Общи въпроси относно храненето ми.

Здравейте,
Ще започвам постепенно да си изграждам хранителен режим, казвам постепенно, защото нямам волята да започна наведнъж. Доста неща четох по въпроса и в главата ми е каша, затова ще нахвърля няколко въпроса. На 16 съм, висок съм 180, тежа 56 кг и имам нисък процент подкожни мазнини. Целта ми е да покачвам ММ, разбира се.Няма да следвам някаква програма или схема, но ще гледам да спазвам основните правила.
Ще имам 4 главни яденета, като ще гледам да са около 8-9 сутрин, 12-13 на обяд, 4-5 следобяд и вечерта в 8/9. Ако чувствам глад, може да ги увелича на 5. Всяко следващо ядене ще намалявам въглехидратите, така вечерта ще консумирам най-малко, докато на закуска или обяд ще са най-много. Ще тренирам следобяд, след следобедната закуска. Сега се сетих, че четох някъде, че не е препоръчително да приемам много въглехидрати преди тренировка, какво мислите вие? Ако е така, то може преди следобедната закуска да тренирам. Ще започна на точки да пиша, за да е по-лесно.
1.Четох, че ако в едно ядене се смесват въглехидрати, мазнини и белтъци, то те се усвояват много бавно, или това важи, само ако са много? Или просто е строго индивидуално, зависи изцяло от тялото ми?
2.Така и не разбрах дали прости или сложни въглехидрати трябва да приемам преди тренировка? Има противоречиви мнения и по това..
3.Пак за въглехидратите въпрос - трябва да ям сложни и бавни през деня, и микс от прост/сложен и бърз за след тренировка. Така ли е?
4.Мляко с какао е много добра напитка след тренировка..
5.Соята съдържа фитоестрогени, но някои казват, че не може да има животински хормони в нея. Знам, че соята е много добър продукт, но не знам дали да я консумирам.
Имам много да експериментирам и тепърва ще научавам от какво и кога се нуждае тялото ми, но това са едни от най-простите правила и вие може да ми спестите доста време :)

Темата беше редактирана от Кристиян Дончев на 28.12.11 20:46.

28.12.11
22:11

По-добре си яж по много въглехидрати на всяко хранане, за да качваш по-бързо. И за това, че преди тренировка, не ти трябват въглехидрати не е вярно - напротив, тогава ти трябват най-много :)

Мерси за бързия отговор. +1 изяснено нещо. Остават още няколко :Д

28.12.11
23:20

Преди тренировка - сложни въглехидрати и микс от прост/сложен  след тренировка.
Мляко с какао за след тренировка  е много добре.

Мнението беше редактирано от Baileys Cocktails на 28.12.11 23:27.

Защо точно с какао?  Само млякото заради белтъка, но той даже се разгражда бавно, като казеина, а на мен след тренировка ми трябва белтък, който се разгражда бързо.

29.12.11
00:45

Може да пробваш шейк от банан и прясно мляко и да сложиш малко протеин или пробвай така банан, мляко, какао (мед или захар - с какаото)( Какаото с прясно мляко съдържа  пропорция от въглехидрати и протеини, необходими за презареждането на изтощените мускули).
Интересно ми е защо да не приемаш соя на какво ще ти навреди? Соята забавя или предпазва от увреждане на бъбреците и помага при хора с проблеми с бъбреците също понижава холестерола и укрепва имунната система и доста още неща.Соята също има и по-високо съдържание на аминокиселината L-аргинин тъкаче не ти пречи нещо да не хапваш соя.

Мнението беше редактирано от Baileys Cocktails на 29.12.11 01:16.

Еми за соята съм чел доста лоши неща и не съм сигурен на кой и какво да вярвам. Ето един пример - http://intentblog.com/10-reasons-why-you-should-not-eat-soy/ Доста съм раздвоен за соята. Ако ще ползвам, то ще е по-скоро соев сос или нещо подобно.

29.12.11
01:39

Тук говорим за въпрос на избор, първо и второ за умерена консумация но най-добре сам си прецени :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1