Протеин и още нещо

01.01.12
18:23

Зравейте и за много години!
Тренирам в зала от 6 месеца, на 17 години ,висок съм 170см и тежа 75-6кг. До сега съм пил креатин, глюкоза и протеин в продължение на 2 месеца и мисля да ги заменя с аминокиселини и протеин. Всъщност вече имам протеин на Голд стандарт 100 % уей и сега се чудя коя да е втората добавка. Целта ми е да кача мускул и да натрупам сила. Чакам вашите отговори и мнения. Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Petyr Stoqnov на 01.01.12 18:25.

01.01.12
18:26

Като искаш да качиш мускулна маса и сила опиши тренировките и хранителния си режим ;)

01.01.12
18:41

Тренирам 3 пъти в седмицата - понеделник, сряда и петък. Като в понеделник тренирам гърди и бицепс, вторник гръб и трицепс, а в петък тренирам рамо и трапец.
Нямам точен определен хранителен режим, просто гледам да наблягам на продуктите, които помагат да покачването, а те са именно - млечни продукти, пилешко месо, яйца и т.н. Избягвам  газираните напитки и тестени изделия. Доволен съм от първите добавки, които пих. Раката ми порасна с 4-5 санта и силата също се покачи значително.

01.01.12
18:46

А краката що не ги тренираш?

А трябва да включиш и въглехидрати..Ориз,картофи,паста,овес.. :)

01.01.12
18:52

Честно казано не съм голям фен на големите крака, всъщност бедрата ми са големички и прилично силни. На този етап няма да ги тренирам. Може би лятото, когато бягам може да наблегна на тях.

Овеса не се ли дава на животните? И каква е тази паста, какво представлява?

01.01.12
18:57

Иди някъде в Била,Кауфланд и търси овесени ядки..
Пастата са макаронените изделия..
А за краката..Ноу комент ..

01.01.12
19:00

Поне според мен си вземи BCAA, въпреки че в Голда има. Силата с постоянство в залата ще си я трупаш.
Лично аз съм против всякакви азотни бустери или креатини и подобни матрци. За първите сигурно, защото имам вече кофти опит с уж много добър азотен бустер. За креатина бих казал, че да... дава сила, но задържа много вода, а и товари много бъбреците. Поне аз видях 1 година бая зор с десния си бъбрек докато се изчистя. Уж новите матрици не задържали вода и не товарели бъбреци, но аз ти препоръчвам да избягваш там, където пише креатин.

01.01.12
19:06

Освен,ако не си имал ВЕЧЕ някакъв проблем с бъбреците или не си приемал достатъчно вода..Не виждам друга причина да ти се отразява негативно монохидрата :)

01.01.12
19:43

Не съм си смятал водата тогава, но със сигурност е била поне 2,5 литра на ден, тъй като само по време на тренировка откакто тренирам изпивам бутилка 1,5 л. Заболявания на бъбреците преди не съм имал, но принципно, за да съм коректен напълно си е семейна черта да не сме особено добре с тях. Явно си е до организъм, но си е факт, че като цяло креатина товари бъбреците. А и до колкото знам все още няма неоровержими доказателства, че приемането му като хранителна добавка е безопастно. Уж има изследвания, че до 3гр. на ден не били опасни, но за мен е редно хората да знаят за рисковете и да бъдат предупредени. Аз го карах по уж утвърдения цикъл със зареждаща и поддържаща фаза, но след втория цикъл видях зора.

01.01.12
21:20

1-Прави се пауза от 2 месеца след 4-5 седмичен цикъл..
2-Приемал си ТВЪРДЕ МАЛКО вода .. 2,5 литра НЕ стигат дори и да НЕ тренираш..Ти си 80 кг..Пада се да приемаш около 3 литра без въобще да тренираш..Щом тренираш приемаш 4,като пиеш и креатин приемаш 5литра.

До какъв извод стигнахме? Пил си 2 пъти по-малко от необходимото..Да не говорим,че ако правиш наистина зареждаща трябва да си пил само с креатина по 2 литра вода..Или общо стават около 6 литра.. :)

01.01.12
22:19

Тогава, когато го приемах тоя креатин не бях 80, а около 70 кг. Иначе за останалото, да имаш право. Паузата не ми беше от 4-5 месеца, а и 5 литра вода на ден никога не съм изпивал. Тва си е голяма мъка, бре човек!

Edit: А, то било 2 месеца паузата. Е, значи не е в нея проблема. 5-6 литра вода на ден не знам, но за мен е много голямо количество. Дори и без креатина тия количества ми се виждат достатъчни, че да ти натоварят бъбреците.

Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 01.01.12 23:44.

02.01.12
19:25

казано от Ivan Vasilev на 01.01.12, 22:19:

Тогава, когато го приемах тоя креатин не бях 80, а около 70 кг. Иначе за останалото, да имаш право. Паузата не ми беше от 4-5 месеца, а и 5 литра вода на ден никога не съм изпивал. Тва си е голяма мъка, бре човек!

Edit: А, то било 2 месеца паузата. Е, значи не е в нея проблема. 5-6 литра вода на ден не знам, но за мен е много голямо количество. Дори и без креатина тия количества ми се виждат достатъчни, че да ти натоварят бъбреците.

Зависи и от креатина които си пил... Марка, форма и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1