Проблем с трапец-няма маса!

02.01.12
16:36

Здравейте,

Имам проблем с трапеца... почна да се качва много на горе(вече почва да изглежда горзно), но е тънък и няма обем(маса)...

Какви упражнения правите вие?

Мойте са следните:
След гръб:
По тесен хват с лост  3х12-15
Широк хват 3х12-15

Темата беше редактирана от kalinvasilev на 02.01.12 16:38.

02.01.12
16:56

с по-тежки дъмбели

Мнението беше редактирано от RinGo на 02.01.12 16:56.

Правя трапеца на 1 машина..Тя е все едно буташ количка с 1 колело(тея за дървата :D ) И след него хващам два диска като ги държа пред мен и повдигам за трапец :)

повдигане на раменете с щанга-яко

Научи се да правиш тяга. Ако по някаква причина не искаш или не можеш да я правиш, включи фермерска разходка. Всъщност дори да включиш мъртва тяга, пак може да правиш фермерски разходки.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 04.01.12 21:02.

S!

02.01.12
19:24

Обръщане.

03.01.12
19:57

Тежки дъмбели. Само на дъмбели правя и идеално ми се оформя, НО хубавото на дъмбелите като предимство пред щангата е, че можеш да движеш трапеца напред и на зад в кръгово движение и така расте и оформя по-добре по-обем.

03.01.12
20:03

казано от Momchil Andonov на 03.01.12, 19:57:

Тежки дъмбели. Само на дъмбели правя и идеално ми се оформя, НО хубавото на дъмбелите като предимство пред щангата е, че можеш да движеш трапеца напред и на зад в кръгово движение и така расте и оформя по-добре по-обем.

Точно пък кръговите движения могат да навредят,но не и да помогнат.
Като не сте сигурни в нещо,не пишете,защото има хора които четат и вярват на такива щуротии. . . .

04.01.12
11:26

Ами аз съм сигурен и пиша, защото при мен има доста добър ефект. Да вдигам щанга със стотина килограма много по-вредно ми се струва ;). По-добре поясни защо е вредно вдигане с кръгови движения.

04.01.12
19:00

Трапеца ти се качва нагоре ? Приемам че говориш за горния дял на трапеца. Може би имаш слаби(отпуснати) долен и среден дял на трапецовидния мускул и  поради това да имаш “свлечени” рамене и от там “покачване на трапеца”

Но може и да греша, една снимка ще покаже как стоят нещата.

04.01.12
20:17

казано от Momchil Andonov на 04.01.12, 11:26:

Ами аз съм сигурен и пиша, защото при мен има доста добър ефект. Да вдигам щанга със стотина килограма много по-вредно ми се струва ;). По-добре поясни защо е вредно вдигане с кръгови движения.

Enjoy your shoulder injuries then.

Колега аз трапеца го тренирам с две упражнения.Едното е повдигане на раменета с лост,а второто е същото но с дъмбели.Това с дъмбелите понякога го правя и седнал,доста добре се концентрира движението,по-трудно е,но това ми харесва. :) (y)

10.01.12
14:52

“Шръгове” с щанга, борцов мост, “хай пул”, мъртва тяга и по-трудните - “снач”, “клийн”.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1