Дишане при упражнение

03.01.12
09:25

Забелязах, че като правя дадено упражнение, ми е по-лесно да изолирам съответния мускул (да натоварвам само него), ако спра да дишам. Дали това е субективно усещане или обективно по този начин изолирам мускула по-добре?

Ако обаче дишам при всяко повторение, успявам да направя повече повторения. По принцип известна ли е такава зависимост?

03.01.12
13:17

Задължително дишай правилно при всяко повторение !!

03.01.12
13:41

Спускаш- вдишваш , буташ нагоре - издишваш бавно

03.01.12
14:21

http://www.bb-team.org/articles/3970_dishane-i-kak-vliyae-varhu-trenirovkata прегледайте статията и долу табличката. Доста е полезна според мен.
Аз отскоро при клек задържам докато не мина мъртвата точка. Има ефект. А и ако прочетете starting strength ще видите, че не е точно така да издишваш при бутането.

И все пак - аз 17 години съм дишал така и сега ми е трудно да се пренастроя.

04.01.12
23:55

Колкото по-тежка е серията, толкова по-късно издишваш. При максимално натоварване издишваш чак горе, а ако е по-лека серията малко преди. Ти сам си го установил май :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1