03.01.12
15:20
В следващите няколко месеца ще специализирам върху преси от стойка на ръце и производните им упражнения (със стена, без стена, tiger bends, на паралетки и тн.) Това означава да огранича останалата работа на горната част на тялото до минимум и да наблегна на упражненията на ръце, както и на спомагателни упражнения. Ако има хора, които имат опит в този тип тренировки, да дават акъл. Като следваща цел си поставям planche прогресиите.
Спомагателните упражнения ще са предимно упражнения с ластици и ще са насочени към укрепване на всички част на трапеца, ротаторния маншон и serratus anterior.
1 път в седмицата ще правя:
50 Bulgarian Ring dips
50 Subscapularis pull-ups
През останалото време, 3 пъти в седмицата:
25 преси от стойка на ръце на паралетки (лакти към тялото... амплитудата с времето ще я увеличавам, сега не съм сигурен че мога да направя повече от една пълна на паралетки)
3х10-15сек ring support (халките са обърнати навън)
5х5 ring face pulls (краката засега няма да ги качвам на нищо)
20 band pull-aparts
20 band scarecrows
20 band face pulls with external rotation
20 band face pulls without external rotation
Всяка втора тренировка ще е без работа на халки и ластици и ще има по 25 контролирани pistol-squats на крак, упражнения за прасец и глутеус мост.
Очаквам съвети, тъй като handstand работата винаги ми е била много далечна, макар че имам доста опит в упражненията със собствено тегло.
05.01.12
12:29
Една пълна на паралетки е много добре!
Аз още се боря с 2 книги под главата без паралетки, само че тройки :)
И аз тия дни се зарибявам с хенд стенда :) Преди ми беше изключително трудно да се изправям от изходна позиция “л-свит” да речем :D но му хванах цаката точно на Бъдни вечер и сега ми е супер лесно... Всичко е било въпрос на техника...
Не знам, Voyager дали изправяш ? но ще напиша на мен с каква техника ми върза па може да е полезна и на някой друг защото дълго се мъчих и не успявах па било лесно :)
Преди се опитвах да се изправям но все не ставаше защото тръгвах да напъвам от положение в което рамената и дланите ми бяха на почти едно и също ниво... Тоест ръцете свити в лактите на макс... май като “армстенд” е известно при лостаджиите.. Та от тук се иска супер силата за да се изправи човек и да премине 45-те градуса в лактите по пътя нагоре... Просто рамото гръмва при натоварване под такъв ъгъл.... Пиниза е като тръгвате от изходна позиция да държите ръцете максимално изпънати и да не позволявате да се свиват повече 45 градуса надолу... а движението в изправянето на трупа идва от задника доката се застане с надолу главата... После се изпъват ръцете и готово... Почти никва сила не се изисква тъй като се прави половинка “хендстенд пуш ъп” а тва е лесно..
Ето тук се клипирах веднага след първия успешен опит http://www.youtube.com/watch?v=1a7mlEq6k38 и ясно се вижда как лактите не се свиват повече от 45 градуса...
Дано обяснението ми е полезно на някой, успех :)
Мнението беше редактирано от Manigga на 05.01.12 13:52.
Досега не съм пробвал, но определено ще почна да го уча съвсем скоро, мерси за материала. А свободни хендстенд преси ще правя чак след като развия стабилна сила в тези със стена. Просто по начало пресите над глава са ми слабо движение и нямам много увереност в тях.
07.01.12
21:43
Voyager,
не знам дали знаеш този форум, но ако не е време да се запознаеш с него :)
Понеже гледам, че като мен тренираш на халки и рекох, че трябва да се подкрепяме ;)
Пускам ти специално темата за handstand push ups:
http://gymnasticbodies.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=203
Мерси за линка : ) Да, попадъл съм на този форум, там има много интересни неща. Ами за правя нещо такова - в дните, когато не тренирам правя greese the groove с хендстенд опори или само хендстенд (всичко на стена, без стойки). И записвам всяка бройка в една тетрадка, като стигна 200 бройки минавам на паралетки и свободен хендстенд. Също така гледам да правя изометрия в bent arm position. Откакто се занимавам с хендстенд чувствам раменния пояс по-стабилен и има определено видима промяна. Надявам се като мина на свободни опори на паралетки, промяната да е още по-голяма ;)