28.12.2011:
13;45 - омлет от 3 яйца (145гр) + 20гр кашкавал + 15гр сирене + 10гр суджук
17;20 - 100мл прясно мляко с нескафе
20;00 - около 200гр пиле на грил + 3 домашни кисели краставички
22;20 - 100гр. домашно кисело мляко + 80гр. извара + ½с.л. ленено семе + 3 маслини + малко пилешко.
През деня - отново ядки микс - бланширани бадеми, кашу, лешници, орехи.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 1x Primaforce Leen Green.
Тренировка:
Крака и корем
1. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Плие - 3х12,10,8
3. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
4. Глутелус ритник - 3х12,10,8 повторения
5. http://vbox7.com/play:9a1eb8ea .
Имах намерение днес да не прекалявам с храната. Е, не се получи. Всичко беше екстра, но с ядките пак прекалих. (dull)
Мислих да направя още една тренировка, но нещо ми беше замаяно и не ми се тренираше хич.
След като се премерих сутринта, цял ден си мисля за въпросните 3 килограма, които съм качила и честно казано съм леко разочарована. Не очаквах за 3 дни и особено приемайки Cheater’s relief да кача толкова. Явно тия хапченца не са толкова чудотворни. :D
Утре пак ще се катеря към планината. Надявам се този път да няма такива проблеми и да си откарам цял ден. Днес имам приятна мускулна треска по целите крака, но след утрешния ден се надявам в петък да е още по-жестока. (sun)
29.12.11
08:59
казано от Petqq на 28.12.11, 22:47:
28.12.2011:
След като се премерих сутринта, цял ден си мисля за въпросните 3 килограма, които съм качила и честно казано съм леко разочарована. Не очаквах за 3 дни и особено приемайки Cheater’s relief да кача толкова. Явно тия хапченца не са толкова чудотворни. :D
(sun)
Не ги мисли тези килограми, във всеки случай не са изцяло мазнини. Една проста сметка - за да бъдат мазнини за 3 дни трябва да си изяла над 27 000 калории над ОКБ-то ти. ;) Изяла ли си ? Едва ли. Най-вероятно е свързано с повечето въглехидрати приети.
Повече просто не си давай парите за карбс и фат блокери.
Здравей,мога ли да те попитам за това Cheater’s relief?От колко време го взимаш и усещаш ли някаква промяна или ефект? :) .Аз никога не съм взимала някакви добавки,но все ми се ще с нещо да си помогна :) .А относно тези 3 кг,по мое мнение въобще не трябва да ти правят впечатление,по-вероятно да си задържала повече вода от повечкото въглехидрати и скоро няма да ги има :)
@Мила ‘‘Mon coeur’‘, права си. Не ми се вярва да съм погълнала чак толкова много калории, така че в близките дни ще чакам да изчезнат поне малка част от тези килограми. И да, повече няма да си давам парите за блокери, сама се убедих, че няма смисъл. :)
@desislava Aleksieva, Cheater’s relief има за цел да блокира част от приетите мазнини и въглехидрати и да попречи на усвояването им. Не се препоръчва да се приема редовно, аз го пиех 2-3 дни по коледните празници, но резултат не видях. Имах големи надежди, но както казах - 3 кг в повече. :)
29.12.2011:
08;40 - 150гр домашно кисело мляко + 40гр овесени ядки + 5гр протеин + 1 бонбон Рафаело
12;20 - 2 филии + 20гр кашкавал + 35гр пушено свинско филе
18;00 - 200гр пиле на грил + 2 домашни корнишона
18;40 - 100гр прясно мляко + нескафе
19;20 - синьо сирене + свинска пастърма
22;00 - 100гр. домашно кисело мляко + 80гр. извара + ½с.л. ленено семе + 3 маслини
И пак ядки микс и стафиди.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 1 x Primaforce Leen Green.
Тренировка: почивка.
Цялото тяло ме боли от сноуборда днес. Пистата беше доволно замръзнала и падането ми причини доста болки. :D
Не стана така както го мислех, не откарах целия ден горе. Бяхме за около 3-4 часа, 1 час от които в хижата. (dull)
Състоянието на пистите е ужасно. Лифтовете не работят и пистите не са утъпкани, което прави спирането изключително трудно.
Яденето пак е отвратително. Много калории дойдоха като за нетренировъчен ден, но се надявам, карайки сноуборд да съм изразходила някакви калории. Последно на Нова година ще ям, каквото ми се яде (всъщност няма да имам голям избор, каквото вземат, това ще е) и после почвам една хубава и изчистена ВМ-НВД.
Имам едно въпросче:
Разгледах хранителните режими в сайта и видях, че ВМ-НВД е поставена при хранителните режими за покачване на тегло. Според вас може ли с нея да се чистят мазнини?
казано от Petqq на 30.12.11, 13:30:
Имам едно въпросче:
Разгледах хранителните режими в сайта и видях, че ВМ-НВД е поставена при хранителните режими за покачване на тегло. Според вас може ли с нея да се чистят мазнини?
При мен специално, даже доста успешно върви този процес.
Мнението беше редактирано от Блажка на 30.12.11 13:34.
Благодаря за бързите отзиви!
Щом е подходяща за тази цел, тези дни ще напиша менюто, към което смятам да се придържам и ще се надявам отново да се включите. :)
Лек ден!
30.12.2011:
12;20 - 2 бисквитки БелВита + прясно мляко с нескафе
15;30 - 3 пилешки пифтета (120гр) + домат + 20гр сирене + 2 домашни корнишона + 1 филия хляб + 4 маслини
19;30 - омлет от 3 яйца (155гр) + 20гр кашкавал + 15гр сирене
22;20 - 100гр. домашно кисело мляко + 80гр. извара + ½с.л. ленено семе + 3 маслини.
През деня пак - ядки (лешници, бадеми, кашу), стафиди, и многоо фъстъци.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 2x Primaforce Leen Green.
Тренировка:
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Повдигане на ръцете напред с дъмбелите - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
Мързелив ден като цяло, доста излежаване и бездействие. Ядките пак са доста, нещо нормално. (wait)
Утре най-накрая свършва тази година. :D Ще се събираме с приятели и както казах яденето няма да е на ниво. Не знам дали ще се готви нещо или ще се кара само на колбаси и сладки гадости. Ще има и алкохол.. Ама няма да се ограничавам от нищо, каквото ми се яде, щя ям. :)
И се надявам другата година да не я посрещна с още някой килограм отгоре. :D
Добър последен ден от тази година! :D
Ще напиша менюто, към които смятам да се придържам известно време през следващата година. Може би ще бъде до рождения ми ден (13.02), а след това ако се чувствам добре с този режим, може да го продължа.
- Понеже ставам много рано всяка сутрин, когато съм на училище, деня ми ще започва с 100мл прясно мляко с нескафе (вероятно към 7 часа). Това ще бъде и преди тренировка в тренировъчните дни.
- След тренировка вероятно мога да пийна един шейк.
- Преди да отида на училище (към 11;00-11;30) ще ми бъде същинската закуска - около 150гр месо (свинско(някакво филе)/ пилешко/ телешко/ риба) + 30гр бадеми/ лешници/ фъстъци/ кашу + плод (грейпфрут/киви/мандарина/ябълка/круша/портокал).
- В училище (15;40) ще ям около 50гр бадеми/лешници/фъстъци/ кашу.
- Като се прибера (18;30 - 20;00) сигурно ще си направя омлет от 3 яйца с 20гр кашкавал и 20гр сирене. Мога да прибавя и някакъв суджук/пастърма/филе Елена/шунка.
- Преди лягане ще бъде извара с 3-4 маслини.
Това е, което смятам да ям. Чудя се дали преди тренировка с кафето, мога да продължа да си ям от бисквитките на Престиж, които ям всяка сутрин (по 2-4)? Или ще ми дойдат много въглехидратите като за НВД-ВМ?
Другото, което ме интересува е дали да оставя плода в закуската? И дали тези плодове, които съм написала са най-подходящите в случая?
Ще се радвам, ако някой сподели мнение.
Лек ден на всички! :)
31.12.2011:
11;10 - 110мл прясно мляко с нескафе
11;50 - Тренировка 1
14;00 - капама (свинско, пилешко и кисело зеле) - около 200гр (зелето преобладаваше) + 1 филия хляб + 3 маслини
16;20 - Тренировка 2
18;00 - някакъв сладкиш с локум, яйца, орехи и захар :D
—-
—-
Добавки - 1 x Primaforce Leen Green, Cheaters Relief.
Тренировка:
Тренировка 1 - P90X+ 01 - Interval X Plus
Тренировка 2 - Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. Извивки встрани с дъмбели - 15 повторения
5 кръга от всичко!
Е, това е за тази година. Хубав последен ден, приятни тренировки.
През изминалата година коренно промених начина си на живот и мисля, че в положителна посока. Разбрах колко важен е спорта в моя живот и колко ми харесва да тренирам и да се занимавам с нещо подобно. Изградих поне някакви елементарни хранителни навици.
И за тази промяна искам да благодаря изцяло на хората от бб-теам. Страхотни сте! Радвам се, че попаднах на този сайт. :)
Сега започвам да се оправям и отивам да посрещна 2012 година.
На вас пожелавам една прекрасна и незабравима новогодишна нощ, изпълнена с приятни емоции и неповторими мигове.
Няма да пиша повече глупости, хич не ме бива.
Хайде, догодина пак ще пиша. (sun)
Честита Нова година на всички!
Пожелавам ви много здраве, щастие, късмет, спортни успехи и всичко, което си пожелаете да ви се сбъдне. :)
Ще обобщя накратко днешния и вчерашния ден:
Посрещането на Новата година беше доста приятно, имаше многооо пиене, ядене на всякакви глупости от сорта на луканка, руска салата, снежанка, баница, бирени фъстъци, бял хляб... Може и да има още нещо, но в момента не се сещам.
Днес положението също е доста зле - реших да не се лишавам от нищо и да ям каквото ми се яде, така че закуската беше изцяло от сладки гадости, в доволни количества, след малко ще ям пак от сладкиша от вчера, но поне вечерята ще гледам да е нещо свястно - вероятно свинско.
Не съжалявам за нищо от днес или от вчера. Мисля, че манията ми по килограмите е напълно излишна. През новата година ще се стягам и ще престана да мисля за тия глупости. Важно е какво виждам в огледалото. :)
От баницата ми се падна, че мързела ми ще ме напуска, така че се надявам да има повече и по-пълноценни тренировки. (grin)
Утре ще обиколя по Женският пазар за ядки и вероятно ще започвам режима.
Май това е всичко. Лек ден. :)
казано от Petqq на 01.01.12, 16:25:
Не съжалявам за нищо от днес или от вчера. Мисля, че манията ми по килограмите е напълно излишна. През новата година ще се стягам и ще престана да мисля за тия глупости. Важно е какво виждам в огледалото. :)
Радвам се, че си получила просветление в новогодишната нощ. Ако някога забравиш това, ще ти го напомним през годината!
Здраве и щастие на теб и твоите близки!
Благодаря, Анелия! (sun)
Дойде времето да се осъзная и да спра да мисля като дете. Но това го мисля сега, ще видим как ще е занапред. :)
Страхотен ден, целия го прекарах в леглото, лежейки, мързелувайки и тъпчейки се с всякакви “здравословни” неща. Ама си беше приятно. :D
Както казах, вечерята беше друсано свинско, а след обяд ядох от сладкиша и от някакъв друг сладкиш, който баба ми беше пратила. Страшен кеф. :D
02.01.2012:
08;00 - Тренировка
09;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
10;00 - 95гр друсано свинско от бут + 30гр фъстъци
18;00 - омлет от 3 яйца + 20гр кашкавал + 20гр сирене + 50гр филе Елена
22;20 - 100гр. домашно кисело мляко + 80гр. извара + ½с.л. ленено семе + 3 маслини.
През деня - не много бадеми и фъстъци.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 2х Primaforce Leen Green.
Тренировка:
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @2,5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 15кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 15кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения.
Почнах режима. Доволна съм от закуската, държеше ме сита доста време. :)
Днес отидох и до Женският пазар, ама за съжаление работеше само една сергия с ядки, на която имаше само бадеми. Взех си 500гр, но ми се струват леко странни? Не ми харесват особено.
Утре смятам да отида пак до там да си взема и кашу, някой да има идея на каква цена е и как е вкуса му?
Кашуто е много вкусно,но за разлика от повечето ядки количеството му въглехидрати са двойно повече в 100гр.
казано от brusakch на 02.01.12, 21:27:
Кашуто е много вкусно,но за разлика от повечето ядки количеството му въглехидрати са двойно повече в 100гр.
Т.е. няма да е подходящо за моя режим?
Бях се ориентирала към кашуто, защото се стремя да не минавам определени калории, а то е по-малко калорично от другите ядки.
Най-добре разгледай хранителните стойности на ядките и сама си прецени,които ще те устройват най-добре от към вкус и финанси.Аз бих избрал бадеми.
02.01.12
21:53
Вие сте лоши хора... таман тука нещо сякаш по принцип се получи така, че момичето взе да не се вманиачава толкова много и вие сега я карате да търси 1час хранителните стойности на ядките и прочие (dull)
Еее, Кристиянчо, няма да се вманиачавам вече, нали обещах, просто търся най-доброто. :P
Разглеждала съм стойностите на ядките, но не мога да избера подходящите. Имам възможност да си взема домашни лешници и орехи. Към кои ядки е най-добре да се ориентирам?
казано от Petqq на 02.01.12, 21:24:
Взех си 500гр, но ми се струват леко странни? Не ми харесват особено.
Утре смятам да отида пак до там да си взема и кашу, някой да има идея на каква цена е и как е вкуса му?
Дали не са ти пробутали ядки от кайсия вместо бадеми?
Иначе сурово кашу съм виждал на цени от 14-15 до 17лв за по-изгодно. Е има и по-скъпи. На мен лично ми допада на вкус.
пп: Може да си вземеш орехи. В момента по-тъмните вървят около 10те лева, че даже на места има и по-евтини, а на вкус са си нормални.
пп2: щом имаш орехи може да погледнеш и суровите фъстъци.
Мнението беше редактирано от Fallen на 02.01.12 22:26.
02.01.12
22:28
калифорнийски бадеми? леко по-дребни са и са особени на вкус.
спам
На етикетите по пазара почти винаги пишат “бъларски”, ако говорим за един и същи сорт де. Абе не са лоши на вкус, но на 10 бадеми една ми нагарча, което ме отказва от идеята да си ги купя пак. Може и аз да съм попаднал на кофти партида.
Мнението беше редактирано от Fallen на 02.01.12 22:31.
Бадемите пишеше, че са български, клас II, 9,99лв им беше килограма.
@gips, орехи ще си взема от село, поне за това да ми е сигурно, че е нещо истинско. :)
Утре като ходя до Женския ще си взема 200-300гр кашу да имам, когато ми се дояде и още бадеми. Както казах лешници и орехи от село и това ще са ядките.
Имам още един въпрос. Да добавя ли някой плод към закуската? Като киви, портокал, грейпфрут?
Домашно кисело мляко нямам вече, от магазина не искам да купувам. Мога да си взема от село, но за сега не ми се яде, така че ще почина малко от него. Вечер ще го карам само на извара с маслини от утре.
Т.е. въглехидратите от киселото мляко отпадат, остават само тези от ядките и кафето с прясно мляко, затова се чудя дали да прибавя плод. :)
02.01.12
23:23
Да... киселия плод преди закуска или със закуската спомага за задействането на хранителната система... така знам де :)
Относно орехите, моя съвет е да внимаваш с тях, особено в тренировъчни дни. Бадеми, кашу - приемливо, но имай предвид, че при ореха и лешника % мазнини надвишава 60%.
Знаеш, че резултатите ти по време на тренировка зависят много от това, какво си ял преди това.
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.01.12 11:00.
@Skoge, при режима, който съм избрала не е ли препоръчително да се приемат продукти с масленост над 60%?
Относно яденето преди тренировка, аз предпочитам да тренирам на гладно, така че преди тренировка го карам главно на кафе с 100мл прясно мляко.
Преди малко отново се измерих. Хич не съм доволна, килограмите пак са си толкова, премерих и талията и е +2см. На други места не съм се мерила, че щеше да ме хване още повече яд.
Възможно ли е голяма част от яденето през празниците да се е натрупало като мазнини, от които да се притеснявам? :(
Петя, и аз предпочитам да тренирам на гладно ( рядко се случва за съжаление), сутрин, просто обърнах внимание на времето през деня, когато ще ядеш ядките. И аз ям, особено суровите бадеми... и аз съм на ВМ-НВД, като ВМ... не мога да кажа, че включвам особено много мазнини.
Относно втория въпрос, хмм... чак толкова много да си преяла, пак казвам - не ми се вярва. Аз съм намалила мерските след празниците, но си бях на режим дори и на Нова Година. Вече доста трудно преодолявам психологическата бариера относно какво мога и не мога да си позволя по празниците, затова не си позволих почти нищо извън режима ми :D .
Във всеки случай - ще се възстановиш бързо, сигурна съм в теб ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.01.12 12:44.
Здравей! Искам да ти кажа аз как си оправих проблема с яката храна на НГ, и не само, че не качих и грам, но даже бях с 1 кг надолу !??!?! Направо съм изумена, и то за трети път, от хапчетата “Calorylight”. Скъпи са, не трябва да се пият редовно, само в такива големи чийт дни. Ест, единия кг бавно и славно си го връщам, но не го надминавам :)
Има един 100% сигурен начин да не дебелеете по празниците.
Не се тъпчете като за последно ;)
казано от Petqq на 03.01.12, 12:10:
Възможно ли е голяма част от яденето през празниците да се е натрупало като мазнини, от които да се притеснявам? :(
Според мен, по-вероятно е да си задържала повечко вода, отколкото да си се “омазнила” качествено :)
Иначе и аз се чувствах доста тромава и охранена, особено след новогодишните баници и баклави :) Иии, спретнах си един разтоварващ ден(02.01.2012) с лека(за мен) храна и повече чайчета, и днес даже съм -1 кг., демек съм 59кг. преди закуската.
Така че, няма драма :)
@Katerina Kostadinova, не вярвам вече в тези “вълшебни хапченца”. По време на празниците, уж и аз взимах Cheaters Relief, от който толкова много хора са доволни, но при мен ефекта беше нулев.
@Петко К, абсолютно съгласна съм с теб, но това ми бяха първите празници, от както съм започнала поне да се опитвам да живея здравословно и си позволих да съгреша малко с изкушенията по трапезите. :)
Ще продължавам да си карам на ВМ-НВД и вярвам, че с нея ще се оправят нещата. Не се чувствам толкова подута, колкото когато приемах по около 90-100гр въглехидрати на ден. :)
03.01.2012:
12;00 - 100мл прясно мляко с нескафе
12;30 - Тренировка
14;00 - 130гр грейпфрут
14;40 - 135гр (с.с.) свински котлет на грил тиган + 35гр фъстъци
19;00 - омлет от 3 яйца + 20гр сирене + 20гр кашкавал + 35гр пастърма + 2 домашни корнишона
22;10 - 100гр извара + 3 маслини
през деня - малко ядки (кашу, бадеми, фъстъци).
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 1 х Primaforce Leen Green.
Тренировка: P90M—Upper Middle Lower.
04.01.2012:
12;00 - 100мл прясно мляко с нескафе
12;30 - Тренировка
14;20 - 170гр грейпфрут
14;45 - 195гр (с.с.) свински котлет + 20гр бадеми
19;00 - омлет от 3 яйца + 20гр пълномаслен кашкавал + 15гр сирене + 15гр телешка пастърма
22;00 - 100гр извара + 20гр суджук.
М:В:Б=54:9:33
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 2x Primaforce Leen Green.
Тренировка:
Крака и корем
1. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Плие - 3х12,10,8
3. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
4. Глутелус ритник - 3х12,10,8 повторения
5. http://vbox7.com/play:9a1eb8ea .
Днес през деня не съм яла много ядки, само 2-3 кашута. Доволна съм. (party)
Забелязвам, че страшно много ми харесват леко мазните свински пържолки. Великолепни са. :D
Чудя се дали е проблем, ако ги приготвям на грил тигана с малко соев сос? Дали не стават прекалено мазни?
Някой да предложи по-добър начин за приготвяне, при който да стават вкусни и крехки? :)
Мнението беше редактирано от Petya на 04.01.12 22:28.
05.01.2012:
11;45 - 100мл прясно мляко с нескафе
12;30 - 180гр (с.с.) свински котлет + 30гр фъстъци
18;45 - омлет от 3 яйца (150гр) + 20гр пълномаслен кашкавал + 20гр сирене + 1 домашен корнишон + 25гр телешка пастърма
22;00 - 100гр извара + 20гр суджук.
През деня - 10-15 ядки кашу + 2-3 бадема.
М:В:Б=57:4:34
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 2 x Primaforce Leen Green.
Тренировка: почивка.
Чудя се при режима, който спазвам, мога ли да ям около 20-30гр лютеница примерно на закуска? Става въпрос за купешка, за съжаление не разполагам с домашна.
Според мен спокойно можеш да добавиш лютеница към всяко ядене. Не мисля че има от какво да се притесняваш.
Но дори и при НВД-ВМ не са ли ти прекалено малко въглехидратите? Едва 4% от дневния прием?
^ Притесняват ме въглехидратите и неизвестния състав на лютеницата. :)
А по въпроса за въглехидратите в менюто ми, не знам колко трябва да. Чела съм, че около 10% от калориите за деня. Но корнишона с вечерята не съм го смятала, така че предполагам ще се дигне някой % с него. :)
Купешката лютеница не е на оферта , но щом иде реч за 20-30гр и то сутрин , не е проблем . Относно режима...не , че знам...не се ли изискваше , да приемаш грамаж въглехидрати , спрямо личното тегло/активна маса...т.е. ако си 50кг , да ограничиш въглехидратите до около 40гр дневно , примерно . Сигурно греша , но с тези % никога не ми се е занимавало...нали протеина следя , кaто тегавина основно + калориите...
А за корнишона - нямам думи :D Прецака режима просто... :D
Ти си доста стриктна персона и ще имаш добри резултати :) Не конкретно от този хранителен режим , ами принципно ;)
За много години ... няма да се извинявам again за безсмислията (blush) :D