Креатинът попринцип се разтваря във вода? Може ли да се постави в устата и след това да се пие вода?

03.01.12
23:50

Креатина попринцип се разтвавя във вода а може ли първо да се постави във устата и след това да се пие вода

Темата беше редактирана от Svetoslav Korichkov на 03.01.12 23:53.

Не е добра идея. Най-вероятно ще те свие стомах, а и колко и дали ще усвоиш нещо от погълнатото не се знае.

04.01.12
09:09

казано от Тихомир Велев на 04.01.12, 08:57:

Не е добра идея. Най-вероятно ще те свие стомах, а и колко и дали ще усвоиш нещо от погълнатото не се знае.

Защо мислиш така бе Велев? Много хора употребяват креатина точно по този начин и аз лично не виждам никакъв проблем в това, самия креатин е слабо разтворим във вода и затова по-скоро се приема като суспензия отколкото като разтвор същото ще се случи ако се приема и по по-горе описания начин.

04.01.12
09:20

Аз го пия точно по този начин: Слагам 5 грама в 1 лъжичка,после го навлажнявам с малко вода,защото е летлив и може да се задавиш,слагам в устата после пийвам няколко глътки вода и готово :)

Мнението беше редактирано от Иван П. на 04.01.12 09:22.

04.01.12
09:33

И аз го пия така- една лъжица в устата и после една-две глътки вода- воала!

Направих и аз грешката да опитам да изпия една доза така и...повече не искам и да си помислям. Първо едвам го преглътнах и после ме сви стомах. Как на някой това му понася - не знам.

Отделно има едно изследване, което показва, че усвояването не го бива, когато се приема неразтворен.

Absorption of creatine supplied as a drink, in meat or in solid form

04.01.12
14:20

АЗ също го пих така преди но тои не се разтваря добре и остава на даното на чашата и като се испие водата и креатинът се стича бавно ии самото попадане вав остата след това е ацки гадно и затова започнах по този начин.

04.01.12
14:23

Велев, аз нямам предвид да го преглътнеш, а просто да го поставиш във вода, да се нажабуркаш и тогава да го гълташ. Иначе ако първо го глътнеш сух наистина е много гадно...

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.01.12 14:26.

Е, разбира се, че не става въпрос да го преглътнеш сух. Това вече не знам кой го може. :D

Обикновеният креатин наистина се разтваря по-трудно, но ако е по-топла водичката няма проблем. Да не говорим за микронизирания креатин, който се разтваря само като го погледнеш, макар пак да има лееки трудности при студена вода.

Нека всеки си го пие както иска. За мен лично трябва да е разтворен, за да се извлече повече полза, макар да не намирам преки изследвания за това, освен горния линк.

http://www.youtube.com/watch?v=SqY_JtJazyw&feature=plcp&context=C3c4241dUDOEgsToPDskJBCUfMApr4f4H1X4Ika7t1

И Светославе, моля те другият път се постарай при правописа, защото не е удобно (за мен) да ти редактирам мненията в четлив вид. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.01.12 14:33.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1