27.12.11
11:43
Здравейте всички. Миналата година по това време играх доста канадска борба с съучениците ми и накрая нещо ми изпука рамото.. отидох при травматолог ли беше какъв беше вече забравих, но ми казваха че е бил добър. той ми предписа хапчета и ми каза че ако не ми мине от тях да съм бил отишъл пак.. да ми бие инжекция.. отидох, би ми някаква инжекция в рамото и ми каза да съм го бил раздвижвал много. Ок всичко точно раздвижвах го малко по-малко защото адски много ме болеше и незнаех дали тва е нормално но все тая.. раздвижвах го. Ии сега след една година реших да побоксирам една круша и все още ме боли малко като правя рязки движения.. та даже понякой път и много.. особено когато ми е много стегната ръката и направя рязко движения много ме боли..
Моля кажете нещо ако можете.
Опиши кога точно те боли? Можеш ли да си дигаш ръката напред, настрани?
Опиши движението и къде горе-долу е болката - да не те опъва от гърба?
мога да си я мърдам ръката навсякъде.. само където вече по-малко мога да си я свивам към гърба (сещаш се така отдолу нагоре когато си го търкам с гъбата в банята). Амии болката е в най горната част на рамото и ме боли при всякакви рязки движения, например когато хвърлям камък или когато тръгна да удрям нещо. Също така ме боли и когато правя всякакви тежки упражнения в фитнеса за рамо. Ако са с 5-10 кила за горната част на рамото примерно няма никви проблеми. на лоста когато се набирам също малко ме боли ама само в началото.. после отминава.. аа да и когато правя кофички ме боли доста. Иначе при всякакви други упражнения нямам проблеми
Това, което мога да те посъветвам, е да пропуснеш поне 2 тренировки за рамо, да го оставиш да почине и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да отидеш на преглед, не е нужно да е при специалист, може и общопрактикуващ, да те погледне, да пипне. Може да си прискрипал нерв и е най-добре да те види лекар.
Аз наскоро имах такъв проблем и докато чакам, стигнах до там, че не можех да си дигна ръката на повече от 30 градуса. Отидох при лекар, беше вътрешни болести, и ме оправи, изписа ми и лекарства.
Мнението беше редактирано от Блажка на 27.12.11 13:14.