Избор на протеин

01.01.12
15:13

Здравейте,

Искам да попитам какъв протеин е най-подходящ да взема. Засега съм избрал SYNGEX NEW* VPX Sport, но също така трябва ли да го съчетая с нещо друго? На 20 години съм и тренирам от 1 година и половина цялостна (т.е. сериозно). Досега не съм взимал каквито и да е добавки, вкл и протеини. Като започнах бях 67кг, а сега съм 80кг. Това лято пък бях 85г, но бързо свалих.

Целта ми е да стана 87-8кг и да ги поддържам, висок съм 183см.

01.01.12
15:21

Здравей честита нова година да си жив и здрав.Еми има доста хубави протеини като (100% Whey Gold Standard ,SYNGEX NEW ,Premium Whey ,Syntha 6 и доста още) ще ти трябва и креатин едни аминокиселини само с протеин няма смисъл но щом си качил толкова килограми без да взимаш добавки ще качиш и тези килограми без тях не знам защо ти са протеина може да си го набавяш от храна.

Мнението беше редактирано от Baileys Cocktails на 01.01.12 15:24.

01.01.12
15:24

Интересно ми е това за креатина от къде си взе ?
Защо няма смисъл само протеин?Аргумент?
А защо да му трябва креатин? Знаеш ли какви са му целите..

А един въпрос от мен..Храната как ти е ? ..

01.01.12
15:37

Преди да ми искаш (Аргумент) взимаш и четеш първо.После ще питаш защо не може само с протеин и защо му е креатин момчето иска килограми това маи също си го изпуснал. Ако не знаеш какво е креатин може също да прочетеш малко!

Мнението беше редактирано от Baileys Cocktails на 01.01.12 15:39.

PH

01.01.12
15:38

Вземи си SYNGEX,от както си го взех за първи път вече само него го пия.За тази цена и 20 грама протеин в 25гр. доза е перфектен избор :)

01.01.12
15:40

А мислиш сигурно ,че знаеш повече от мен за креатина,нали ? Колкото знаеш и да пишеш на български,толкова и за креатина знаеш :)
Момчето пита за протеин,не за креатин.Запознай се с основното му предназначение (то не е качване на килограми :))

S!

01.01.12
15:45

Пряко не, но протеина е най-важната частица и без нея може да кажеш само “Чао, мускули :)” Мисълта ми е, че от кило протеин на прах няма как да се качи кило мускули, но пак ще помогне за възстановяването и с правилна храна, новите мускули ще са налице.

PH

01.01.12
15:47

Лично аз много съм свикнал с протеина,понякога просто нямам апетит или не ми се мисли какво ще ям и тогава идва той да ме спаси :D Набързо в шейкъра с малко мляко и си готов ...

01.01.12
15:50

Важното е че ти знаеш и разбираш повече от другите и само с протеин се качват килограми :)
Приемането на креатин спомага за увеличаване на чистата маса без мазнини ама как не е така само протеин и си супер тука само разбирачи еи :)

Мнението беше редактирано от Baileys Cocktails на 01.01.12 15:57.

01.01.12
15:52

Коктейлс..Айде стига писа глупости,не ти ли омръзна?
Спри си интернета и отиди си купи един БУКВАР! :)

01.01.12
16:01

Няма да отричам ,че в програмите за маса винаги е на челните места протеина , но като добавка в програмата. Само протеин едва ли ще помогне на някой да качи маса (говорим за мускули).Ама тука някакви 17 годишни да ми говорят за креатин и протеин  и да ми говорят глупости не става.......

Мнението беше редактирано от Baileys Cocktails на 01.01.12 16:05.

01.01.12
16:10

Извинявай..По писанията ти съдя,че нямаш 15 или просто не си израстнал достатъчно..Така,че айде сега.. :)
Килограми се качват/свалят,като имаш повече/по-малко от ТДЕЕ(давай пиши в гоогле,то друго дали можеш) ..
Аз питах за храна момчето и чакам все още да ми отговори.
А ти сигурно си качил много мускул от креатина ,нали ?

01.01.12
16:19

Приемането на креатин спомага за увеличаване на чистата маса без мазнини ама как не е така само протеин и си супер тука само разбирачи еи

Спомага за увеличаването на водата ...
А протеина не се взема,за да качиш мускулна маса,нито креатина.Ти се надявай само на добавките :)

01.01.12
17:12

Първо искам да кажа честит нова година на всички :) Няма смисъл от спорове

Храната ми е от студентския стол, в който готвят много добре - пържоли, хапки, ориз, салати и т.н. Един обикновен ден се състой от следния ‘режим’ -  Сутрин пия прясно мляко с нескуик и 4 яйца. На обяд ям 2 порции хапки с ориз или пържола с ориз. И вечерта към 5-6 ям подобно - пържола или хапки или някакъв вид месо, завси какво са сготвили. А през останалото време пия само вода, единствено вечер пия алкохол (главно уиски). Избягвам абсолютно всякакви излишни неща като чипсове, коли и т.н. и това е откакто започнах да транирам редовно (година и половина). Някой път пък ям ориз с кайма, пиле с ориз и т.н. Сладкото се състой от 1 парче торта в стола на ден и някой път шоколад след тренировка.
Метаболизмът ми е доста бърз и затова ям в големи количества (например за вечеря 1кг ориз с 1/2кг кайма), а когато имам повече свободно време си разреждам яденето и ям по 5 пъти, а не 3.

Целта ми е да съм атлетичен, но също така да изглеждам по-масивен. В момента за тези 80кг се харесвам, но искам да стана “по-голям” и затова си мисля че ако стана около 90кг ще постигна целта си. Краката са ми перфектни, просто трябва да наблегдна на горната част.

01.01.12
17:40

Нямаш грамаж на нещата..А за алкохола да не коментирам :Д

01.01.12
17:46

1 чаша мляко обикновена 250 май е
яйцата са 4-5 на ден
поциите са по общо 500 грама, т.е. 300 грама хапки и 150 ориз (х2)
пържолата е обикновена - пилешка филе, които ги продават в магазина вакумирани
парчето торта си е обикновено сигурно 150грама
шоколада си е обикновен и го ям на половина, т.е. на 2 тренировки 1 шоколад
каймата с ориз я написах - 1кг ориз и 500грама кайма за 1 вечеря (т.е. 2 порции)
алкохола - просто няма как без него.. а и варира просто зависи.
плодовете - 1 портокал на ден грубо и някой път банан за закуска
зеленчуците са просто като гарнитура - около 200 грама на ден, зависи и какво готвят както написах

01.01.12
17:51

На око горе-долу добре изглежда.Така или иначе искаш да качваш.Даже няма огромна нужда да следиш,а просто да имаш някакви граници :)
Алкохола искаш да кажеш,надявам се,че е 1-2 пъти в седмицата примерно,не всеки ден?
А и имай впредвид..Тоя 1 кг ориз дето го ядеш не знаеш колко е ..Той  е варен,въглехидратите се теглят сурови.

01.01.12
18:35

Алкохола да 2 пъти, а ориза е пакет ориз от магазина 1кг.
Та последно - този протеин, който казах става ли да го съчетавам с това ядене или трябва още нещо>  И как трябва да го взимам?

Мнението беше редактирано от Alexander Georgiev на 01.01.12 18:38.

01.01.12
18:38

Където не ти достига протеина..Сложи пудра :)

01.01.12
18:38

пудра?

01.01.12
18:56

Ми да.. :)
Като искаш .. :)

01.01.12
22:44

Не знам какво е пудра или на кое му викаш пудра

02.01.12
00:55

Пудрата е протеина на прах..Понеже е на прах,му викаме пудра ;)

03.01.12
14:44

Ахам. Ами, от протеините кое е по добре да избера - 100% whey gold standard (релеф) или Syntha 6 (ММ) ? Според мен 2-рия е за мен, след като искам да кача маса, а след това да взема другия?
Другото, което е за jack3d - има ли смисъл да го взимам в моя случай? Сега попитах и ми казаха, че е по-добре да взема креатин като например този muscle pharm creatine ?
До колкото знам креатина съдържа вода и след като го спреш си оставаш стария? Или това важи само за монохидрата?
Извинявам се за много въпроси но други ден мисля да поръчвам, а съвсем се ошашавих с тези неща.

Протеин за постигане на релеф и друг за увеличаване на мускулната маса? Недей така, няма такъв филм. Протеинът като хранителна добавка не определя тези процеси, струва си да прочетеш повече за този клас суплементи, защото се заблуждаваш за предназначението и ефективността им. Jack3d е силен предтренировъчен стимулант, не съм уверен, че ти е необходим. За креатина също няма такава задължителна зависимост. За твоите цели по-скоро гледай към оптимизация на храненето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1