27.12.11
08:46
Здравейте и весели празници на форумците.Преди седмица признавам се малко претоварих с мъртвата тяга, вследствие на което получих предколеден подарък - разкъсани мускулни влакна.Понеже съм свикнал да се съмнявам...а доктора някак си много набързо ме претупа, възможно ли е час и половина след въпросната мъртва тяга, когато вече бях у нас и точно стъпнах в душ кабината да се разкъсат влакната?Усетих нещо като схващане, помислих го за крапма, от топлия душ болката отшумя, на сутринта имах сериозни болки, но като се поразгрях и отмина.Следващия 4-5 дена болката беше пренебрежима, докато не се влоши преди 2 дни.По-важния въпрос всъщност ми е дали мога да продължа с фитнеса като избягвам упражнения натоварващи краката, защото доктора ми даваше 7 болнични в пълен покой...ама с вериги да ме вържат повече от 1 не мога да издържа.Рецептата му състояща се от разтворим аспирин и “някакво мазило” ме кара да се чувствам специален :D някакви идеи за лекарства?Даже и на бачкане си ходя...наистина ли изисква пълен покой или е достатъчно да се пазя?
Нещо не мога да разбера, за скъсан прасец ли говориш? Ако е за това, не мислия че ти е скъсан :)
27.12.11
18:28
Така е, мъдростта е да се изразяваш кратко и ясно, но на мен не ми е присъща все още.Скъсани мускулни влакна на прасеца, прекалих с мъртвата тяга...а не я бях правил от години.
Аз по скоро го разбирам като претоварване и схващане .. Случвало ми се е подобно нещо след спорт да се натоваря , схваша се единя прасец и боли 1 седмица , като последните дни болката е по-тъпа . Но баш за разкъсване не мисля
Случайно да ти е изписал да се мажеш с ‘‘Deep Relief ‘’ ?
и все пак по удачно е ако е разкъсване както ти викаш , да се случи по време на изпълнението на тягата , а не след като се прибереш .. тука нещо не се връзва
Мнението беше редактирано от RinGo на 27.12.11 23:39.
29.12.11
15:39
Не съм травматолог, за да знам кога се получава, но има логика в казаното от теб.А дали не е възможно да съм го получил тогава, но поради загретия мускул да не съм го усетил?То инцидента в банята стана около час и нещо след тягата.Отначало го помислих за крампа, но вече десетина дена продължава...прасеца ми се е уголемил (хехе само след една мъртва тяга) спрямо другия, без оток или видима подутина.Изкарах един ден без почти никакво движение и вече съм по-добре, мисля че до 3-4 дена ще отпадне и досадното куцане...а сега е време за фитнес :D смятам “проблема” ми за решен, тъй че благодаря за отговорите :)