Какво мислите за моя първи стак?

DA

29.12.11
14:36

Здравейте, искам да ви попитам какво мислите за стак-а, когото направих. Първо малко информация за мен. На 18 години съм висок 178 и тежа между 67 и 69кг (не съм се теглел на скоро). Тренирам от 1 година, а се храня както трябва от 10 месеца, за които качих  близо 20кг и пораснах с 10 см височина. Хранителният ми режим е ВМ-НВХ. Та ето и какво си накупих:
1. Pink Magic на USP Labs - пия го както е по разписание.
2. Jack3d - преди тренировка.
3. Syntha 6 - след тренировка.
4. iFore Creaplex Monohidrate - смесен с матрицата след тренировка.
5. PHD HT+ - след ставане от сън.

Сега се чудя какви аминокиселини да взема и дали изобщо да взимам? Кои са най-добрият избор според вас? Също така направил ли съм правилният избор с добавки? Има ли още нещо, което трябва да добавя?

Pink Magic - напълно излишен.
Jack3d - напълно излишен.
Протеините - един е достатъчен.
След като парите видимо не са проблем за теб - ВСАА в ефективни дози по време на тренировка.

DA

29.12.11
15:29

Да бе, проблем си са. Просто имах спестявания и надали ще повторя да направя такъв стак. Би ли се аргументирал защо Джак и Меджика са излишни? Също на коя марка би ми препоръчал БЦАА-то?

29.12.11
15:51

Като имаш спестявания не значи,че трябва да ги харчиш за глупости ;) За тези пари можеш да си вземеш,къде,къде по смислени неща,които ще ти бъдат в пъти по-полезни *дали добавки или храна,ти си решаваш* :]
Темата е трябвало да я пуснеш преди да си вземеш нещата.

DA

29.12.11
16:06

Трябваше, но се вслушах в съветите на грешни хора и така се случи. Скоро ще започна да ги употребявам и да се надяваме, че всичко ще мине по вода и дано да има ефект. Въпросите за БЦАА-то и допълването на стака си остават.

Мнението беше редактирано от dassdas asdasdas на 29.12.11 16:07.

DA

29.12.11
16:07

А и също някой пробвал ли го е пинк меджик-а? Нека да каже какво му е мнението...

казано от Димитър Темелков на 29.12.11, 15:29:

Да бе, проблем си са. Просто имах спестявания и надали ще повторя да направя такъв стак. Би ли се аргументирал защо Джак и Меджика са излишни? Също на коя марка би ми препоръчал БЦАА-то?

След като са парите са фактор, беше разумно да обмислиш по-добре нещата. Смяташ ли, че на твоята възраст имаш НУЖДА от продукт, стимулиращ тестостерона? Страхувам се, че нито имаш нужда, нито ще усетиш реална полза от ‘розовата магийка’ - хормоните (включително тестостеронът) бушуват така или иначе в организма ти. Jack3d е силен енергетик и не е особено препоръчително да се приема от хора на твоята възраст, нямаш НУЖДА от изнасилване на нервната система. Какво всъщност очакваш от Jack3d? Той ли трябва да ти даде силата и желанието за тренировка? Той ли ще накара мускулатурата ти да порасне? Та... храни се добре, спи качествено и достатъчно, тренирай правилно и аз лично те уверявам, че няма да имаш нужда от предтренировъчен стимулант. Един протеин ти е достатъчен, ако се храниш добре - избираш го според спецификата на храненето си. Колкото до ВСАА - без колебание препоръчвам BCAA Blast на Pure Nutrition или Xtend на Scivation.

Тази комбинация от добавки далеч не е оправдана за твоята възраст, тренировъчен опит и спортни цели. Преди много време един прочут и много истински герой на Алеко е казал: “Имал си бол пари, платил си...”. :)

29.12.11
17:26

Типично по български, ти питаш, те ти обяснява колко си тъп...

Нито една от добавките не е излишна, момчето с много хранене и тренировки ще остане страшно доволен.

Който не е пробвал добавките да се въздържи от коментар.

Fitness Freak, тъй като видимо нивото на знанията ни не е достатъчно високо, моля, аргументирай приемането на Pink Magic и Jack3d в този случай. Ще е полезно за целия форум. Ще е полезно да разкажеш и собствените си впечатления от тези продукти, след като останалите говорим наизуст. Благодаря предварително.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.12.11 17:32.

29.12.11
17:40

Човек,който си е взел 21232 вида добавки не мисля,че има нужда да пита дали избора му е правилен и то, след като са закупени вече. . .Би трябвало да има някакви познания,за да вземе такова решение.От написаното до тук съдя,че няма.
И да,не е правилен. . . Кольо го каза много точно.

Миналата година ползвах продукта и не усетих абсолютно нищо - за Пинк Меджик става въпрос.
Джак3д е добър продукт, но в случая е излишен

DA

29.12.11
17:43

Първо искам да благодаря за отделеното внимание и бързите отговори. Силно се надявам от цялата тая история да има положителен ефект. Все още чакам Меджика да пристигне от САЩ и когато това стане ще направя дневник във форума с храненето, тренировките и добавките. Кольо да ти кажа аз се колебая между Xtend-a и Modern BCAA. Ушким 8:1:1, стимулирали mTOR и т.н. От друга страна Xtend са по-евтини и доста хора са доволни от тях. Много се двоумя и се чудя на кои да кои да заложа. Смятам да ги пия само в тренировъчни дни, икономия майка. Още веднъж благодаря :)

казано от Димитър Темелков на 29.12.11, 17:43:

Кольо да ти кажа аз се колебая между Xtend-a и Modern BCAA. Ушким 8:1:1, стимулирали mTOR и т.н. От друга страна Xtend са по-евтини и доста хора са доволни от тях. Много се двоумя и се чудя на кои да кои да заложа. Смятам да ги пия само в тренировъчни дни, икономия майка. Още веднъж благодаря :)

Modern BCAA е чудесен аминокиселинен продукт, в това съмнение няма, но със сигурност не е така вълшебен, както го описват USPLabs. Моите впечатления от него не са различни от впечатленията ми от Xtend и на фона на това определящият фактор става цената. Xtend е също отличен продукт, но ти предлагам да обмислиш и другия вариант, който ти предложих. Да, формулата на Xtend съдържа 1 съставка повече в сравнение с BCAA Blast - цитрулин малат. Не мисля, обаче, че този 1 g цитрулин малат ще ти донесе някаква особена допълнителна полза - твърде малко е това количество. Глутаминът и в двата продукта е твърде далеч от работещите дози. По тази причина ти предложих да избираш между Xtend и BCAA Blast.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.12.11 17:59.

29.12.11
17:55

Xtend-а обаче гледай да е старата формула :) На новата цената е неоправдано по-висока,а и няма добри отзиви за момента.

DA

29.12.11
18:43

Мисля да заложа на Xtend, все пак е и по-евтино и са признат продукт в bodybuilding.com. Колко гр. е мерителната лъжица, за да си направя сметка голямата опаковка за колко тренировки ще ми стигне. И може ли примерно да приемам 2 лъжици само по време на тренировка или за максимален ефект е по-добре и 2 след нея смесени със Синтата?

казано от Димитър Темелков на 29.12.11, 18:43:

Колко гр. е мерителната лъжица, за да си направя сметка голямата опаковка за колко тренировки ще ми стигне. И може ли примерно да приемам 2 лъжици само по време на тренировка или за максимален ефект е по-добре и 2 след нея смесени със Синтата?

Отиваш на този сайт и виждаш една доза колко мерителни лъжици е... хайде да не се питаме как е малкото име на Христо Стоичков. :) В моите очи работещите дози ВСАА започват от 15 g нататък...

DA

29.12.11
19:09

1 доза (2 мерителни лъжици) е 11 g. Аз ще приемам 1 доза по време на тренировка и 1 след нея. Няма да е проблем нали? Или трябва наведнъж да са повече от 15 g? Също имам един друг въпрос, който е извън темата. Във Фейсбук ме добави човек, който продава добавките на по-ниска цена, но няма легитимиран онлайн магазин. До колко може да се вярва на този човек и на качеството на добавките, които предлага? Дали не са някакви фалшификати?

29.12.11
19:12

Изобщо не ти трябват хранителни добавки. Опитай се да качиш още 10 кг. само с храна.

29.12.11
19:13

Защо си избрал матрица след тренировка??
@Кольо ,то 2 дози екстенд така или иначе излизат 26 грама (13 грама дозата пише) :)

DA

29.12.11
19:21

Честно казано възстановява ме много по-добре. Първо си купих матрицата и останах супер доволен от нея и после реших, че от суроватката ще съм още по-доволен, а матрицата може да е пия сутрин като ставам от сън или преди лягане. Да, ама не PHD HT+ изобщо не го усещам след тренировка и  на другия ден целия съм в мускулна треска. За това реших така :). Imam Ime качих 20 кг за 10 месеца само с храна, мисля че съм подготвен и за добавки, друг е въпроса, че малко прибързах с тези, но здраве да е. За друг път ще знам :)

казано от Teen Power на 29.12.11, 19:13:

@Кольо ,то 2 дози екстенд така или иначе излизат 26 грама (13 грама дозата пише) :)

1 доза Xtend (със старата формула) е 11 g (2 мерителни лъжици), от които ВСАА са 7 g. Съответно в 2 дози от този продукт има 14 g BCAA. В интерес на истината при различните вкусове 1 доза Xtend има различно тегло, заради теглото на овкусителите, предполагам. Ако трябва да сме точни, 13 g е 1 доза Xtend, но с новата формула, която има допълнителни компоненти спрямо старата, за която говорим.

казано от Димитър Темелков на 29.12.11, 19:09:

1 доза (2 мерителни лъжици) е 11 g. Аз ще приемам 1 доза по време на тренировка и 1 след нея. Няма да е проблем нали? Или трябва наведнъж да са повече от 15 g?

В 1 доза Xtend има 7 g ВСАА... ама чак проблем не виждам де. :)

казано от Димитър Темелков на 29.12.11, 19:09:

Също имам един друг въпрос, който е извън темата. Във Фейсбук ме добави човек, който продава добавките на по-ниска цена, но няма легитимиран онлайн магазин. До колко може да се вярва на този човек и на качеството на добавките, които предлага? Дали не са някакви фалшификати?

Абсурдно висок риск от некачествено стока.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.12.11 19:33.

29.12.11
20:12

Не знам..Просто го казвам,защото съм си взел една кутия голяма и пише,че дозата е 13 грама.
От старите трябва да е обаче :Д

казано от Teen Power на 29.12.11, 20:12:

Просто го казвам,защото съм си взел една кутия голяма и пише, че дозата е 13 грама.

Така де, но кой е твоят вкус? ;)
1 доза Диня е 11.3 g, 1 доза Ябълка е 13 g, 1 доза Лимон е 14 g и т.н.
Във всички случаи активните съставки са в едно и също количество.
(аз не бях много точен в предишното си мнение)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.12.11 20:32.

29.12.11
20:39

Ябълка 1170 грама голямата :Д

30.12.11
00:20

Единственият излишен продукт за мен е Pink Magic, заради годините. Иначе изобщо не е лош, чел съм много положителни отзиви за него из чуждите форуми, но главно от хора над 25 години.

DA

30.12.11
10:54

Как мислите по-добре ли ще е ако смеся Syntha и  PHD HT+ след тренировка и сутрин отново PHD? Също дозите в Modern BCAA са 35, а тези в Xtend 45 май си излиза по на сметка модерна?

казано от Димитър Темелков на 30.12.11, 10:54:

Как мислите по-добре ли ще е ако смеся Syntha и  PHD HT+ след тренировка и сутрин отново PHD?

Каква е идеята на тази гимнастика и в какво съотношение мислиш да ги смесваш?

казано от Димитър Темелков на 30.12.11, 10:54:

Също дозите в Modern BCAA са 35, а тези в Xtend 45 май си излиза по на сметка модерна?

USPLabs Modern BCAA - 35 дози по 10 g (тези 10 g включват ВСАА + глутамин, но не е ясно колко точно е този глутамин)
Scivation Xtend - 45 дози по 14 g ВСАА (към това получаваш и 5 g глутамин)
Как смяташ - не знам... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.12.11 11:05.

DA

30.12.11
16:34

За да се вдигне нивото на протеин след тренировка и следователно да се възстановявам по-добре. Смятам  по една доза и от 2те. 10 гр. от които не всички са БЦАА така ли? А в Xtend 14 BCAA и 5 глутамин? Според теб има ли смисъл от подобно нещо като смесване на протеините?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1