Тренировка за гърди

Колеги искам да ви попитам понеже започнах да тренирам по-големите мускулни групи по отделно и днес след тренировката за гърди усетих че бицепса ми доста се е по напомпал а не съм тренирал друго освен гърди. Тренировката ми е следната : 1. Лег / 2. Полу-лег / 3. Обратен лег / 4. Пек-дек,сериите и повторенията са 3-4 серии по 12-15 повторения. Нормално ли е бицепса да се напомпва или не изпълнявам правилно упражненията ? И другия ми въпрос е задължително ли е обратният лег за гърди-те или може и без него понеже прекалено много ми натоварва кръста. Долната част на гърдите ще се очертае ли и без обратен лег или не може да мине без това упражнение.

29.12.11
22:02

Не се занимавай с обратната лежанка , а почвай да праиш кофи .
Иначе е нормално да ти се напомпи най-вече трицепса.

Мнението беше редактирано от RinGo на 29.12.11 23:18.

казано от RinGo на 29.12.11, 22:02:

Не се занимавай с обратната лежанка , а почвай да праиш кофи .
Иначе е нормално да ти се напомни най-вече трицепса.

Ами проблема с кофичките е че аз всъщност си тренирам в къщи. Имам си пейка дето има няколко нива на нагласяне (лег,полу-лег,обратен наклон ....) и си взех тежести и така щото иначе няма време след работа кога да ходя ... Кофички правя за трицепс на пейка (краката и рацете са на едно ниво и спускаш тялото) ....

29.12.11
22:24

Да,това са полукофичките .. Импровизирай !! Например може да правиш кофи между бюро/плот/маса или столове .. Но полукофичките на пейка не могат да се мерят с класическите кофи :)
Е ако наистина няма къде да ги правиш , прави си наклонената лежанка , ама лично аз не съм и фен !

Мнението беше редактирано от RinGo на 29.12.11 22:25.

29.12.11
22:29

Полукофичките са си класическо упражнение за трицепс не го бутай при гърдите файда няма

Да това е идея,ще намеря някакъв начин,значи казваш че е нормално бицепса да се напомпва...аз преместих тренировката за бицепс след тази за гръб защото по принцип бяха така : Гърди,бицепс,гръб,трицепс,рамо и трапец,корем и пред мишница. Сега разместих трицепса и бицепса за да може бицепса да почине малко а да не се натоварва 2 дена подред,има ли смисъл ? А и другото което исках да попитам е за гърди по-добре да наблягам на килограми или по-добре да наблягам на повторения като горе долу целя релеф и малко маса

29.12.11
22:50

1. За мене варианта бицепса да е с гърба е по-удачен !
2. Като видя някой да не е включил крака в програмата си , ми призлява.
3. Целиш релеф и малко маса .. Е нема такоз животно .. Тука вече гледаш режима (хранителния) и си тренираш повторенията или като за сила , или като за маса , или като за релеф .. Както ядеш , така и ще тренираш

Мнението беше редактирано от RinGo на 29.12.11 22:51.

Крака не съм включил защото просто си тичам за тях,мисля че е достатъчно пак и е трудно да правиш крака вкъщи с 2 дъмбела и 1 лост които даже няма как да си сложиш на раменете ако го натовариш достатъчно че да помпаш краката ... А иначе аз не ги тренирам заедно гръб и бицепс а просто преместих тренировката на бицепса да не е след тази за гърдите за да има ден,два,три почивка защото ако тренирам гърди днес и бицепс утре,демек бицепса се товари 2 дена подред и реших че не е много рентабилно ... иначе тренирам всички мускулни групи по отделно,само трапеца и рамото са заедно защото повдигането за трапец доста разгрява рамото пак и го напомпва добре.

Абе тренировката за гърди не натоварва бицепса (прочети малко теми във форума), проблема ти според мен е в пек-дека сигурно защото згъваш лактите при събирането на ръцете. Виж дали наистина е така и ако отговора е да то тогава научи техниката за изпълнение.

29.12.11
23:16

Още много имаш да четеш за тренировките. Това да се помпи бицепса при тренировка за гърди не е нормално, на този етап ти е рано за сплитове където всяка група се тренира отделно аз все още си карам на 3дневен сплит например. Надявам се не почваш да правиш трапеца преди рамото.
При гърдите обратния лег не ти е толкова важен в повечето случаи горните гърди изостават.

казано от Христо Веселинов на 29.12.11, 23:13:

Абе тренировката за гърди не натоварва бицепса (прочети малко теми във форума), проблема ти според мен е в пек-дека сигурно защото згъваш лактите при събирането на ръцете. Виж дали наистина е така и ако отговора е да то тогава научи техниката за изпълнение.

Не е така защото днес не съм правил пек-дек а само 3-те лег-а ... сигурно става така понеже наблягам на тежестта и съответно най-вероятно не го изпълнявам правилно упражнението ... Предложете ми някаква програма като вземете на предвид това че си тренирам вкъщи и нямам уреди като скрипец,смит машина и т.н. ...

30.12.11
00:10

и аз ти препоръчвам
лег, полулег , кофи , флайс най - добрите упражнения за гърди....

30.12.11
08:38

Обратният лег можеш да го оставиш. Долните гърди се товарят предоволно и само от хоризонталния.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1