Филмово актьорско майсторство

27.12.11
16:56

Здравейте съфорумци, на 14 години от гр. Бургас съм. Понеже съм заинтересуван от филмово актьорско майсторство (т.е да участваш във филм) имам няколко въпроса:
1. Задължително ли трябва да си завършил тази академия, за да се занимаваш професионално с филмово актьорство ? - защото виждам, че в Америка, деца на по 10, 14 години участват във сериали и др. филми.
2. Ако се сбъдне тази мечта, и трябва да участвам във филм но в България, ще откажа ! - затова въпроса ми е, може ли българин да пробие в САЩ (световното американско кино) и как ?
3. След като завършиш средно образование в България, може ли да отидеш да учиш в САЩ (академия за филмово изкуство в Ню Йорк) без големи разходи от страна на родителите, все пак ако имам възможност да уча за тази специалност, ще избера да е в САЩ, и се чудя колко начина има за да стане това възможно.

Темата беше редактирана от todor ivanov на 27.12.11 16:58.

27.12.11
17:42

Ми ще ти кажа аз какво мисля :
1. Едно е в Америка, друго си е в България. Ако имаш талант, яви се на кастинг за филм.
2. От българия никой няма да те забележи, така, че ако някой иска да пробива в Америка, трябва да замине за там, да се явява на кастинги и после каквото стане.
3. Нямам представа, но не виждам защо да не може.

1.Не е задължително,но е предимство.Децата,които виждаш са подбрани на кастинг според типа на персонажа,който им трябва за съответната роля.Трябва им пълно дете с пъпки,което да играе ролята на дебеланко в тиин мууви,търсят такова и т.н.
2.Ще откажеш,но преди това трябва да те потърсят и да направиш впечатление с качествата си.Никой няма да те повика заради мечтата ти да бъдеш звезден актьор.Задаваш въпрос,на който няма отговор.Всеки може да пробие,както са го правили хора от всякакви националности.Как ли,определено с качества,с които ще бъде над останалите и ще заинтригува Холивуд.В Холивуд огромна роля играят мениджърите на актьорите,но ти е рано да мислиш за това.
3.Може по всяко време да отидеш да учиш.Възможно е и без никакви разходи от страна на семейството ти,нарича се стипендия.За да я спечелиш трябва да провериш какви са условията за кандидатстване в съответната академия.

27.12.11
19:13

Как така да имам по голям талант от останалите и да ги впечетля с него ? за актьор във филм какъв талант трябва да имаш освен концентрация ( смисъл да не се разхилваш постоянно и да се объркваш в думите си като снимат ) и да си учиш репликите ?

Мнението беше редактирано от todor ivanov на 27.12.11 19:14.

27.12.11
19:33

Да имаш обаяние.

27.12.11
19:45

тоест очарование, чар, прелест, красота, захлас, възторг, омая ? еми виждал съм и не толкова красиви актьори, но си прав ;д

27.12.11
20:20

За мен проблема е, че след 12 клас наще посмъртно няма да могат да ме издържат ако съм в Америка...ако някой може да ми каже ВСИЧКИ варианти за това как да уча там при положение, че ще се искат МНОГОО пари за издръжка

Ако за теб един актьор за да е талантлив трябва да е красив, много бъркаш.

Проблеми с четенето и усвояването на информация имаш предполагам.Обясних ти варианта за теб,казва се стипендия,която трябва да спечелиш.Това не е лесна задача,така че се интересувай в кое учебно заведение как стоят нещата и какви са изискванията.Не мисля,че ако до сега не си разбрал значението на думата талант,то сега тепърва ще я научиш.Трябва като застанеш пред камерата,тя да те “хареса”,да имаш харизма,с която да завладяваш публиката и още десетки други обективни и субективни критерии.На 14 години си,а още задаваш въпроси като първолак.Има деца на твоите години,които вече работят за да се издържат.Научи език,влизаш в интернет пространството и четеш,никой няма да ти каже формулата за успех.

27.12.11
21:09

Окей, значи проблема ми е само стипендията...тя не се ли получаваше ако имаш ОТЛИЧЕН успех в у-ще ?

27.12.11
21:26

казано от todor ivanov на 27.12.11, 19:45:

тоест очарование, чар, прелест, красота, захлас, възторг, омая ? еми виждал съм и не толкова красиви актьори, но си прав ;д

Красотата няма много общо. Обаяние е, когато влезеш в стая с хора, те да се влюбват в излъчването ти. Да има нещо много специфично в теб. И да, както казаха по-горе - камерата да те обича.

27.12.11
21:38

Не всеки става за актьор но...

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 27.12.11 22:22.

28.12.11
12:39

Сложно е, аз играх на сцената на НАТФИЗ на 16 години, после и там щях да уча, но в един момент разбрах какво се случва в тази фабрика и се отказах. ( Да ме прощават проф. Коко Азарян и проф. Танковска). 7 години от жиовта си на тийн прекарах из театрите. ЗА съжаление НЯМА как да пробиеш без да има някой, който да те бутне. Харесва ми мечтата ти, красива е, няма нищо по-прекрасно от актьорската игра и трудът на художника, но както казах - роден си в неправилната държава.
В Америка се организират кастиниги, можеш да отидеш, да се пробваш, ако си американец, разбира се, имай предвид, че ти трябва перфектен английски, освен това и определен вид манаталитет. Истината е, че е трудно да пробиеш в САЩ. В момента киното в България се развива, наскоро разбрах, че за епизодични роли и третостепенни персонажи се правят кастинги, за които не е задължително да си завършил НАТФИЗ, важно е да се харесаш на режисьора. Но и за тези кастинги нищо конкретно не мога да ти кажа - надявам се нещата да са се променили от 10 години насам и сега да са по-важни личните качества на актьора, а не роднинските му връзки.

Мнението беше редактирано от Блажка на 28.12.11 12:41.

28.12.11
18:59

Еми прав си, че съм роден в неправилната държава...но тази моя мечта е много силна и не бих искал да е изтърва...английския го уча от 3 години и го знам много добре (на даскало + частни уроци) но и за напред ще го уча...друго какво ? имам излъчване, не се хваля но притежавам и красота, концентриран съм в това което правя и никога не се отказвам. Ще стане ли примерно 12 клас да си го завърша в Бургас и след това да си взема стипендия и да замина за САЩ “Академия за филмово изкуство” Ню Йорк, и като завърша и съм напълно убеден във възможностите си, да се пробвам на кастинги ? (знам, че звучи много размечтано, но възможно ли е ?) а и там мисля, че по-лесно ще ме вземат от колкото в България...а и академията в Ню Йорк ще е 100 пъти по-добра от НАТФИЗ, където са се изучавали много Холивудски звезди.
Любопитно ми е само как се взима тази стипендия ? трябва да имаш отличен успех ли, как ? щом ще искам да уча в чужбина и да ме издържа тази стипендия, че наще няма да могат...не сме от най богатите

Мнението беше редактирано от todor ivanov на 28.12.11 19:05.

За 3 години дори англичаните не биха казали,че знаят английски.Вероятно нивото ти е beginner.На 14 години си,а още нямаш никакъв опит,не знам защо се мотаеш.Всичко става и е възможно,въпросът е дали имаш нужните качества.Никой не ти гледа успеха,отличен успех имат милиони,качествата ги притежават малцина.Не знам по какво съдиш,че биха те взели по-лесно,абсолютно нелогично е.Отговорите ги търсиш на грешно място.Знаеш английски,влез в сайта на въпросната академия и чети на воля.Успех от училище няма да ти търсят,успокой топката.Ще ставаш актьор,не ядрен физик.Ако имаш актьорски умения и превъзхождаш останалите,имаш хипотетични шансове.Конкуренцията е огромна.Няма кой да ти даде нужната информация тук.

28.12.11
22:25

Благодаря ви, че изобщо си играете да ми обяснявате...знам колко съм твърдоглав.... ;д Между другото нямам актьорски умения, в България няма къде да ги развия...затова смятах в тази академия в САЩ ...просто се чудя и чудя какво представлява тази стипендия...смисъл как се взима ? просто след 12 клас ти е дават и може да ходиш в чужбина и тази стипендия да те издържа ? само нея единствено немога да разбера как се взима, какво трябва да направиш за нея

Мнението беше редактирано от todor ivanov на 28.12.11 22:28.

Неделина Мисчиян

04.07.13
23:32

Да ти си много прав! За актцор не е нужно чак толкова талант,то е учение! Аз помня че се научих от един филм и сехга има хора които ми казват че имам талант :) Аз също искам в Сащ(НУ или Ла) на 13 години съм и опитвам да действам :)) Късмет !!!!! Яви се на кастинг,но първо ако искаш опитай да спечелиш пари от Сделка или не или Националната лотария :)) И тогава след като заминеш няма да ти е толкова сложно ако реално можеш да играеш :)) Късметт!!!

04.07.13
23:38

Тая тема ме подсеща - ако не сте, погледнете в Замунда.се. в топ 10-ката има бг филм правен с 0 лв. бюджет от младежите от Езиковата в Пловдив. Заслужава си подкрепата :).
Казва се A.L(R).M.A.S.

Мнението беше редактирано от Петър на 04.07.13 23:39.

19.02.14
11:39

Тошко, в нашият клуб за исторически възстановки, може да участваш в ролята на античен герой!
Тук съм писал малко за нашите активности и ще се радваме на нови приятели, които беха искали да се присъединят към нас
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/72585
Ние извършваме наше видео заснимане, но напоследък идват професионални снимачни екипи от известни студия към рекламни агенции, които са наети от самите общини, които организират фестивалите, а това увеличава възможността за по-голяма известност на участниците в нашите редици. 
Надяваме се, че ще ви е любопитно да видите два кратки клипа с религиозните обреди на Циркус Максимус, посветени на сцени възстановяващи религиозни обреди освещаването на щандартите ни, които са изработени само от естествени материали като: бронз, месинг, желязо, дърво и лен, което се отнася и цялостното ни оборудване.
http://www.youtube.com/watch?v=JXrZ-selgWg&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=UiTCVcwXHWA&sns=fb
Забелязвате, че ние не робуваме на клишетата и стереотипите, които са се наложили от филмовите продукции, като се стремим да пресъздадем римските легиони позиционирани и действащи в югоизточните части на нашият древен свят

Мнението беше редактирано от Данчо Колчев на 19.02.14 11:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1