Възможно ли е да се получи ?

03.01.12
16:02

Здравейте.Започнах да свалям преди 3 месеца.Бях 26% мазнини висок бях около 170см височина на 80 кг.Сега свалих до 68кг на 173см. с 17% мазнини.Проблема ми е,че сега баща ми много започна да ми вика и да ми се кара.Според него съм си развалил организма.Казва че ся като съм в побертета на 15 години трябвало да съм ядял като хората.За него това ядене като хората било с хляб и каквото ти скимне да ядеш.Тъй като съм фен на здравословното хранене и това страшно ме дразни.Постоянно с него се караме.Ако може да ми предложите как да го обедя ще е от полза:).Сега да преминем към същинската част на въпроса.Първо не ми дава дори да тренирам нито с тежести нито кардио да правя.Искам да понатрупам ММ за да спре да се държи така с мен,но в същото време искам да сваля мазнините и да покажа пресата.Затова моля вас за помощ.Какво да правя?
Дали да кача чиста маса.И после като съм с повече маса толкова няма да ми се кара като почна да свалям мазнините?Искам само да попитам при качване по колко пъти на седмица е добре да е кардиото и с каква продължителност?Като кача чиста маса без да качвам мазно и правя там колкото е нужно кардио без да ми пречи на качването,ще мога ли някак да изчистя някой % мазнини?
Мерси за помоща на писалите коментари.Надявам се да ми помогнете,защото честно не зная какво да правя:(

03.01.12
16:18

може да прозвучи малко грубо , но му кажи да се образова
Това да се караш на детето си че иска да изглежда добре , да се храни правилно и да тренира .. на нищо не прилича
Старото поколение си е старо , със стари разбирания ( по-голяма част) Много от мъжете над 40 години съм виждал да се карат да синовете си да не се тъпчат толкова с месо , яйца и ориз , а с хляб . И знам това от къде иде . Отговора е от казармата ! Така са научени и не могат да се променят (по-голяма част).Виждал съм такива спорове , че едва ли не ако не ядеш по 2 хляба на ден , ще си хърба

Мнението беше редактирано от RinGo на 03.01.12 16:19.

03.01.12
16:22

Да приятел просто ми е трудно да говоря и да споря с него.Може да се каже,че дядо ми и баба ми са го учили да мисли по този начин.Просто не знам какво да правя затова пуснах тази тема.Искам да разбера дали е възможно като качваш чисто и правиш кардио без да ти пречи на качването заедно с покачването на ММ ще се получи някакъв релеф(сваляне на % мазнини).

03.01.12
16:32

еми то тука вече зависи от яденето

03.01.12
17:04

Първо трябва да качиш масата, после да изгориш мазнините :) Едва ли ще се справиш и с двете едновременно...

03.01.12
17:40

:x Това с баща ти направо ме разби......намерил за кв’о да ти се кара...

03.01.12
18:24

По колко често да правя кардио на седмица за да не преча на качването ?И това кардио отделно ли да е от силовата тренировка или след нея?И така ако си стоя на същите мазнини и кача някое кило ММ по релефен ли ще съм ?

03.01.12
18:27

По-добре забрави за кардио. И да, по-релефен ще си - съотношението мускул-мазно ще се промени в полза на мускула.

Мнението беше редактирано от Voyager на 03.01.12 18:28.

03.01.12
18:44

Бъди постоянен в това което правиш и никой, ама абсолютно никой няма да има възможността да ти попречи да осъществиш целите си, стига да си наясно с тях. Трябва да започнеш да тренираш с тежести редовно. Храненето винаги е от значение за това започни да се образоваш с материали за ввд и въглехидратна ротация. Баща ти е много прав в това, че сега си в пубертет, сега растеш,само сега имаш шанс да се възползваш от бушуващите ти хормони. В такива високи нива, по естествен път, може да се каже, че няма да имаш никога повече. За това яж здраво и вдигай здраво. Това е единственият начин да станеш повече от какво си, а това целим всички.

03.01.12
22:24

Тъй като сега ми харесва развитието на аеробната ми издръжливост и не искам да съм в заседнал начин на живот докато качвам как мога да си запазя формата в тичането >?

04.01.12
17:05

Тоест къде,кога и колко кардио да правя когато качвам ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1