28.12.11
15:10
Здравейте тренирам вече 7-8 месеца много и имам добър релеф и мускули които обаче нямат достатъчен обем т.е. искам да покача мускулна маса и после да стана и по-релефен..
1.По колко калории на ден е добре да приемам
2:По колко пъти на ден да ям
3:В кой часове да ям
4:Колко горе-долу да продължава една тренировка в залата
5:Колко време е най-ефективната кардио тренировка
6:Вярно ли е,че през лятото по-бързо и лесно се орелефява
7:Вярно ли е,че стриит фитнеса е по-лесен за постигане на релеф?
Може въпросите да ви се сторят тъпи и невежи но просто знам,че е по-добре за мен да разбера тази информация...
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 28.12.11 15:47.
На нито един от 1вите 5 въпроса няма еднозначен отговор, още повече че не си дал почти никаква информация за себе си. Лятото е по-удобен период за чистене от гледна точка на това, че в жегите е по-типично да се приема по-малко храна и повече течности. 7ми въпрос - не е вярно, въпреки че е доста популярен мит.
28.12.11
17:50
Добре аз съм на 13 години 166 см иии смешните 46кила :(
Докато тялото ти не почне да произвежда достатъчно тестостерон, няма как да натрупаш мускулна маса.
Ако вече си влязъл в пубертета, в следващите няколко години тепърва ще растеш и ще трупаш мускули. Стига да тренираш и се храниш добре, разбира се.
За момента не се насилвай.
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.12.11 17:53.
казано от Петко К на 28.12.11, 17:53:
Докато тялото ти не почне да произвежда достатъчно тестостерон, няма как да натрупаш мускулна маса.
Ако вече си влязъл в пубертета, в следващите няколко години тепърва ще растеш и ще трупаш мускули. Стига да тренираш и се храниш добре, разбира се.
За момента не се насилвай.
В допълнение ще кажа, че засега по-голяма роля в развитието ти ще играе изграждането на дисциплина, която ще ти помогне занапред.
Т.е. ако ще спортуваш нещо в момента, каквото ще да е, го прави с цел изграждане на добри хранителни и тренировъчни навици като инвестиция в бъдещите спортни начинания. В последствие сам ще усетиш кога е пика на тялото ти и тогава вече можеш да започнеш сам да подпомагаш физическото си развитие ч/з сериозни тренировки с цел маса/релеф и т.н. Всичките тези въпроси, които имаш сега са подробности.
Всичко ще ти се изясни в бъдеще, тъй че не го мисли в момента.
29.12.11
10:30
Между другото аз в пубертета влезнах още на 10…Около 5 години съм тренирал сериозно плуване и преди 7 месеца започнах с бодибилдинг,скоро почвам и тренировки по бокс...