само 3 повторения с 30 кг, днес имах сила (sun)
10 дърпане долен скрипец @25 кг
по 8 на ръка ренегадско гребане, тук нещо ми беше тежко и дъмбелите бяха малки: 8 кг
26 mountain climbers
След тежестите: 60 мин велоергометър от леко до умерено темпо, към края 15 мин сила @60-70 RPM и 70-75% MaxHR
Преди и по време на тренировка: 2 дози BCAA Blast грозде в 700 мл вода. Много вкусни :P не чак толкова лесно разтворими, но като ги потръскаш малко в раницата и се разтварят напълно. Повече ми харесаха на вкус от Modern BCAA касис.
14:30 чаша прясно мляко, купичка ануш абур, после кокосов сок и малко кокос докато стане основното:
16:00 пилешко с нахут
По-късно: извара с орехи.
Днес 1 час велоергометър на гладно. Всичко останало беше свиня, сланина и орехи. И една малка биричка Шшшшуменско (sun)
В последно време ми вървят добре тренировките. Малко ме понаболява лявото рамо, тъй като бях падала с ръце напред и съобразявам някои движения, при които го усещам (тежка раменна преса, лежанка от наклон). Днес:
5:30 кафе (и защо се будя толкова рано?!), няколко чая, аминокиселини
9:00-11:00 тренировка
4 кръга от:
16 @ 20 кг 16 @25 кг ,12,12 @30 кг напади
15,12,11,10 лицеви опори
10 clean&jerk; @20 кг (тук по принцип не ми тежи, но днес ми тежеше)
10 тяга със събрани крака @40 кг
10 @20 10@ 25 2х10@30 кг добро утро ...ук се надявам да съм улучила техниката, че е ново упржнение за мен. С 30 кг го усещах най-вече в корема
После 1 час велоергометър леко темпо.
11:00 400 мл прясно мляко 1/2 доза протеин Pure Whey ванилов сладолед
12:00 гости по случай Коледа, вкл: салата зелен лук със сварени яйца, 1 пиперка бюрек, 1 печено пилешко бутче, 1 чаша вино.
По-късно ще допълвам, пък и няма кой знае какво значение.
Чувствам се чудесно, тренировките ми вървят много добре. Очаквам значителна промяна скоро, но за това ще кажа по-нататък.
В последно време пътувам повече, едва ми остава време за трениране, камо ли за писане на дневник. Нещата тези дни са яйца, овес, извара за закуска и обяд; вечер много бири, салати и орехи.
Тренировки: вчера сигурно поне 10-15 км пеш в София (студенко си е);
Днес: 2 часа колело на студ (whew)
След месец заминавам за 2 месеца за Ю Ес Ей, уиш ми лък (sun)
казано от Anelia на 11.01.12, 23:28:
В последно време пътувам повече, едва ми остава време за трениране, камо ли за писане на дневник. Нещата тези дни са яйца, овес, извара за закуска и обяд; вечер много бири, салати и орехи.
Тренировки: вчера сигурно поне 10-15 км пеш в София (студенко си е);
Днес: 2 часа колело на студ (whew)След месец заминавам за 2 месеца за Ю Ес Ей, уиш ми лък (sun)
уиш ю :)
Вчера доста сладко отиде (blush). Домашен кекс и курабийки.
Тренировката:
4х12 клек @30 кг
4х10 горен скрипец @25 кг
4х10 лежанка @25 кг
4х10 раменна преса @10 кг
Всичко: 30-40 мин. После 60 мин. велоергометър @ниска интензивност.
Карам си колело въпреки мускулната треска на бедра от клека вчера. Сигурно не трябва така, но не ми се изпускаше слънцето днес. То пък какъв вятър беше....
8:30 палачинка 30 гр. овес, 3 яйца
9:30 кафе лате с лешников сироп (не прецених, че ще е сладко)
11:30 постни арменски сърмички (лозови, с ориз, канела и стафиди), 1 кисело мляко
13:00-15:30 колело във вятър, преди и след: тези аминокиселини
15:30 чаша прясно мляко
16:00 пържола от пилешки бут + гъбен сос
19:00 зелена салата, 1 консерва риба тон, червен лук, няколко маслини
21:30 извара (към 150 гр) и орехи
Размисли и страсти. Синът ми ме видя да гълтам аминокиселините, а те са едни огромни хапове и ме пита какво ми има. Ха де: нищо ми няма,какво да му обяснявам...Казах му, че от тренировките мускулите ми се изморяват, и за да ги възстановя, взимам тези неща. Той отвърна, че трябва да тренирам по-малко: по час на ден :D На мама умника (inlove)
8:10 (йее, толкова късно ставане) кафе
9:30-11:30 тренировка. Преди и след: аминокиселини
4 кръга от:
10 напада @30 кг
15 лицеви опори
10 дърпане на долен скрипец @25 кг
10 ренегардско гребане @12,5 кг
10 раменна преса с 2х7,5 кг дъмбели
10 мъртва тяга @40 кг
Накрая 75 минути велоергометър с нисък пулс и висок каданс.
С техниката на клековете и мъртвата тяга ми помага стойката, тъй като е такава, по която лостът се плъзга. Не знам как да го обясня, но не мога да се разхождам в залата с лоста, а той си седи закрепен към стойката и просто се плъзга нагоре-надолу. От една страна виждам, че техниката ми се изчиства. От друга обаче малко ме улеснява като не стабилизирам много.
12:00 400 мл обезмаслено прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
13:30 палачинка 30 гр. овес, 70 гр. извара, 2 яйца, поръсена с кашкавал
15:00 ябълка, малко кокос
17:00 много горещ и лют свински бульон
18:00 свинско със зеле
Благодаря много за разяснението, gips! От колко време стана тренирам, а основни понятия не са ми ясни. Е, досега съм ходила само в 2 други зали и там е нямало такава машина.