След тренировка?

04.01.12
09:47

Имам малък проблем...
Тренирам 2 пъти във седмицата със собствено тегло, имам притеснение че след тренировката не мога веднага да спра катаболизма. Преди пиех суроватъчен протеин изолат, но сега нямам тази възможност и се притеснявам дали не поемам твърде малко белтъчини?............. и дали не се разграждам твърде много.... Само подчертавам че тежа 40 килограма и имам много хранителни алергии.... опитвам се да кача някое килограмче..... ако може 6-7кг. :)

Как прецени, че не можеш да спреш катаболизма? По това, че теглото ти е постоянно?

MF

04.01.12
10:20

Как да ти кажем дали поемаш малко белтъчини като не си казал с какво си заменил суроватъчния протеин?! Какво ядеш/пиеш след тренировка?
Освен това след тренировка не би ли следвало да се насочиш към бърз въглехидрат, а богатото на белтъчини хранене да дойде 30-40 мин след тренировката? -Аз така бих те посъветвала.
Ако не качваш килограми, това не се дължи на недостатъчното протеин след тренировка, а на недостатъчен общ брой калории за деня.
На колко си години? Колко си висок?

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 04.01.12 10:21.

04.01.12
11:08

на 17 години съм... и съм висока 153см. Веднага след тренировка пия голям прясно изтискам сок витамини, водорасли, рибено масло и други произведения на индустрията... и около половин час след това си хапвам яйца или месо..... самоче понякога след тренировка започват да ми треперят ръцете и нищо не мога да правя... ууужасно е....!!!!!!! :S:S

Тали, сигурно ли е, че се храниш достатъчно (както като количество, така и като качество)?

04.01.12
11:15

Локум.

04.01.12
11:19

казано от Кольо Пияндето на 04.01.12, 09:51:

Как прецени, че не можеш да спреш катаболизма? По това, че теглото ти е постоянно?

То теглото ми е постоянно надолу, вече не знам какво да правя.... Преди около месец изкарах часове в кенефа драйфаайки след като със месеци ВСЕКИ ден изяждах по 6-7 яйца, 2 пилешки бута( или 2 порции агнешко или 2 големи свински пържоли, все тая), 2-3 кисели млека и краве масло.... като отидох на лекар се оказа че съм претоварила оргазизма си с животински протеин и токсини, ОСНОВНО ТОКСИНИ... Сега не мога гледам яйца и месо... и за да не е съвсем без нищо, оставих в менюто си пилешката супа(различен месен бульон) и кравето масло... Не знам, има ли вегетарянци в този сайт които да ми дадат малко съвети, че още малко и ще изчезна.... :Д

Изобщо не съм уверен, че вегетарианството е решението в случая, тъй като няма как да се прецени ТОЧНО какъв е проблемът при теб и каква е причината за този проблем. Заради липса на баланс в храненето ти си готова да се откажеш от храната с животински произход. Неразумно е, според мен, но изключително държа да не се впускаме в безкрайната дискусия ‘за и против месото’. Във всички случаи можеш да поговориш с Margaritka и Marty Sun - гарантирано знаещи и можещи Дами, които следват принципите на вегетарианството. Моето мнение е, че решението е съвсем другаде - балансиране на храненето, приоритет към подходящи източници на макронутриентите (белтъчини, въглехидрати и мазнини) и правилно количество храна.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.12 11:31.

04.01.12
11:34

казано от Кольо Пияндето на 04.01.12, 11:27:

Изобщо не съм уверен, че вегетарианството е решението в случая, тъй като няма как да се прецени ТОЧНО какъв е проблемът при теб и каква е причината за този проблем. Заради липса на баланс в храненето ти си готова да се откажеш от храната с животински произход. Неразумно е, според мен, но изключително държа да не се впускаме в безкрайната дискусия ‘за и против месото’. Във всички случаи можеш да поговориш с Margaritka и Marty Sun - гарантирано знаещи и можещи Дами, които следват принципите на вегетарианството. Моето мнение е, че решението е съвсем другаде - балансиране на храненето и приоритет към подходящи източници на макронутриентите (белтъчини, въглехидрати и мазнини).

Е, аз не искам изобщо завинаги да се отказвам, просто временно докато ми мине, защото аз доста време имах чуството на повдигане, а и доста дълго месо не ми се и ядеше, но смятам че скоро мога пак да пробвам, ако не ми стане лошо ще е добре. Може и да съм била болна от вирус, но истината е че доста време след това не можех да гледам месо или яйца.... Благодаря ти за съдействието....

Като не ти се е яло месо защо си го яла? Сама си си докарала тази непоносимост. Аз съм така след чийт храненето - на следващия ден не искам да поглеждам шоколади.

За да качиш килограми - до колкото разбирам това искаш - яж месо , яйца(1-2 веднъж седмично ако са цели , ако е само белтък може и по повече на ден ) , картофи , ориз , може нещо тестено от типа на спагети и т.н. Това мисля , че ще ти помогне да качиш 6-7 кг.

MF

04.01.12
18:54

Мила, това с непоносимостта го знам. Два пъти карах един “летен” вирус, и след двата пъти ми се гадеше само при мисълта за храната, която съм хапнала последно преди повръщането (вирусът е характерен с повръщане, както знаеш). Та - да те успокоя - минава. Ще ти мине.
Така че постепенно като включиш отново животинските храни (което ти препоръчвам), ще се нормализира всичко. Гледай да придружаваш “животинските” храни със сурови ядки, зехтин, зеленчуци. Препоръчвам ти ВМД за покачване на килограми, поне на мен действа много добре. И пак ти казвам - приемай полезни мазнини заедно с животинските - ядки и т.н.
Би било добре да сметнеш колко калории са ти необходими за да качваш, аз преди време си мислех, че приемам достатъчно, а когато сметнах, картината се промени ДОСТА. Ако не знаеш как - има си формула. Струва си изчислението.
П.п.: Извинявай, не знаех, че си момиче.

04.01.12
20:19

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/56944
всички ти казват едно и също - с това хранене нищо добро не те чака - промени го и проблемите ще отшумят

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1