27.12.11
16:58
Здравейте приятели, имам проблем с трупането на килограми. Бях около 58-60 кг преди да се разболея, което е ужасно малко впредвид, че съм на 20 години и съм висок 178 см. Пробвал съм много неща - конско месо с килограми, много ориз, бирена мая, друго месо, яко тренировки и резултата за 4-5 месеца беше между 2 и 3 кг и много хвърлени пари както за месото, така и за хранителни добавки, млека, банани и т.н. Имам много бърз метаболизъм, но това не ми дава правото да съм грозно слаб при положение, че съм хвърлил толкова много труд в залата и пари за почти нищо. Не държа да трупам мускули, искам просто да наедрея. Не съм пристъпвал към химия досега и не смятам да го правя. Най-лошото от всичко е че малко преди коледа се разболях много лошо и отслабнах с близо 6 кг и сега съм 178 см 53-4 кг на 20 години..??!!? Много съм отчаян и честно да си кажа за всичките години труд и мъчене вече не виждам как мога да бъда поне едни 70 кг атлетичен, трудещ се и трениращ човек. Винаги съм бил доста слаб и тези 60 килограма ми седят поне от 3 години, баща ми е към 80 кг, както и останалите хора от родата ми до 3 коляно дето се вика са си прилично едри, но не и аз. Върховите ми кг са били 65 след много, ама много тренировки и режими при които мой приятел качи над 15 кг а аз само 5. Бях в Англия 2 седмици и като се върнах тези 5 кг вече ги нямаше. Не съм пушач и не пия алкохол, ако от това ще напълнея и това ще почна...Ако някои може да помогне, дали с препоръки за хранителни добавки, някакви хапчета на същата база, програма за хранене или каквото и да е друго ще съм много благодарен.
Темата беше редактирана от Иван Димитров на 27.12.11 17:07.
Преди време и аз имах подобен проблем. Като бях на 17 (сега съм на 20) имах спукани капиляри и няколко месеца се възстановявах, тога да съм бил 188 см и 70 кг. Но с времето всичко се оправи. Аз също имам бърз метаболизъм. Направих си добра тренировъчна програма и почнах ВВД (високовъглехидратна диета). Сега съм на 20, 190 см и 110 кг, никога не съм пил добавки или там някви химии. Не знам какъв съвет да ти дам освен, да не се отчайваш. Всичко ще се орпави с времето. Може да си купиш някой протеинов шейк, аминокиселини, креатин или някоя друга добавка, но пак ти казвам, че аз съм качил без добавки и химии. Ако искаш напиши каква ти е тренировъчната програма и какъв ти е хранителния режим, може там да куца нещо.
27.12.11
18:03
Вмомента нямам никаква тренировъчна програма или хранителен режим все още съм болен и гледам да поддържам макар и малкото, което ми остана питам за съвет хора, като вас, които са имали подобен проблем и са запознати. Благодаря за отговора. Преди време тренировъчната ми програма беше от 4 дена в седмицата, по около 3 упражнения за група мускул, сутрин овесени ядки с мляко малко мед, оризче за обяд с малко месо, конско след тренировка и вечерта стабилна порция конско или друго месо + някои други работи и както бях написал резултата беше почти никакъв...
И аз мисля,че ВВД е удачен вариант.Въпреки,че аз ако бях на твоите килограми бих ял всичко без да се притеснявам от това дали ще сложа и мазнина,но естествено в умерени количества.Все пак наблегни на ориз (по възможност кафяв),картофи,овес,пълнозърнест хляб,спагети,месо,яйца,млечни продукти и спазвай режима ,не един 2-3 дни да го спазваш ,след това 2-3 да ядеш по 2 пъти на ден,и мисля,че ще има ефект.Разгледай дневниците на някой от по-напредналите съфорумници и виж как се хранят и тренират,мисля,че ще ти бъде от полза.По-добре да даваш парите,които ще отделиш за добавки за храна поне на този етап,а ако вземеш да качваш вземи нещо.А ако наистина държиш много на добавки (с риск да ме оплюят много от хората във форума-противници на гейнърите)вземи си sеrious mass на ОН.За твоите килограми мисля,че и един черпак ще е достатъчен (ще вкараш още 600-700 ккал,към менюто си).
Успех.
При покачване на маса по ВВД не ти трябва повече от 1.5г/кг протеин. Много по-важни са общите калории и вида на енергиен източник. Също така не ограничавай в никакъв случай холестерола и животинските мазнини, защото ще ти падната нивата на анаболните хормони.
казано от Иван Димитров на 27.12.11, 18:03:
Преди време тренировъчната ми програма беше от 4 дена в седмицата, по около 3 упражнения за група мускул, ...
Според мен 4 дни е много за трудно качващ килограми. Повече си свалял тегло отколкото да прибавяш. Колко време са продължавали тренировките?
Мнението беше редактирано от Миро на 27.12.11 20:38.
27.12.11
22:45
благодаря на всички за отговорите, а относно тренировките най-много по час в повечето случай.
Трябват ти кратки и интензивни тренировки. 40-50 минутни, 2-3 пъти седмично. Без сплитове и само базови упражнения. Нещо от сорта на 5х5 и клек с 20 повторения.
Също и качествено ядене, в по-големи количества от тези, които поемаш в момента. Както си го написал, изобщо не звучи да ядеш много.
Принципно съм против течните калории, но в твоят случай може и да се от полза.
28.12.11
01:29
Благодаря, ще го имам впредвид, само да оздравея.