21.12.11
19:56
Здравейте!
Искам вече да се захване сериозно с здравословно хранене и ако можете да ми помогнете с това.Тренирам от около година и нещо,но резултатите не са кой знае колко големи,защото през това време не съм се хранил достатъчно добре,но и не съм ял само боклуци.Тренирам по 3 пъти седмично и някой път +още някое бягане правя.
Калориите които трябва да приемам,за да качвам ми се получиха 3050,при 69 килограма и 178см височина.На 19 години съм.
Въглехидратите(50%)-381/Протеин(30%)-228/Мазнини(20%)-67.Мисля обаче да намаля протеина за сметка на мазнините,защото ми се вижда доста,а и парите не са бол.
Хранителен режим:
3яйца+100г макарони
100г фъстъци
1 свинска пържоло(100г)+200г ориз
2 яйца+30г фъстъци
1 свинска пържова(100г)+200г ориз
150г извара
До тук се получи 162в/150п/85м/
Не съм написал часовете и какво ядене се пада,защото не мога да съм сигурен кога ще ям,но ще гледам да са през 3 часа.
21.12.11
21:57
протеина ти не е толкова колкото си мислиш не брой този от ядки , макарони и др , а само този от животински източници
22.12.11
11:15
протеина ти не е толкова колкото си мислиш не брой този от ядки , макарони и др , а само този от животински източници
Защо да не ги броя не могат да се усвоят ли ?
Режимът не е лош, дано не ти писне от едни и същи неща. Можеш да увеличиш мазнините (сирене, масло, зехтин и т.н.). Тежко трениране и резултатите трябва да почнат да идват.
Успех!
И на мен ми допада режима. Надявам се си включил сурови зеленчуците по дефолт и тях може да не ги броиш наистина. Но всичко останало се брои. Включително протеина от растителен или млечен произход. Все едно вегетарианците да приемат 0 гр. протеин.
Успех :)
22.12.11
23:32
@Витан-Еми не мисля,че ще писне от режима поне отначало,може само от това,че ще трябва постоянно да си готвя,ама няма начин.Иначе бях забравил да напиша,че обичам и ям доста сирене.
@Anelia-Не бях включвал в сметките зеленчуци,но ще добавя.
Ако имате още някакави съвети са добре дошли.
Интересно как изчисли,че въглехидратите са ти 160гр??Не съм ти изчислявал и калориите ,но за инфо 100 гр ориз е около 350-370 Ккал,и съдържа 70-80гр въглехидрат(в зависимост от вида ориз),а ти ядеш 400 гр ориз дневно,а отделно имаш и макарони.Преизчесли си сметките:) А протеина от всичко се брои,но като цяло само от животинските продукти(месо,мляко,яйца) е важен,защото съдържа всички есенциални нутриенти,а белтъците от ядки и зеленчуци са непълноценни-защото не съдържат целия набор от необходими аминокиселини:)
Поздрави
Мнението беше редактирано от For Lert на 23.12.11 22:36.
24.12.11
10:37
Еми как съм го изчислил според теб.Като гледам ти ми даваш стойността на ориза в суров вид,а аз в сготвен.
Ами като цяло ,като кажеш 100гр нещо се разбира в сурово състояние,а не видях някъде да си уточнил,че говориш за сварен...
28.12.11
23:27
Фор Лерт Ти ял ли си суров ориз?
Да,ял съм.И на теб ще ти обясня ,защото изглежда и на теб не ти е особено ясно- където имаш 100грама продукт се разбира в сурово състояние,ако предварително не е обосновано(варено,печено,задушено).Както за месото,така и за ориза,така и за картофите,така и за спагетите,както и за всичко останало.Ама кво съм тръгнал на вас да ви обяснявам...Айде много Ви здраве
Мнението беше редактирано от For Lert на 29.12.11 10:11.