03.01.12
00:47
Здравейте на всички и Честита Нова година !
Чета сайтът от доста време, но за първи път си позволявам да пиша.
Реших първоначално да поискам съвет от вас, тъй като смятам, че тук мога наистина да се възползвам от много полезна информация и съвети, предоставени наистина от хора които са компетентни.
И така - Казвам се Елена, на 21 годин съм, висока съм 168 и тежа около 54-55 кг.Тренирам умерено, не винаги във фитнес зала, т.е упражнения вкъщи, бягате т.н.По принцип не ям пържено, хляб, ‘’лоши’’ мазнини, алкохол не пия, елиминирала съм почти изцяло бързите въглехидрати от менюто си, не ям пакетирани храни като чипс т.н, общо взето Е - тата и стабилизаторите рядко присъстват в менюто ми.Но преди около 2 месеца, за кратък период от време свалих почти 10 кг.Съответно останах почти без мускули и без нищо...По настоящем за кратък период от време отново си възвърнах килограмите, но за съжаление тук помогнаха доста и бързите въглехидрати и произходните им продукти.
Реших да пиша тук, тък като бих искала в момента евентуално да поизчистя малко мазнини и да започна да тренирам във фитнес залата с тежести, т.е за мускулна маса и за сила.
Бих искала да попитам най - вече за храненето, бихте ли могли да ми препоръчате някой режим на хранене, за изчистване или нещо по специфично което трябва да знам, предвид ситуацията и също така за колко интензивни тренировки би било добре да започна и за колко време ще си проличи резултатът?
Благодаря предварително !
03.01.12
13:11
Здравей и добре дошла!
Надявам се да откриеш цялата информация, която ти е необходима, в сайта.
Относно целите ти - сваляне на мазнини и трупане на мускулна маса, препоръчвам РБД или ВМД (любимата ми). Последната позволява изгарянето на мазнини през по-голямата част от времето.
За тренирането - силови тренировки. Кардиото можеш да го намалиш докато правиш маса. Включвай упражнения със собствено и допълнително тегло. Тренирай здраво, не с гири от по 2-3 кг.
Тренирай през ден, за да се възстановяваш качествено, редувай различни мускулни групи, спи достатъчно (тоест да се будиш сама по възможност).
Ако имаш въпроси, винаги можеш да ги зададеш.
Успех! :)