28.12.11
14:55
Здравейте, доста информация изчетох относно протеиновите пудри, но все пак го има и момента на известно объркване. С фитнес се занимавам от година и седем месеца. На 24 г съм, 165 см висока, 52 кг тежа. Последните 3 месеца съм на двудневен сплит, като тренирам средно 3-4 пъти седмично. Храня се балансирано, а вече около месец изпробвам НВД. От 4 месеца използвам Superior Аmino 2222 на Optimum nutrition. Искам да си съставя тридневен сплит и да включа, и протеин. Целта е мускулна маса и по-изчистен релеф за сметка на подкожни мазнини.
За сега съм се спряла на Optimum nutrition - 100% whey gold standard. Ще бъда благодарна, в случай, че някой реши да се включи с мнение или съвет относно този продукт.
Темата беше редактирана от Мари А. на 28.12.11 14:56.
28.12.11
15:01
Хубави протеини има доста... Аз искам да те попитам какво очакваш от приема на протеин ? А и какво очакваш от сегашния прием на аминокиселини ? ... Според мен протеина можеш да си го набавиш изцяло от храна ( особенно с твоите дневни нужди ) Зарежи това НВД... Започни РБД :) По Либерална и по-полезна диета според мен ! :)
Очаквам допълнително да допринесе към моята скромна цел. А пък и в онези мрачни и греховни моменти, когато съм на ръба да припадна за шоколад, струва ми се, че един протеинов шейк с такъв вкус е по-добрия вариант :D Що се отнася до аминокиселините мога да кажа, че за сега съм доволна от тях, а очакванията са сходни /по-бързо възстановяване и мускулен растеж/.
“А пък и в онези мрачни и греховни моменти, когато съм на ръба да припадна за шоколад, струва ми се, че един протеинов шейк с такъв вкус е по-добрия вариант.”
Определено е много по-добър вариант шейка (доста често ми се случва и на мен да прибягвам до него , вместо някой “сладък боклук”).Колкото до самият протеин за Голд-а , няма какво да се коментира - доказал се е през годините.Други добри варианти са: Синтракс - Нектар , Есънс
Гаспари - Майфюшън
Протеини качествени има доста.
Успех :)