27.12.11
21:52
Искам да ви попитам днес случайно погледнах сухото мляко и видях че в сто грама има 26 до 32 грама протеин а пък в обикновеното в кутиите има само 3 грама в сто милилитра и мисълта ми е кои е истинското мляко буквално това в което има 3 грама или в това което има 26 грама
Чудя се наистина ли задаваш толкова безумно тъп въпрос или аз нещо не схващам какво точно питаш?
Ще пропусна правописните грешки и ще отговоря на “смисления” въпрос с няколко напътстващи такива - Какво мляко дава кравата ? Истинското мляко в какво състояние се намира ? Какво разбираш под “истинско” ?
28.12.11
16:24
Лиофилизация.
28.12.11
21:18
Георги Димитров, нямам представа дали знаеш какво представлява процесът лиофилизация, но те уверявам, че продаваното по магазините сухо мляко не се получава по този метод. Ако познаваш процеса на лиофилизиране, ще знаеш и защо съм прав.
kristo, като махнеш водата от течното мляко какво би останало? Хайде де, мислете малко...
28.12.11
21:39
Брех... написах едно “фурми” и попаднах под модераторската гума.
Като си тръгнал да триеш глупости изтрии цялата тема.
28.12.11
21:50
казано от Кольо Пияндето на 28.12.11, 21:18:
Георги Димитров, нямам представа дали знаеш какво представлява процесът лиофилизация, но те уверявам, че продаваното по магазините сухо мляко не се получава по този метод. Ако познаваш процеса на лиофилизиране, ще знаеш и защо съм прав.
kristo, като махнеш водата от течното мляко какво би останало? Хайде де, мислете малко...
Ако боравиш с английски език,ще ти дам да прочетеш международна литература относно процеса на лиофилизация и приложението му.Ще прочетеш относно метода freeze drying/лиофилизация/ за сухото мляко и защо е предпочитан пред drum drying.
Не е основен метод,но се използва и той.В съвременните производства се използва главно spray drying.
Мнението беше редактирано от Георги Димитров на 28.12.11 21:54.
28.12.11
22:05
казано от Георги Димитров на 28.12.11, 21:50:
Ако боравиш с английски език,ще ти дам да прочетеш международна литература относно процеса на лиофилизация и приложението му.
Ясно ми е що за процес е лиофилизацията, не обърнах случайно внимание на този факт. След като и ти си наясно с него, предполагам ще се съгласиш, че най-малкото е прекалено скъп, за да бъде основен. По тази причина мисля, че той е малко в страни от тази дискусия, нищо повече.